nemzetisport.hu 2019.06.21 06:08

BL: Bulgária PSG-je – az új légiós az FTC ellenfeléről

Jordan Ikoko az elmúlt idényben még a francia élvonalbeli Guingampban futballozott, de a napokban a bolgár Ludogorecbe igazolt, és a L'Équipe-nek adott interjújában most elmondta, miért választotta a Ferencváros BL-selejtezőbeli ellenfelét.

Jordan Ikoko itt éppen Neymart üldözi (Fotó: AFP)

 

A francia sportlap szerint az ottani közvélemény meglepődött a híren, hogy egy labdarúgó a francia élvonalból Bulgáriába igazolt.

„Ezt értem is, meg nem is – reagált a felvetésre mosolyogva Jordan Ikoko. A bolgár csapat vezetői már télen megkerestek, ám akkor még csak a Guingamp bennmaradására akartam összpontosítani. Viszont éreztem, hogy tényleg engem akarnak, tetszettek is az elém tárt tervek. Rendben, a bolgár bajnokság kétségkívül nem olyan jó, mint a francia, de mégis csak egy egymás után nyolc bajnokságot nyerő csapatról van szó, amely az utóbbi években szinte mindig ott volt valamelyik európai kupasorozat csoportkörében. Bizonyos értelemben Bulgária PSG-je a Ludogorec, a lécet magasra helyezik, és ami fontos: úgy érzem, lehetőségem lesz fejlődni.”

A kongói származású, 25 éves védő a legutóbbi idény második felében kevés játéklehetőséget kapott a Guingampban, ezért mindenképpen váltani akart – szándékában a kiesés megerősítette.

„Nincs olyan érzésem, hogy a világ végére igazoltam, és egy életre elástam volna magam. Az első benyomásaim nagyon kedvezőek, az infrastruktúra, a stáb, ahogyan bánnak velünk, mind-mind egy jó kézben lévő francia élvonalbeli csapatra emlékeztet.”

Az FTC–Ludogorec BL-selejtező első mérkőzését július 9-én vagy 10-én rendezik meg Budapesten, a visszavágókat 16-án vagy 17-én Bulgáriában.

2019.07.19 23:17:31

Bajnokok Ligája SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Ki hiszi el, hogy ezek a csapatok is fontosak az UEFA-nak?

2019.07.18 15:56:37

Bajnokok Ligája P. K.

Szerhij Rebrovval ellentétben Sztojcso Sztoev nem készítette fel jól csapatát – ez vezetett a Ludogorec bukásához.

2019.07.17 23:42:59

Bajnokok Ligája DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Bolgárul a ludo (cirill betűvel лудо) jelentése őrült…

2019.07.17 23:35:13

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2019.07.17 19:10:32

Bajnokok Ligája Bacskai János (percről percre), Borbola Bence (összefoglaló)

A Fradi nagyon érdekes mérkőzésen idegenben is megverte a Ludogorecet, elméletileg könnyebb ellenfél jön.