BL: Conte szerint az akarat és a koncentráció döntött a javukra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.27. 23:40
null
A Chelsea az utolsó pillanatban szerzett győztes gólt Madridban (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid egykori játékosa, a már a Chelsea-t erősítő Álvaro Morata csak egyet értékesített az öt helyzetéből, de a csereember Michy Batshuayi 94. percben lőtt góljának köszönhetően  így is három ponttal távoztak a londoniak Madridból a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának rangadóján. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon boldogok vagyunk, kemény meccsen nyertünk Európa egyik legnagyobb csapata ellen. Megérdemelten győztünk, nagyon jól játszottunk, minőségi a csapatunk, és minden egyes mérkőzést meg akarunk nyerni. Nem volt könnyű siker a mai, de megcsináltuk! Az Atlético nagyon jól védekezett, mindkét gárda jól és keményen fogta az ellenfél támadóit. Michy Batshuayi mindig betalál, ha pályára lép! Vérbeli gólvágó, nagyon elégedettek vagyunk vele, akárcsak Álvaro Moratával” – mondta a mérkőzés után a remekül futballozó Eden Hazard.

„A teljesítményünket nagyon jóra értékelem, elégedett vagyok a labdarúgóimmal – így a győztesek menedzsere, Antonio Conte. – Nagyon nehéz hátrányból felállni, azonban a szünet után is jók és koncentráltak voltunk. Megérdemelt a sikerünk, remekül felkészültünk a találkozóra, játékosaim nagy akarattal, hittel és összpontosítással futballoztak, megérdemlik, hogy ilyen meccseket vívjanak. Hazard elképesztően jól játszott, ez első nagy mérkőzése volt a felépülése után, fantasztikus és pozitív választ adott a kétkedőknek. Remekül érzik egymást Moratával, de Batshuayi és Willian is jól teljesített, a kiváló személyiségű Andreas Christensenről nem is beszélve.”

„Fontos győzelmet arattunk, ez a mérkőzés nagy teszt volt számunkra. Az Atlético pár éve a BL-döntőben szerepelt, és most elégedetten térhetünk haza az otthonából. Megpróbáljuk átvinni a mostani mentalitást a hazai bajnokságba. Mindig jó érzés egy új stadionban először betalálni, nagyon boldog vagyok. Hazard a világ legjobb játékosainak egyike, szerencsésnek érzem magam, hogy együtt futballozhatok vele. Elégedett vagyok a rajtommal a Chelsea-nél, de a lényeg a csapat, és az, hogy most nyertünk” – így az Atlético-nevelésűÁlvaro Morata az összecsapás után.

„Jobb volt a Chelsea, jobban futballozott, jobban érezte magát a pályán, csak gratulálhatunk a győzelméhez! Nagyon erős ellenfél, taktikailag és fizikailag is. Az első félidőben jobbak voltunk, és ha Saúl Níguez helyzete bemegy... Fejlődnie kell a csapatomnak továbbra is, és mivel győzött ma a Roma, innentől kezdve minden csoportmérkőzést meg kell nyernünk” – így a hazaiak mestere, Diego Simeone.

„Minden szempontból jobbak voltak – ismerte el Antoine Griezmann is. – Mindenképpen meg kell próbálnunk ezt követően minden BL-meccsen felülkerekedni, ha a következő körbe akarunk jutni.”

Diego Godín szerint kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, és együttesének csak tovább kell mennie az eddig megkezdett úton, Filipe Luís pedig hozzátette, hogy a döntetlen lett volna az igazságos eredmény, de hát Eden Hazard világklasszis...

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Atlético Madrid–Chelsea 1–2 (Griezmann 40. – 11-esből, ill. Morata 60., Batshuayi 94.)

A csoport másik mérkőzésén:
Qarabag (azeri)–Roma (olasz) 1–2
(Pedro Henrique 28., ill. Manolasz 7., Dzeko 15.)

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 2 2 0 0 8–1 +7 6
2. Roma 2 1 1 0 2–1 +1 4
3. Atlético Madrid 2 0 1 1 1–2 –1 1
4. Qarabag 2 0 0 2 1–8 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik