BL, D-csoport: a Barcelona és a Juventus is hozta a kötelezőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.05. 22:37
null
A Juventus térdre kényszerítette az Olympiakoszt (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának utolsó, hatodik fordulójában a Juventus Juan Cuadrado és Federico Bernardeschi góljával 2–0-ra nyert az Olympiakosz otthonában, így a Sporting CP-t otthon szintén két góllal felülmúló FC Barcelona mögött továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Az utolsó forduló előtt a Juventus annak a tudatában léphetett pályára az Olympiakosz otthonában, hogy ha győz, biztosan továbbjut – pontvesztés esetén azonban szurkolnia kellett volna, hogy a Sporting ne verje meg a Barcelonát.

A torinóiak azonban nem akartak izgulni, egy remek kontra végén már a 15. percben megszerezték a vezetést Juan Cuadrado góljával. A folytatásban a Juventus egy kicsit visszavett, míg a hazaiak nagy kedvvel játszottak, így Wojciech Szczesnynek többször is nagy védést kellett bemutatnia, és egy ízben a kapufa segítette ki.

Aztán a 84. percben beállt Federico Bernardeschi, s hat perccel később remekül csavart a kapuba, eldöntve ezzel a meccs és a továbbjutás kérdését is (0–2).

Az Olympiakosz–Juventus meccs góljai

A kissé tartalékos FC Barcelona és a Sporting CP meglehetősen eseménytelen mérkőzést játszott egymással. A katalánok az 59. percben Paco Alcácer fejes góljával szereztek vezetést, majd a ráadás első percében az exbarcelonai védő, Jérémy Mathieu a saját kapujába juttatta a labdát, így a Barca 2–0-ra nyert, s csoportelősként várhatja a nyolcaddöntő sorsolását.

Az FC Barcelona–Sporting CP meccs góljai

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
D-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Sporting CP (portugál) 2–0 (Paco Alcácer 59., Mathieu 91. – öngól)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Juventus (olasz) 0–2 (Cuadrado 15., Bernardeschi 90.)

A D-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. FC Barcelona 6 4 2 0 9– 1 +8 14
2. Juventus 6 3 2 1 7– 5 +2 11
3. Sporting 6 2 1 3 8– 9 –1 7
4. Olympiakosz 6 1 5 4–13 –9 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik