Remekelt a Dybala, Ronaldo, Higuaín trió, kiesett a Bayer

B. J., H. Á.B. J., H. Á.
Vágólapra másolva!
2019.12.11. 20:50
null
CR és Higuaín gólja hozta a győzelmet a Juvénak (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a D-csoportban az Atlético Madrid 2–0-ra legyőzte a már biztos csoportutolsó Lokomotiv Moszkvát, és ezzel a második helyen végzett, míg a csoportot megnyerő Juventus szintén 2–0-ra győzött a Bayer Leverkusen vendégeként, amely harmadikként zárt, így az Európa-ligában folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
D-CSOPORT
Bayer Leverkusen (német)–Juventus (olasz) 0–2 (C. Ronaldo 75., Higuaín 92.)

LEVERKUSEN–JUVENTUS ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

A Bayer Leverkusen csak a karácsony előtti csodák egyikében bízhatott, ugyanis azzal a tudattal léptek pályára a németek a már továbbjutott Juventus ellen odahaza, hogy nekik nyerniük kell, az Atlético Madridnak meg Madridban botlania a csoportban biztosan sereghajtóként végző Lokomotiv Moszkva ellen.

Sérülések miatt tartalékos volt a Juventus, de nagyon motiváltan futballoztak a játékosai, Gonzalo Higuaín kétszer is helyzetbe került, ám egyszer rosszul célzott, egyszer pedig lövés helyett inkább Cristiano Ronaldo elé passzolt – a másik oldalon tavalyi párizsi csapattársának, Gianluigi Buffonnak lőtt kapufát Moussa Diaby, majd Merih Demiral mentett hatalmasat Kai Havertz közeli próbálkozásánál.

Buffon egyébként 41 évesen és 317 naposan lépett pályára, ezzel a BL második legidősebb játékosa lett poszt- és honfitársa, Marco Ballotta után, aki 43 évesen és 252 naposan vitézkedett a Lazio kapujában a Real Madrid ellen, még 2007-ben.

Buffon legutóbb 2002-ben járt Leverkusenben BL-mérkőzésen, akkor kikaptak a torinóiak a később döntőig menetelő németektől, akik most a második félidőre szép lassan feladták továbbjutási reményeiket a madridi hírek hallatán.

Beállt azért Leon Bailey és Kevin Volland, a vendégmester Maurizio Sarri pedig kipróbálta Paulo Dybala beküldésével a Dybala, Higuaín, C. Ronaldo támadóhármast, és innentől kezdve felszabadultan futballoztak az olaszok, főleg, miután Dybala passzából Cristiano Ronaldo a kapuba talált.

Havertz a végén is elrontott egy ziccert, Charles Aránguiz sem tudott egyenlített, pedig az ötös elől, kecsegtető helyzetből lőhetett kapura, bezzeg Dybala passzát Gonzalo Higuaín a bal alsóba zúdította a 16-osről – nem érdemelt továbbjutást a Bayer Leverkusen, ellenben az Európa-liga kapott egy nagyon erős csapatot a gyógyszergyáriak személyében.

Jegyezzük meg a végére még, hogy három szurkoló is berohant a pályára, hogy megölelgesse Ronaldót, a német csapat biztosan nem kap ezért dicséretet az UEFA-tól.

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–0 (Joao Félix 17. – 11-esből, Felipe 54.)

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a D-csoportban az Atlético Madrid nem sokáig vacakolt a csoport utolsó helyén álló Lokomotiv Moszkva ellen, hiszen Diego Simeone csapata csak egy győzelemmel biztosíthatta helyét a legjobb 16 között – iksznél a Leverkusen egy esetleges Juve-veréssel még előzhetett volna.

A madridiaknak alig egy percre volt szükségük, hogy tizenegyeshez jussanak: Anton Kocsenkov kapus gázolta el Joao Félixet, s a mérkőzést vezető Kassai Viktor a büntetőpontra mutatott – más kérdés, hogy Kieran Trippier lövése után a kapus és a kapufa együttes erővel hárított.

TRIPPIER TIZENEGYESE

JOAO FELIX TIZENEGYESE

A 17. percben viszont egy kezezés miatt ismét tizenegyest kapott az Atlético, s ezúttal Joao Félix volt az ítéletvégrehajtó, s ő nem is hibázott.

A második félidő elején aztán Felipe is betalált, ezzel beállította a 2–0-ás végeredményt, amikor könnyedén a léc alá pofozott egy szöglet utáni beadást.

FELIPE GÓLJA

A mérkőzés könnyen nagyobb különbségű vereséget szenvedhetett volna a Lokomotiv Moszkva, de hiába lőtt közel tízszer annyit kapura a spanyol csapat, mint a moszkvaiak (19–2), a pontossággal azért akadtak gondok.

Az Atlético mindenesetre így is bebiztosította második helyét a csoportban, így készülhet a tavaszi folytatásra, míg a Lokomotiv számára véget ért az európai kupaszereplés.

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Juventus 6 5 1 0 12–4 +8 16
2. Atlético Madrid 6 3 1 2 8–5 +3 10
3. Bayer Leverkusen 6 2 0 4 5–9 –4 6
4. Lokomotiv Moszkva 6 1 0 5 4–11 –7 3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik