BL: Buffon szerint a döntővel még nem értek el semmit

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.09. 23:10
null
Mario Mandzukic (balra) és Leonardo Bonucci közös öröme (Fotó: AFP)
Az idegenbeli 2–0-s siker után a Juventus hazai pályán 2–1-re legyőzte a Monaco együttesét, így az olaszok jutottak be a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjébe. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!


„Még nem értünk el semmit, győzni kell a fináléban is! Őszintén szólva, magam sem hittem volna, hogy még egyszer játszom majd BL-döntőben...” – így a Juventus veterán kapusa, Gianluigi Buffon.

„A BL-döntő volt az egyik nagy célunk erre az idényre, és elértük végül. Még mindig hihetetlen, hogy idegenben két góllal nyertünk, de nagyon kemény visszavágóra készültünk, mert ha nem így teszünk, pórul járhattunk volna. A BL-döntő mit sem ér önmagában, ha már ott vagyunk, nyerni akarunk. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jó formában futballozunk, nagyszerű a Juventus, fantasztikus csapattársaim vannak. Keményen kell dolgozni, és akkor az álmok valóra válnak...” – tette még hozzá később a kapus.

„Nagyon jó első félidőt játszottunk, sok gólszerzési lehetőségünk volt, de rengeteg helyzetet hibáztunk el. Ettől eltekintve azt a meccset játszottuk le, amelyet szerettük volna, leszámítva a második félidőben azt a tíz percet, amikor a gólt kaptuk. Nem is szedhettünk volna be ilyen gólt, ha meg akarjuk nyerni a kupát, mindent perc minden másodpercében összpontosítani kell. Az biztos, hogy két éve mi voltunk a meglepetéscsapat a BL-ben, de most a Barcelona legyőzése után sokkal magabiztosabb a Juve, nagyszerű menetelésen vagyunk túl. Most már csak fel kel tenni az i-re a pontot...” – bölcselkedett Leonardo Bonucci, a Juve védője.

„Gratulálok a srácoknak, eljutottak a döntőbe, de még semmit sem nyertünk ebben az idényben, azaz még keményen koncentrálnunk kell a következő mérkőzéseken – így a hazaiak mestere, Massimiliano Allegri. – Nincs szükségem arra, hogy megdicsérjenek, teszem a dolgom, lelkesen, kapkodás nélkül. A lényeg a szép játékkal elért jó eredmény, miközben kihozom a maximumot játékosaimból. Nagyon élvezem az edzősködést, ha túl sok lesz nekem a stressz, majd akkor állást változtatok. A kapott gól és a Gonzalo Higuaín ellen elkövetett Kamil Glik-szabálytalanság felébresztett bennünket, megtanultuk, hogy nem szabad kiengedni, amíg véget nem ér a mérkőzés. Jobban kellett volna koncentrálnunk a gól előtti szögletnél, és akkor nincs is gól. Buffonnak igaza van, ha már eljutottunk a BL-döntőbe, akkor megpróbáljuk megnyerni azt. Remélem, ez lesz a mi nagy évünk, szerintem a Juventusnak jó esélye van a BL megnyerésére. Sokkal jobban kell ehhez azonban koncentrálnunk, többet birtokolni a labdát, miközben más sorozatokban is fontos meccsek várnak ránk: a bajnokságban jön a Roma, az Olasz Kupa fináléjában meg a Lazio vár ránk.”

Allegri elárulta még, hogy sokkal könnyebb szerinte egy két mérkőzésből álló párharcot megvívni, mint egy döntőt, amelyet a két csapat közötti apró különbségek döntenek majd csak el.

„Nagyon jól játszottak, értékesítették a helyzeteiket, mi pedig egyszerűen nem jól sáfárkodtunk a magunk lehetőségeivel. Az egész idényben keményen harcoltunk a Monacóért és a francia futballért, remélem, a következő szezonban még jobbak leszünk” – reménykedett a hercegségbeliek kapitánya, Radamel Falcao.

„Az egyik fél egy igen tapasztalt csapat volt ebben a párharcban, a másik meg egy fiatal gárda – értékelt a Monaco vezetőedzője, Leonardo Jardim. – Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy eljutottunk az elődöntőig, erre büszkék lehetünk. Játékosaim mindent beleadtak, akár döntetlennel is végződhetett volna a visszavágó. Emelt fővel búcsúzunk a BL-től, most már a hazai ligára kell koncentrálnunk.”

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
JUVENTUS (olasz)–MONACO (francia)
2–1 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 41 000 néző. V: Mateu (spanyol)
JUVENTUS: Buffon – Barzagli (Benatia, 85.), Bonucci, Chiellini – D. Alves, Pjanic, Khedira (Marchisio, 10.), A. Sandro – Dybala (Cuadrado, 54.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
MONACO: Subasic – Raggi, Glik, Jemerson, D. Sidibé – B. Mendy (Fabinho, 54.), T. Bakayoko (Germain, 78.), Moutinho, B. Silva (Lemar, 69.) – Falcao, Mbappé. Vezetőedző: Leonardo Jardim
Gólszerző: Mandzukic (33.), D. Alves (44.), ill. Mbappé (69.)
Továbbjutott:
a Juventus, kettős győzelemmel, 4–1-es összesítéssel

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik