HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2015.07.29 09:16 Frissítve: 2015.07.29 09:33

BL: befuccsolt gyémánt – nem elégedettek a BATE-val

A fehérorosz lapok az eredménnyel elégedettek a Videoton–BATE Bajnokok Ligája-selejtező után, ám az 1–1 ellenére rámutatnak: a boriszovi csapat játéka elmaradt a várakozásoktól.

Az eredmény jó, de a BATE játéka… – nem teljesen elégedettek a fehéroroszok (Fotó: Veres Viktor)

A Tribuna arról ír, hogy a huszonnégyszeres fehérorosz válogatott szélső, Igor Sztaszevics távollétében veszélytelen és elképzelés nélküli volt a BATE támadójátéka. Kulcsjátékosának sérülése miatt Alekszandr Jermakovics vezetőedző a szokásos 4–3–3-ról kétcsatáros 4–1–2–1–2 „gyémánt” felállásra váltott, ám ez nem igazolta a hozzáfűzött reményeket, hiába ért el vele jó eredményeket a BATE a saját bajnokságában.

„Keresztbe rengeteget járatták a labdát a sárga-kékek, ám a kapu felé nagyon ritkán mentek. A csapaton erősen látszott az egy az egy elleni szituációkat bátran felvállaló és kreatív Sztaszevics hiánya” – írják. Alekszej Riosz beküldése után a Videoton szinte összes akciója a fehérorosz jobbszélső oldalán futott, végül Jermakovics 4–2–3–1-re váltott, hogy stabilizálja a széleken a védekezést.

A Tribuna is azon a véleményen van, hogy minden bizonnyal szabálytalan volt a BATE vezető gólja – a boriszoviak legjobb csatára, Vitalij Rogyionov ugyanis meglökte Kees Luijckxöt a kapu előtt, így a Videoton holland légiósa a saját kapujába csúsztatott. A nagyon harcias, sokszor tisztátalanul játszó Rogyionov a lap szerint nem vívta ki a székesfehérvári szurkolók feltétlen szeretetét. A Videoton meg nem adott góljával kapcsolatban úgy fogalmaznak a fehéroroszok, hogy a játékvezető befújta a lest...

A BATE montenegrói középpályása, Nemanja Nikolics elismerte, a mérkőzés végén akár bajba is kerülhettek volna.

„A meccs hajrájában már nem mozogtunk eleget, s a Videotonnak sikerült egyenlítenie. Nem tudtuk már nyomás alá helyezni az ellenfelet, amely a végén egyértelműen jobb volt. Az egy–egy ugyanakkor nekünk kedvező eredmény, ezt követően nyernünk kell otthon. Kár, hogy Igor Sztaszevics nem tudta vállalni a játékot, mert valódi vezére a csapatnak. A BATE-nak ugyanakkor elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja egy kulcsember hiányát – ez most sajnos a pályán nem feltétlenül látszott” – idézi az orosz Eurofutball Nikolicsot.

A football.by stabil, de előrefelé döcögős BATE-játékról ír, megemlítve, hogy a boriszoviak támadógépezete igencsak akadozik az utóbbi időben. Sztaszevics nélkül nincs a fehérorosz bajnoknak olyan futballistája, aki a semmiből gólhelyzetet tud teremteni. A portál – amely szintén szabálytalannak látta a BATE találatát, illetve kérdésesnek az Ivanovszki meg nem adott gólját megelőző szituációt – egygólos különbséggel eldőlő visszavágót vár.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG

VIDEOTON (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1 (Vinícius 89., ill. Luijckx 56. – öngól)

 

2019.01.07 23:12:56

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.26 23:08:02

Bajnokok Ligája CSERHÁTI ZOLTÁN

Helyi erőkkel a másodosztályból az európai döntő kapujáig – a BEK/BL történetének egyik legszebb meséje.

2018.12.17 23:16:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.17 11:36:09

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az MU a PSG-vel találkozik, a Dortmund a Tottenhammel csap össze – pontos menetrend.

2018.12.12 18:48:17

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Óriási mérkőzésen 3–3-at játszott az Ajax a bajorokkal, az AEK Athén pont nélkül búcsúzott.