Sir Arsene Wenger győzelemre vezette az Arsenalt Dortmundban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.06. 20:41
null
Hatalmas csata, váratlan angol győzelem Dortmundban (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 4. fordulójában a szerdai játéknap rangadóját a Dortmund és az Arsenal vívta. A két hatpontos csapat közül a vendégek örülhettek a végén, Aaron Ramsey fejesével ugyanis győzni tudtak. A sorsoláskor halálcsoportnak kikiáltott F jelű kvartett másik mérkőzésén a Napoli a vártnál jóval nehezebben ugyan, de legyőzte odahaza a pont nélkül álló Marseille-t.

DORTMUND–ARSENAL

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

Számomra ő Sir Arsene Wenger, olyasvalaki, akit szeretek – vezette fel az Arsenal elleni csoportrangadót Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund egyre markánsabb kinézetű, és egyre markánsabb véleményeket megfogalmazó trénere. A francia mester nem frappáns gondolatok kitalálásával ütötte el az elmúlt napokat, hanem azon töprengett 150. BL-mérkőzése előtt, hogyan pótolja hiányzóit – a sérüléshullám, mondhatni, mint rendesen, ezúttal is kezd összecsapni az „ágyúsok” feje fölött.

Ezúttal Flamini, Walcott, Wilshere, Diaby, Podolski és Alex Oxlade-Chamberlain maradt otthon; igaz, hiányzott a hazai védelem fele is, mert Hummels és Piszczek is kidőlt a sorból. Ott volt viszont Szubotics, és ő hagyta ki a mérkőzés első helyzetét – egy igen unalmas negyedóra után.

Magabiztosan állta a sarat a Per Mertesacker vezette Arsenal-védelem az első félidőben, igaz, egyszer azért kihagyott, ám Mhitarjan elhibázta ziccerét. Nagyjából ennyi érdekességet tartogatott számunkra az első félidő, amelynek 45 perce is kevés volt arra, hogy egyetlen egyszer is kapura lőjön az Arsenal…

A két mester közül Klopp tüzelte fel jobban övéit a szünetben, ám Szczesny két bravúrral tartotta a lelket csapatában, majd az első arsenalos próbálkozás góllal ért véget: egy sokpasszos, kissé szerencsés akció végén a védők határozatlanságát Aaron Ramsey használta ki. 0–1!


Goal Ramsey Borussia Dortmund 0-1 Arsenal (06... by Sport-Today-2014

Megzavarta a kapott gól a németeket, négyszer is helyzetbe kerültek a vendégek, de mindet elhibázták. Klopp beküldte a hajrára Hofmannt, Schiebert és Aubameyangot is, de sanszuk sem volt már az egyenlítésre a fegyelmezetten záró londoni védelem miatt.

Nagy meglepetésre diadalmaskodott tehát Dortmundban az idegenben sorozatban 15. alkalommal veretlen maradó, 13-szor egyenesen nyerő Arsenal, csúnyán ünnepelte 100. európai kupamérkőzését a BVB.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

NAPOLI–MARSEILLE

Higuaín klasszisa és két gólja döntött a Marseille ellen (Fotó: Action Images)
Higuaín klasszisa és két gólja döntött a Marseille ellen (Fotó: Action Images)
A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!


Ellentétes előjelekkel és várakozásokkal vágtak neki a mérkőzésnek a csapatok. Míg a csoportban győzelem és pont nélkül álló Marseille a becsületéért harcolt a félelmetes San Paolo Stadionban, a Napoli azzal a tudattal lépett pályára, ha nem nyer, roppant nehéz helyzetbe kerül. Már ami a továbbjutást illeti, hiszen a Dortmunddal (idegenben) és az Arsenallal (otthon) is találkozik még.

De ne rohanjunk ennyire előre, ahogy Rafa Benítez együttese sem rontott neki bátor játékkal kezdő francia ellenfelének. Még ennek ellenére is meglepetésként hatott, hogy a 10. percben Valbuena szögletét követően a levegőben Maggiót megelőző André Ayew Reina kapujába fejelt, megszerezve a vezetést a Marseille-nek. 0–1

A Napoli kicsit idegessé vált a kapott góltól, de hamar rendezték a sorokat a hazai játékosok, és három perc leforgása alatt kisimították a Rafa Benítez homlokán sűrűsödő ráncokat. A 22. percben (egy szögletet követően) a svájci Gökhan Inler lőtte meg menetrendszerű távoli gólját, nem sokkal később egy tetszetős Callejón, Pandev, Higuaín összjátékot követően az argentin csatár mattolta Mandandát. A kezdeti pánikot hamar felváltotta az öröm hazai oldalon. 2–1

A második félidőben úgy tűnt, a Marseille nem tud, a Napoli pedig nem akar gyorsítani a tempón, jobbára a franciák térfelén zajlott a játék, különösebb gólveszély nélkül. Aztán ismét jött a meglepetés: a semmiből egyenlített a Marseille. A 64. percben a csereként beállt Payet beadását a fiatal szélső Florian Thauvin váltotta gólra az ezen az estén hátvéd erényeiből rettentő keveset mutató balbekk, Armero mellett. 2–2

Rafa Benítez azonnal reagált, pályára küldte karmesterét, Marek Hamsíkot. A szlovák beállítása sokat nem lendített a Napoli támadójátékán, a hazaiak mégis berúgták az újabb gólt: a sérült Britost helyettesítő Fernández felívelését Mertens vette át és tálalta tanárian Higuaín elé, a nyáron a Real Madridtól érkezett gólvágó pedig nem hibázott közvetlen közelről, a 75. percben megtörte a kínos csöndet a nápolyi estében (3–2), és megszerezte harmadik gólját az idei BL-sorozatban. Egyértelműen az ő klasszisa jelentette ma a különbséget a két csapat között, a Marseille pedig a Dortmundhoz hasonlóan vereséggel „ünnepelte” 100. európai kupamérkőzését.

A Napoli ha nehezen és nem látványos játékkal, de (másodszor is) hozta a kötelezőt a csoport leggyengébb tagja ellen, így továbbra is tartja a lépést az Arsenallal és a Dortmunddal a BL halálcsoportjának élén, sőt, a Dortmund ellen aratott hazai győzelmének köszönhetően jelenleg továbbjutó helyen áll.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

BAJNOKOK LIGÁJA, 4. FORDULÓ
F-CSOPORT

Borussia Dortmund (német)–Arsenal (angol) 0–1
Dortmund, BVB-stadion, 65 829 néző. Vezette: Kuipers (holland)
Gólszerző: Ramsey (62.)

Napoli (olasz)–Olympique Marseille (francia) 3–2
Nápoly, San Paolo, 39 148 néző. Vezette: Karaszev (orosz)
Gólszerző: Gökhan Inler (22.), Higuaín (24., 75.), ill. A. Ayew (10.), Thauvin (64.)

A CSOPORT ÁLLÁSA
F-CSOPORT M Gy D V L-K Gk P
1. Arsenal 4 3 1 6– 3 +3 9
2. Napoli 4 3 1 7– 6 +1 9
3. Borussia Dortmund 4 2 2 6– 4 +2 6
4. Olympique Marseille 4 4 4–10 –6 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik