BL: Buffon szerint kár a végéért, de az élet megy tovább…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 23:32
null
Gianluigi Buffon nem értett egyet a játékvezetővel (Fotó: AFP)
Egészen drámai módon jutott tovább a Real Madrid a Bajnokok Ligájában: hiába dolgozta le háromgólos hátrányát a Juventus, egy 97. percbeli büntetővel a királyi gárda szépített (1–3), így 4–3-as összesítéssel bekerült a négy közé. A végjátékban a reklamáló Gianluigi Buffon piros lapot kapott, ezért Wojciech Szczesnynek kellett beállnia, de nem tudta védeni Cristiano Ronaldo tizenegyesét. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

 

„Mindent beleadtunk a továbbjutásért. A Real Madrid nagy csapat, és remélem, megnyeri a BL-t, de ma abszolúte megérdemeltük volna, hogy eljussunk legalább a hosszabbításig – értékelt a mérkőzés legszomorúbb hőse, Gianluigi Buffon. – Az élet megy tovább, nagyon örülök, hogy jól játszottunk, büszke vagyok a csapatra, a lehetetlent lehetségessé tettük. Nagy kár, hogy ilyen lett a vége.”

„Úgy kezdtük a mérkőzés, hogy azt mondtuk egymásnak, 0.000001 százalék az esélyünk a továbbjutásra, de soha nem lehet tudni az életben, hogy mi történik majd, mi ráadásul egy csodás játékosokból álló csapat vagyunk, amely bármire képes. Büszke vagyok, hogy a tagja lehetek” – tette később hozzá.

Buffon szerint nem volt jogos a meccs végi büntető, mert a szabálytalanság a tizede volt annak, ami miatt 11-esnek kellett volna következnie, pláne azok után, hogy az első mérkőzésen ők sem kaptak meg egy büntetőt a ráadásban. „Egy emberi hiba miatt dugába dőltek az álmaink” – mérgelődött.

„Nem készültünk fel arra, hogy ilyen korán gólt kapunk – ismerte el a hazai szakvezető, Zinédine Zidane. – Sokkal jobban játszottak, nekünk pedig nem ment. Voltak helyzeteink, de általában véve nem futballoztunk jól. Az ilyen találkozókon is azt kellene játszanunk, amit tudunk, még ha nem is egyszerű ezt elérni. A Juventus nagyszerűen teljesített, mi nem, mégis mi mentünk tovább, megérdemelten, azaz elégedett vagyok. Az első félidőben változtatnunk kellett valamit, és Casemiróra meg Gareth Bale-re esett a választásom, őket cseréltem le. Ez jót tett a csapatnak, energikusabban és ötletesebben futballoztunk, de nincs ennek személyi oka. Voltak helyzeteink, ám nem fejeztük be pontosan a támadásokat. A legvégéig hittünk abban, hogy eredményesek leszünk, mert képesek erre a játékosaink. Soha nem gondoltam arra, hogy kieshetünk.”

„Nagyon sajnálom a srácokat a torinói és a madridi mérkőzés miatt. Torinóban hatvan percig jobban játszottunk, mint a Real, de kikaptunk három nullára, Madridban pedig mi irányítottuk az egész meccset – szomorkodott a lefújást követően Massimiliano Allegri, a Juventus mestere. – Egészen apró különbségek döntöttek, az egész párharc alatt balszerencsések voltunk. A hosszabbítás alatt kettőt akartam cserélni, biztos vagyok benne, hogy akkor mi nyertünk volna. Megmutattuk, hogy a torinói eredmény nem volt jogos, de sajnos az itteni vitézkedés is kevésnek bizonyult. Csak gratulálhatok a játékosaimnak, az első félidőben különösen jók voltunk. A hosszabbítást minimum megérdemeltük volna! Gyorsan reagálnunk kell erre a kudarcra, mert még több trófeáért is harcolunk a szezonban, a hétvégén is nagy harcok várnak ránk, ám ebből a mostani teljesítményből erőt meríthetünk a következő idényre is. A Juventus nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, de mi akarunk lenni a legjobbak. Néha összejönnek a dolgaid, néha nem, ám csakis előre szabad nézni, túl kell lépni a nehéz pillanatokon.”

Andrea Agnelli, a Juventus elnöke is megszólalt, azzal vádolva az UEFA-t, hogy szándékosan akadályozza az olasz csapatok boldogulását, és szeretné, ha a BL-ben is videobíró segítené a játékvezetőket. Kapott a szidalmakból az UEFA Játékvezetői Bizottságának olasz elnöke, Pierluigi Collina is.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–JUVENTUS (olasz) 1–3 (0–2)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. V: Oliver (angol)
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal, Varane, Vallejo, Marcelo – Modric (Kovacic, 75.), Casemiro (Lucas Vázquez, a szünetben), Kroos – Isco – Bale (Asensio, a szünetben), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
JUVENTUS:
Buffon – De Sciglio (Lichtsteiner, 17.), Benatia, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic, Khedira, Matuidi – Douglas Costa, Higuaín (Szczesny, 96.), Mandzukic. Vezetőedző: Massimiliano Allegri
G:
Cristiano Ronaldo (97. – 11-esből), ill. Mandzukic (2., 37.), Matuidi (60.)
Kiállítva: Buffon (93.)
Továbbjutott: a Real Madrid, 4–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik