Sidibe ismét villant, előny a Lokinál a BL-selejtezőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 20:20
null
Sidibe ismét betalált a BATE-nak (Fotó: Grnák László)
A DVSC-Teva a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében Ibrahima Sidibe büntetőből szerzett találatával 1–0-ra legyőzte a BATE Boriszovot, így egygólos előnnyel utazhat Fehéroroszországba a jövő héten.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS

DVSC-TEVA–BATE BORISZOV (fehérorosz) – 1–0 – online tudósítás
Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezette: Marciniak (lengyel)
DVSC: Novakovics – Jovanovic, Máté P., Mészáros N., Korhut – Mihelic (Bódi, 32.), Zsidai, Varga J., Szakály P. (Bouadla, 80.) – Sidibe, Volas (Seydi, 62.). Vezetőedző: Kondás Elemér
BATE: Csernyik – M. Volodko, Filipenko, Hagus, Poljakov – A. Volodko (Karnickij, 81.), Olehnovics, Gordejcsuk (Krivec, 61.), Alekszijevics (Pavlov, 59.) – Rogyionov, Szihnyevics. Vezetőedző: Alekszandr Jermakovics
Gólszerző:
Sidibe (56. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Nem mondhatjuk, hogy ismeretlen ellenfelek találkoztak a Nagyerdei Stadionban: a DVSC és a BATE két éve is éppen a BL 3. selejtezőkörében került össze, ám az a párharc nem lehet kellemes emlék a hajdúságiak számára, ugyanis az idegenbeli döntetlen után otthon kikapott és így búcsúzott a Loki.

BEKEZDETT A BATE. A fehérorosz csapatban most nincs olyan jól csengő név, mint a két évvel ezelőttiben a korábban az Arsenalban is futballozó Alekszandr Hlebé, de koránt sem könnyű ellenfél a boriszovi együttes. Ezt már rögtön a meccs elején bizonyította: tíz perc alatt négy kecsegtető lehetőséget is kidolgozott, Nenad Novakovics azonban többször is jól avatkozott játékba. A legnagyobb Szihnyevics nevéhez fűződött, aki kapásból, belsővel tíz méterről lőtt kevéssel mellé. Látva a BATE lehetőségeit, nem lehettek nyugodtak a DVSC hívei.

NAGY LOKI-HELYZET. A 22. percben szinte a semmiből megszerezhette volna a vezetést a Loki, jobb oldali szöglet után Ibrahim Sidibe fejelt előre vetődve nem sokkal a kapu fölé. Ez is azt bizonyította, ébredezik a Debrecen, amely már többször eljutott a vendégek kapujáig. Kondás Elemérnek kényszerűségből kellett cserélnie az első fél óra végén, Rene Mihelic sérült meg, Bódi Ádám váltotta.

Sidibe (fehérben) megszenvedett a fehérorosz védők gyűrűjében (Fotó: Grnák László)
Sidibe (fehérben) megszenvedett a fehérorosz védők gyűrűjében (Fotó: Grnák László)

Amikor már elkönyveltük volna, hogy a csapatok csak a mezőnyben gyürkőznek, a kapuk pedig nincsenek veszélyben, ismételten egy jobb oldali Loki-szöglet okozott bonyodalmat a tízszeres fehérorosz bajnok háza táján: Csernyik Máté Péter elé ejtette a labdát, aki azt a kapura továbbította, de a gólvonalon álló Hagus menteni tudott. Az első játékrészt Bódi tekerése zárta le, de a BATE kapusa a helyén volt.

ÚJRA VILLANT SIDIBE. A szünetben egyik csapat sem változtatott, a Lokiban Sidibe villant újra. Először még azzal iratkozott fel a jegyzőkönyvbe, hogy begyűjtötte a meccs első sárgáját, de az 55. percben már tizenegyest harcolt ki, Csernyik kapta el a szenegáli támadó lábát. Sidibe végezte el a büntetőt, és higgadtan lőtt a bal alsóba. 1–0

A BATE több cserével próbált változtatni a meccs képén, miközben Szakály életerős lövését kellett hatástalanítania a vendégek kapusának. Több szabálytalanság is tarkította ezt a periódust, a BATE tanácstalannak tűnt, míg a DVSC gyors támadásaiban ott volt a gólveszély. A 77. percben Seydi centerezéséről csak hajszállal maradt le Sidibe.

(Fotó: Grnák László)
(Fotó: Grnák László)

BESZORULTAK A FEHÉROROSZOK. Mihelic után Szakályt is kényszerűségből kellett lecserélni a hazai oldalon, de ez nem zavarta meg a debrecenieket. A hajrához érve nagy nyomás alá került a fehérorosz csapat, benne volt a játékban a Loki második gólja. Mezőnyben Jovanovic tarthatatlannak bizonyult, nagy kedvvel játszotta be a jobb oldalt. A 92. percben Seydi és Bouadla lógott meg a felezővonal közeléből, de elkörülményeskedték a helyzetet. Maradt az 1–0, amely így is biztató a második meccs előtt.

A mérkőzés összefoglalója

A visszavágót augusztus 5-én, 19.30 órakor rendezik Boriszovban.

Sidibe: Hibátlanul játszottunk, nem tudtak velünk mit kezdeni

Szakály Pétert (jobbra) sérülés miatt le kellett cserélni, de nincs nagy baj, „csak” rúgást kapott a lábára (Fotó: Grnák László)
Szakály Pétert (jobbra) sérülés miatt le kellett cserélni, de nincs nagy baj, „csak” rúgást kapott a lábára (Fotó: Grnák László)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik