BL: Collina szerint Cakir remekül fújta a sípot Manchesterben

Vágólapra másolva!
2013.03.07. 17:52
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél hatszor is az év legjobb játékvezetőjének választott Pierluigi Collina kifejezetten magas osztályzatot adott a Manchester United–Real Madrid BL-nyolcaddöntő-visszavágót dirigáló Cüneyt Cakirnak, akit az angol klubnál a kiesésük első számú felelősének tartanak.

Mint ismert, a Manchester United az idegenbeli 1–1 után a hazai visszavágón 1–0-ra vezetett a Real Madrid ellen, amikor az 56. percben – általános vélemény szerint túl szigorúan – kiállította az Álvaro Arbeloát a levegőben oldalba talpaló Nanit. A spanyol gárda ezután 2–1-re fordított, és bejutott a negyeddöntőbe. Az MU-hívek szerint nyilvánvaló csalás történt, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bírói vezetőségének tagjaként dolgozó Collina azonban igen magasnak számító 8.2-es osztályzatot adott Cakirnak keddi teljesítményére.

Az El Mundo Deportivo által idézett Collina szerint Cakir „jogosan állította ki Nanit", és akkor is helyesen döntött, amikor Rafael büntetőterületen belüli kezezésénél nem ítélt tizenegyest a Real javára. A korábbi olasz játékvezető csak azt rótta fel hibaként a töröknek, hogy a meccs után nem adott piros lapot az őt közvetlen közelről gúnyosan megtapsoló Rio Ferdinandnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik