Helyzetek itt is, ott is, gól nélkül: döntés Debrecenben

Vágólapra másolva!
2014.07.15. 20:40
null
Nem tudott érvényesülni a fehér mezes Debrecen az északír műfüvön (Fotók: Presseye)
A labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörének első mérkőzésén a DVSC-Teva idegenben gól nélküli döntetlenre végzett az északír bajnok Cliftonville-lel. A visszavágóra a jövő héten Debrecenben kerül sor.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
2. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

Cliftonville (északír)–DVSC-Teva (magyar) 0–0
Belfast
, Solitude. V: Dias (portugál)
CLIFTONVILLE: Devlin – Cosgrove, Flynn, McGovern, Seydak (McMullan, 83.) – Curran, Scannell, Donnelly (Garrett, 63.) – Catney, Gormley (M. Murray, 92.), Johnston. Menedzser: Tommy Breslin
DVSC: Novakovics – Lázár, Mészáros, Máté P., Korhut – Jovanovic (Zsidai, 86.), Se. Bouadla, Varga J., Bódi (Mihelic, 79.) – Sidibe, Tisza T. (Seydi, a szünetben). Vezetőedző: Kondás Elemér

ÖSSZEFOGLALÓ

DEBRECENI LENDÜLET, NOVAKOVICS-PARÁDÉ. Támadólag lépett fel a Debrecen, ám Bódi Ádám végül nem jutott el lövésig a 4. percben, majd nem sokkal később Conor Devlin megmozdulásában mutatkozott meg az északír zavar: Conor Devlin egy hazaadás után eltalálta az ötösön elé ugró Tisza Tibort, de a labda végül kijutott a kapu előteréből.

A Cliftonville először a 13. percben jutott el a Loki kapujáig, akkor azonban több lehetősége is volt egymás után, hogy megszerezze a vezetést. Nenad Novakovics előbb Chris Curran lövése után tolta ki a labdát nagyot nyújtózva, majd a szögletet követően Ibrahima Sidibe hibázott óriásit, így Joe Gormley került ziccerbe, ám a kapus még az előbbinél is nagyobbat védett. Ráadásként a hazaiak a szöglet után is veszélyeztettek, ám a csúsztatott labda elkerülte a kaput.

Máté Péter (fehérben) küzd a labdáért (Fotó: Presseye)
Máté Péter (fehérben) küzd a labdáért (Fotó: Presseye)

KIJÖN A NYOMÁS ALÓL A LOKI. A DVSC egy Aleksandar Jovanovic-fejessel válaszolt, majd nem sokkal később újra a Fraditól érkező bosnyák légiós próbálkozott, ám az újabb fejest könnyedén fogta Devlin. Kijött a nyomás alól a Loki, Tisza Tibor átlövéssel próbált zavart okozni, ám csak a kapu mögötti szektorban sikerült. Korhut Mihály a 16-os előterében agilisan szerzett labdát, csakhogy a büntetőterületen belül már könnyen megadta magát.

A 35. percben az addigi legnagyobb helyzetét dolgozta ki a DVSC, amikor Korhut beadásából Bódi lőtt szép mozdulattal, ám Devlin odaért a bal alsóhoz. A szögletből Máté Péter fejelt alig fölé – átvette az irányítást a magyar bajnok, de gólt nem szerzett a szünetig.

ÉRETT A LOKI-GÓL, DE NEM ÉRKEZETT MEG. Kondás Elemér a szünetben váltott, Tisza Tibor helyett L’Imam Seydi érkezett, ám a másik csatár, Sidibe volt az, aki nagyon közel járt a gólszerzéshez. Bódi Ádám passzával Korhut viharzott el a bal oldalon, jó volt a centerezés, ám Sidibe nyolc méterről a lécet találta el, a labda pedig néhány centivel a gólvonal előtt pattant le.

Johnny Flynn-nek a kezére pattant a büntetőterületen belül a labda, de nem tűnt szándékosnak az eset, így a portugál játékvezető alighanem joggal intett továbbot. Sorra jöttek a Loki-helyzetek, amelyekben Seydi játszotta a főszerepet: a francia játékos előbb váratlanul labdát szerzett, majd látványos biciklicselek után alig tévesztette el a bal felsőt, aztán Selim Bouadla előkészítése után Devlinnel szembenézve találta el gyengén a labdát.

ELMARADT A CSATTANÓ. A hajrában érkezett Rene Mihelic és Zsida László, ám jött a Cliftonville is, és Novakovicnak ismét munkába kellett állnia: egyszer a saját hibáját kellett javítania Ronan Scannell lövésénél, majd Curran sistergős, de középre tartó labdáját ütötte ki. A hosszabbításban Seydié lehetett volna a csattanó, ám bombája fölé szállt, maradt a 0–0.

Mindkét csapatnak voltak jobb és rosszabb periódusai, a játék képe alapján azonban igazságos a döntetlen, és bár a DVSC-nek sokat jelentett volna egy idegenbeli találat, a Nagyerdei Stadionban kivívhatja a továbbjutást. Nem lesz könnyű.

A Loki a mérkőzést követően indul vissza Magyarországra. A visszavágót egy hét múlva, július 22-én 20.30-tól rendezik Debrecenben, a jegyek 1000 és 3500 forint közötti áron már megvásárolhatók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik