Dybala-góllal nyert, és már csoportelső a Juventus

Vágólapra másolva!
2019.11.26. 20:50
null
Jogos öröm (Fotó: AFP)
Paulo Dybala remekbe szabott szabadrúgásgóljával 1–0-ra megverte a Juventus az Atlético Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 5. fordulójában, az olasz csapat ezzel a három ponttal bebiztosította magának a csoportelsőséget is.

JUVENTUS–ATLÉTICO: ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Nincs csúcsformában Cristiano Ronaldo, ezt ő maga erősítette meg az első negyedóra után, amikor passz közben akkorát rúgott a szögletzászlóba, hogy egy percig sántikált, a frászt hozva a Juventus-drukkerekre. A társainak is fájt itt-ott, ahogyan az mindenkivel előfordul az Atlético Madrid elleni mérkőzéseken, a spanyolok most ráadásul azzal a tudattal léptek pályára, hogy ha nyernek, továbbjutnak – a torinóiak mellett ők is.

Ezért is kezdett veszélyesebben az Atlético, Saúl Níguez azonban célt tévesztett, kétszer is, de a félidőre a Juventus vonulhatott előnnyel, köszönhetően a nagy kedvvel, kreatívan futballozó Paulo Dybalának és az ő remekbe szabott szabadrúgásának: az argentin gyakorlatilag letükrözte Détári Lajos a lengyel válogatottnak lőtt mesteri találatát 1987-ből.

Sorozatban hatodik mérkőzésén is gólt kapott Simeone Atléticója, ez a negatív rekord beállítása náluk.

Diego Simeone a második félidő elején pályára küldte Joao Félixet, majd nem sokra rá Ángel Correát is, a hazaiaknál a középpályás Aaron Ramseyt a szélső Federico Bernardeschi váltotta – a 64. percben Simeone a balhátvéd Renan Lodit a támadó Thomas Lemarra cserélte le, új balbekkje Saúl Níguez lett. Nagyon gyengén futballozott a volt juvés Álvaro Morata, sok veszélyt ő sem jelentett a hazai kapura, a másik oldalon Ronaldót levette a pályáról a klasszisként teljesítő Felipe, Bernardeschi lövését a kapufa hárította, a hajrára pedig lehetőséget kapott Gonzalo Higuaín is, de nem a formán kívül futballozó Ronaldo, hanem Dybala hagyta el a gyepet.

Joao Félix csodapasszából Correa egyenlíthetett volna, ám Matthijs de Ligt hatalmasat mentett, majd Correa volt túl önzetlen, mert az ötös jobb sarkától középre passzol Moratának, aki lövés helyett elesett, de egyébként is lesen volt – ez egy ilyen mérkőzés volt az Atlético számára, a Juventus pedig bebiztosította csoportelsőségét. 1–0

JUVENTUS–ATLÉTICO: ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

LOKOMOTIV MOSZKVA–BAYER LEVERKUSEN

A Bayer Leverkusen csak úgy őrizhette meg esélyét a továbbjutásra, ha győz Moszkvában, mert így lőtávon belül marad a csoport második helyén álló Atlético Madrid mögött. A Lokomotivnak szintén nagy szüksége lett volna a három pontra, nemcsak a továbbjutásért, hanem adott esetben a csoport harmadik helyéért folyó harcban is.

Az orosz együttes a 11. percben még annál is pechesebb góllal került hátrányba, mint amit három hete a Juventustól kapott. Akkor Aaron Ramsey pöckölte be a labdát a gólvonalról, miután az Cristiano Ronaldo szabadrúgását követően átcsusszant a honosított orosz kapus, Guilherme lábai között, most pedig a Bayer úgy szerzett vezetést, hogy gólja előtt moszkvai játékosé volt az utolsó két érintés: Eder felszabadítás címén rábombázta Rifat Zsemaletgyinov lábára a labdát, amely a jobb alsó sarokban kötött ki (0–1).

A vendégek második gólját az 54. percben Sven Bender lőtte, ez a találat sokkal látványosabb volt az elsőnél (0–2).

A Leverkusen így versenyben maradt a legjobb 16 közé kerülésért zajló csatában, az orosz az első csapat, amelyik nem jut tovább, és nem folytathatja az Európa-ligában sem!

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
D-CSOPORT
Juventus (olasz)–Atlético Madrid (spanyol) 1–0 (Dybala 45+2.)
Lokomotiv Moszkva (orosz)–Bayer Leverkusen (német) 0–2 (Zsemaletgyinov 11. – öngól, S. Bender 54.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 5 4 1 10–4 +6 13
2. Atlético Madrid 5 2 1 2 6–5 +1 7
3. Bayer Leverkusen 5 2 3 5–7 –2 6
4. Lokomotiv Moszkva 5 1 4 4–9 –5 3

Az utolsó fordulóban
December 11., szerda
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz)
21.00: Bayer Leverkusen (német)–Juventus (olasz)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik