BL: bizarr sajtótájékoztató, Klopp nagyot alakított – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 10:58
null
Jürgen Klopp a moszkvai sajtótájékoztatón (Fotó: AFP)
Minden idők egyik legfurcsább, legértelmetlenebb és legzűrzavarosabb sajtótájékoztatójaként jellemzi a Liverpool Echo azt a hétfői, moszkvai sajtóeseményt, amelynek főszereplője Jürgen Klopp, a Szpartak Moszkva elleni BL-csoportmérkőzésre érkező Liverpool menedzsere volt. A német tréner persze nem olyan karakter, aki a szomszédba megy tanácsért, ha egy helyzet komikumát hangsúlyozni kell…

Rosszul kezdődött, gyorsan lejtmenetbe került, majd egészen elborzasztó módon ért véget – így jellemzi a liverpooli lap azt a mintegy tizenegy perces sajtótájékoztatót, amelyre közvetlenül az angol csapat négyórás repülőútja után került sor.

Az alábbi videót alighanem az angolul nem értő olvasóink is értékelni fogják, Klopp arcjátéka önmagában érzékelteti a zűrzavart, de alább összefoglaljuk a mikrofonproblémával, szürreális kérdésekkel és egy nem futballszakmabeli tolmáccsal súlyosbított történteket.

A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ ÖSSZEFOGLALÓJA



„Ha valaki kérdez, közben ne kattogtassák a masináikat, mert semmit sem hallok, következésképp az egész összejövetel elhúzódik” – figyelmeztette az akkor még gyanútlan Klopp a fotósokat.

Aztán amikor megkérdezték tőle, hogy a soros ellenfél feltérképezése érdekében ő is felhívta-e valamelyik edzőkollégáját, mint a moszkvai csapatot irányító Massimo Carrera (ő a Chelsea-főnök Antonio Contét tárcsázta), a német annyit mondott:

„Nem volt kit megkérdezzek, magamnak kellett elvégezni a feladatot.”

Nem volt megállás: látta-e, amint a legutóbbi orosz bajnokin öt Anzsi-játékos próbált szerelni egy Szpartak-csatárt? Klopp ekkor már érezte, hogy a körülmények nem átlagosak, így ő is alkotni kezdett:

„Nem azért vagyok itt, hogy az Anzsi játékát értékeljem. Elemeztünk, hogy felvázoljuk a teendőinket, de azt megígérhetem, hogy nem fogunk öt az egyben védekezni. Csak négy az egy ellen…”

Amikor figyelmeztették, hogy a hátsó sorokban nem lehet hallani, belefújt a mikrofonba, majd megkérdezte:

„Most jobb? Bár őszintén megvallva, eddig semmi érdekes sem hangzott el.”

Klopp készséggel vállalkozott a nem szakmabeli tolmács kisegítésére, amikor a Szpartak egyik játékosáról, Quincy Promesről esett szó – leírta neki a nevét egy papírra.

A csúcspont akkor érkezett el, amikor a Sky Sports riportere – felidézvén, hogy a hétvégén Mauricio Pochettino, a Tottenham menedzsere azt mondta: valósággal szerelmes játékosába, Harry Kane-be – megkérdezte tőle, ő is érez-e így valamelyik játékosa iránt.

„Lenyűgöz, hogy egy Bajnokok Ligája-mérkőzés sajtótájékoztatóján vagyunk, és ilyen dolgokról beszélgetünk. Én már többé nem értem ezt a szakmát…” – reagált Klopp.

Megpróbálkozott valamiféle, klubszeretettel és futballtudással összefüggő válasszal, kifejezte elismerését Kane játéka iránt, de amikor a megdöbbent tolmács visszakérdezett, ki az a Harry, akit itt a szerelem tárgyaként emlegetnek („Kane! Egy Tottenham-játékos”), inkább leállította a fordítást, mondván, ez nem fontos, csak az angolokat érdekli, időpocsékolás ezzel foglalkozni…

BAJNOKOK LIGÁJA – A KEDDI PROGRAM
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
E-CSOPORT
20.45:
Sevilla–NK Maribor
20.45: Szpartak Moszkva–Liverpool (Tv: Sport1)
F-CSOPORT
20.45:
Napoli–Feyenoord
20.45: Manchester City–Sahtar Doneck (Tv: Sport2)
G-CSOPORT
20.45:
Besiktas–RB Leipzig
20.45: Monaco–FC Porto
H-CSOPORT
20.45:
Borussia Dortmund–Real Madrid (Tv: M4 Sport)
20.45: APOEL–Tottenham Hotspur (Tv: Film Mánia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik