nemzetisport.hu 2015.07.29 09:16 Frissítve: 2015.07.29 09:33

BL: befuccsolt gyémánt – nem elégedettek a BATE-val

A fehérorosz lapok az eredménnyel elégedettek a Videoton–BATE Bajnokok Ligája-selejtező után, ám az 1–1 ellenére rámutatnak: a boriszovi csapat játéka elmaradt a várakozásoktól.

Az eredmény jó, de a BATE játéka… – nem teljesen elégedettek a fehéroroszok (Fotó: Veres Viktor)

A Tribuna arról ír, hogy a huszonnégyszeres fehérorosz válogatott szélső, Igor Sztaszevics távollétében veszélytelen és elképzelés nélküli volt a BATE támadójátéka. Kulcsjátékosának sérülése miatt Alekszandr Jermakovics vezetőedző a szokásos 4–3–3-ról kétcsatáros 4–1–2–1–2 „gyémánt” felállásra váltott, ám ez nem igazolta a hozzáfűzött reményeket, hiába ért el vele jó eredményeket a BATE a saját bajnokságában.

„Keresztbe rengeteget járatták a labdát a sárga-kékek, ám a kapu felé nagyon ritkán mentek. A csapaton erősen látszott az egy az egy elleni szituációkat bátran felvállaló és kreatív Sztaszevics hiánya” – írják. Alekszej Riosz beküldése után a Videoton szinte összes akciója a fehérorosz jobbszélső oldalán futott, végül Jermakovics 4–2–3–1-re váltott, hogy stabilizálja a széleken a védekezést.

A Tribuna is azon a véleményen van, hogy minden bizonnyal szabálytalan volt a BATE vezető gólja – a boriszoviak legjobb csatára, Vitalij Rogyionov ugyanis meglökte Kees Luijckxöt a kapu előtt, így a Videoton holland légiósa a saját kapujába csúsztatott. A nagyon harcias, sokszor tisztátalanul játszó Rogyionov a lap szerint nem vívta ki a székesfehérvári szurkolók feltétlen szeretetét. A Videoton meg nem adott góljával kapcsolatban úgy fogalmaznak a fehéroroszok, hogy a játékvezető befújta a lest...

A BATE montenegrói középpályása, Nemanja Nikolics elismerte, a mérkőzés végén akár bajba is kerülhettek volna.

„A meccs hajrájában már nem mozogtunk eleget, s a Videotonnak sikerült egyenlítenie. Nem tudtuk már nyomás alá helyezni az ellenfelet, amely a végén egyértelműen jobb volt. Az egy–egy ugyanakkor nekünk kedvező eredmény, ezt követően nyernünk kell otthon. Kár, hogy Igor Sztaszevics nem tudta vállalni a játékot, mert valódi vezére a csapatnak. A BATE-nak ugyanakkor elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elbírja egy kulcsember hiányát – ez most sajnos a pályán nem feltétlenül látszott” – idézi az orosz Eurofutball Nikolicsot.

A football.by stabil, de előrefelé döcögős BATE-játékról ír, megemlítve, hogy a boriszoviak támadógépezete igencsak akadozik az utóbbi időben. Sztaszevics nélkül nincs a fehérorosz bajnoknak olyan futballistája, aki a semmiből gólhelyzetet tud teremteni. A portál – amely szintén szabálytalannak látta a BATE találatát, illetve kérdésesnek az Ivanovszki meg nem adott gólját megelőző szituációt – egygólos különbséggel eldőlő visszavágót vár.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAJNOKI ÁG

VIDEOTON (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 1–1 (Vinícius 89., ill. Luijckx 56. – öngól)

 

2020.02.26 12:11:50

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Ghánai menekülttáborban született, kanadai-libériai kettős állampolgár, értéke üstökösként emelkedik.

2020.02.25 20:47:55

Bajnokok Ligája B. J.

Mertens gyönyörű és történelmi találatára Griezmann válaszolt, a hajrában Vidalt kiállították, Piqué lesérült.

2020.02.25 13:40:34

Bajnokok Ligája B. L.

A Chelsea a 2. félidő elején tört meg • Jorginho sárgák, Alonso piros miatt nem játszhat Münchenben.

2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.