A Benfica egygólos előnyt harcolt ki a Dortmund ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.14. 20:35
null
Kosztasz Mitroglu gólja okozta a Dortmund vesztét (AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Benfica hazai pályán 1–0-ra legyőzte a rengeteget hibázó Borussia Dortmundot, ezzel előnybe került a március 8-i visszavágóra.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

BENFICA (portugál)–BORUSSIA DORTMUND (német) 1–0 (0–0)
Lisszabon, Estádio da Luz, 55 124 néző. Vezette: Rizzoli (olasz)
Benfica: Ederson – Semedo, Luisao, Lindelöf, Eliseu – E. Salvio, Fejsza, Pizzi, Carrillo (F. Augusto, a szünetben) – R. Silva (Cervi, 67.), Mitroglu (Raúl Jiménez, 75.). Vezetőedző: Rui Vitória
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papasztathopulosz, Bartra, Schmelzer, Durm – O. Dembélé, Weigl, R. Guerreiro (G. Castro, 82.) – Reus (Pulisic, 82.), Aubameyang (Schürrle, 62.). Vezetőedző: Thomas Tuchel
Gólszerző: Mitroglu (48.)

AZ ONLINE TUDÓSÍTÁST IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

ÖSSZEFOGLALÓ

A párharcra nézve jó előjel lehet a Benficának, hogy a nyolcaddöntőben még sosem esett ki, hiszen eddigi 12 BL-szereplése alkalmával, ha nem búcsúzott a csoportkörben, akkor a legjobb nyolcig nem állt meg. Ennek ellenére nem a portugálok számítanak a párosítás esélyesének, ugyanis a Dortmunddal kell megküzdeniük, amely a csoportkörben rekordot jelentő 21 találatot jegyzett.

Mindkét fél aktívan nyitott, a Benfica a beadásaiban, a németek Ousmane Dembélé tehetségében bíztak – a francia már az 5. percben betalálhatott volna, de lövését Victor Lindelöf blokkolta. A 19 éves játékos a 25. percben a második gólját szerezhette volna – holott egy sem volt neki –, ám megint a svéd bekk mentett, ezúttal Ederson Moraes kapussal kiegészülve.

Az első játékrészben inkább a Dortmund irányított, veszélyesebb volt, gól nélkül azonban ezt a teljesítményét a kukába dobhatta, mert három perccel a fordulást követően Kosztasz Mitroglu találatával előnybe kerültek a hazaiak: Luisao fejesét védte volna Roman Bürki, a berobbanó görög azonban elvette előle a labdát, és bevette az üres kaput (1–0).


A németek hamar elcsendesíthették volna a ünneplő portugál szurkolókat, ugyanis a korábban többször is hibázó Ljubomir Fejsza tizenegyessel „ajándékozta meg” a vendégeket. Csakhogy a korábban szintén sokat rontó Pierre-Emerick Aubameyang gyakorlatilag a kapusba lőtte a büntetőt.

A hajrá is tartogatott Dortmund-lehetőséget, de Edersonon és a rendre becsúszó portugál védőkön nem találta a fogást Thomas Tuchel együttese. A Benfica folytatta remek hazai sorozatát – utóbbi hét egyenes kieséses szakaszbeli BL-találkozójából csak egyet bukott, a Chelsea ellen, 2012-ben.

A visszavágót március 8-án rendezik Dortmundban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik