Nemzetisport.hu 2013.03.06 23:57 Frissítve: 2014.11.13 02:48

BL: Conte szerint eddig egy csodás álom számukra a sorozat

A Juventus az idegenbeli 3–0-s győzelem után hazai pályán is simán nyert a vérszegény Celtic ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Matri gólja után lényegében kilátástalan helyzetbe került a skót csapat, amely szimpatikusan küzdött ugyan, de meg sem tudta szorítani a „zebrákat”. A Juventus két győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé, de az olaszok szerint nem is olyan könnyedén.

 

„A mérkőzés statisztikái boldoggá tesznek minket, mert megmutatják, hogy hatalmas utat jártunk be – így a mérkőzés után Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője. – Évek óta ez első BL-idényünk, sok játékosnak és edzőként nekem egyenesen a legelső. Nehéz csoportból jutottunk el idáig, most meg már a legjobb nyolc között vagyunk, nagyon örülünk ennek. Két lábbal kell állnunk a földön, nem lesz könnyű úgy megvédeni a bajnoki címünket otthon, ha sokat kivesz belőlünk a BL. Minden játékosomat megkértem arra, az edzéseken adjon bele mindent, mert szükségem lesz mindenkire. Sokat kell még tanulnunk a kettős terhelésről, ez új kihívás. Most sem pihenhettünk, bár három góllal nyertünk az első mérkőzésen, oda kellett figyelni a skótok szabadrúgásaira, nem volt szabad kritikus helyeken szabálytalankodnunk. A skót szurkolók fantasztikusak voltak, akkor is énekeltek, amikor összesítésben már öt góllal vezettünk. Megérdemelték a skót fanok, hogy az egész stadion megtapsolja őket. De a mi szurkolóinkat is dicséret illeti."

„Csak úgy tűnt, hogy könnyű a dolgunk, de a megfelelő pillanatokban nagyon oda kellett tennünk magunkat – mondta a mérkőzés után Alessandro Matri. – Fabio Quagliarella ezúttal is szerencsét hozott nekem, nagyon jól játszik ebben az idényben. Mindkettőnknek ment most a futball, de a csapatnak is, támadásban és védekezésben egyaránt. Amikor lehetőséget kapok, mindig be akarom bizonyítani, hogy érdemes vagyok a bizalomra. Tudom, az újságok szeretnek túlozni, de az elsődleges célunk a hazai bajnoki cím, ám azért üldözzük az európai sikereket is. Gólomat családomnak ajánlom."

„Remekül játszottunk mindannyian, elégedettek vagyunk az eredménnyel, hiszen nem volt egy könnyű mérkőzés – így Paul Pogba. – A csapat és az edzők is bíznak bennem, örülök, hogy itt lehetek. Nem tudom, milyen messze jutunk a BL-ben, remélem, megnyerjük a sorozatot. Mi vagyunk a Juve, azaz mindig győznünk kell. A szurkolók rendre biztatnak, hogy lőjek kapura, de ma nem tudtam ezt megtenni, a lényeg azonban az, hogy győztünk."

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.