A PSG továbbjutott, a Benfica reménye még él

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.27. 20:40
null
Ibrahimovic közelről talált be 100. BL-mérkőzésén (Fotó: Reuters)
A PSG 2–1-re nyert hazai pályán Edinson Cavani 90. percben lőtt góljával az Olympiakosz ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának 5. fordulójában, így csoportelsőként továbbjutott. A Benfica szintén egy 90. percben szerzett találattal győzni tudott az Anderlecht otthonában (3–2), így nyolcaddöntős reményei még élnek, bár az Olympiakosz jobb helyzetből várhatja az utolsó fordulót.

PSG–OLYMPIAKOSZ

A hazaiak csatára, Zlatan Ibrahimovic ma játszotta pályafutása 100. BL-mérkőzését, amelyet góllal ünnepelt meg. A 7. percben Gregory van der Wiel jobb oldali lapos beadását belsőzte a léc alá a svéd három méterről, nagyon lemaradtak róla a görög védők. Ezzel a góllal megdöntötte George Weah rekordját, aki egy idényen belül hét BL-gólig jutott a PSG játékosaként – Ibrahimovicnak ez volt a nyolcadik találata a legrangosabb európai kupasorozatban a most futó idényben. 1–0

Nem állt vissza a francia együttes, továbbra is támadásban maradt, az Olympiakosz a saját térfelét is alig-alig tudta átlépni az első húsz percben. Az első félidő hátralévő részében aztán kiegyenlítődött a játék képe, a vendégektől főleg Kosztasz Mitroglu játékát lehetett kiemelni, aki többször is tesztelte Salvatore Sirigu képességeit, gólt azonban nem tudott szerezni.

A félidő hajrájában Edinson Cavani és Ezequiel Lavezzi előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de egyikük sem tudta megduplázni csapata előnyét, így egygólos hazai előnnyel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidő elején csupán harminc másodpercre volt szüksége Marco Verrattinak, hogy kiállíttassa magát. Az olasz középpályás David Fustert rántotta le, amiért megkapta a második sárga lapját. Így sem tudott azonban nyomást helyezni a hazaiak kapujára az Olympiakosz, sőt inkább Ibrahimovicék előtt adódtak újabb gólszerzési lehetőségek.

Már-már úgy tűnt, nem fog ezen a mérkőzésen több gól születni, amikor váratlanul kiegyenlített az Olympiakosz a 80. percben. Joszif Holevasz bal oldali szögletét követően Alejandro Domínguez és Konsztantinosz Manolasz lőtt közelről kapura, előbbi kísérletét még tudta fogni Sirigu hatalmas bravúrt bemutatva, de Manolasz három méterről nem hibázott. 1–1

Tíz perccel később jött a görögök számára a feketeleves, Cavani 14 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtt Adrien Rabiot kiugratását követően. 2–1

Ezzel a góllal a győzelmet is megszerezte a PSG, egyúttal biztossá tette csoportgyőzelmét. Az Olympiakosz azonban még izgulhat, a Benfica ugyanis beérte pontszámban, így csak az utolsó körben fog eldőlni az, hogy ki fogja megkaparintani a másik továbbjutó helyet.

Az Anderlecht-játékosok a padlón, Rodrigo a győztes gólját ünnepli
Az Anderlecht-játékosok a padlón, Rodrigo a győztes gólját ünnepli

ANDERLECHT–BENFICA

A fordulatos mérkőzésen – amelyen a hazaiak 19 éves védője, Chancel Mbemba lőtte az első gólt, majd a saját kapujába is betalált – a 90. perc döntött, amikor Rodrigo megszerezte első BL-találatát, amellyel a Benfica végül is begyűjtötte a három pontot Brüsszelben.

A lisszaboni gárda ezzel pontszámban beérte az Olympiakoszt, de helyzete így is rendkívül nehéz, mivel az egymás elleni eredményeiket tekintve a görögök állnak jobban. Ez azt jelenti, hogy a Benfica csak akkor juthat tovább, ha az utolsó fordulóban a PSG ellen több pontot szerez, mint az Olympiakosz az Anderlecht ellen. Az Anderlecht már biztosan a kvartett utolsó helyén végez, így az Európa-ligában sem folytathatja.

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, C-CSOPORT
Anderlecht (belga)–Benfica (portugál) 2–3 (Mbemba 18., Bruno 77., ill. Matics 34., Mbemba 52. – öngól, Rodrigo 90.)
Paris Saint-Germain (francia)–Olympiakosz Pireusz (görög) 2–1 (Ibrahimovic 7., Cavani 90., ill. Manolasz 80.)

A 6. FORDULÓBAN
Benfica–Paris SG
Olympiakosz Pireusz–Anderlecht

AZ ÁLLÁS
1. Paris SG 5 4 1 0 15–3 +12 13
2. Olympiakosz 5 2 1 2 7–7 0 7
3. Benfica 5 2 1 2 6–7 –1 7
4. Anderlecht 5 0 1 4 3–14 –11 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik