Guardiola hazatért, Messi négy kanadai ponttal bosszantotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 20:39
null
Lionel Messi gólja (Fotó: Action Images)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata könnyedén legyőzte korábbi sikeredzője, Pep Guardiola csapatát, a Manchester Cityt a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában: a katalánok a triplázó Lionel Messi vezetésével 4–0-ra tömték ki a Premier League éllovasát. A csoport másik mérkőzésén a Celtic odahaza kikapott a Mönchengladbachtól, a németek ezzel a sikerrel egy pontra megközelítették a tabellán a Cityt.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ, C
-CSOPORT
FC Barcelona–Manchester City 4–0 (Messi 17., 61., 69., Neymar 89.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2013 óta már ötödször találkozott egymással az elitligában az FC Barcelona és a Manchester City, de a játékosok és a szakmai stáb a közelmúltbeli közös élményeken kívül is jól ismeri egymást, a két vezetőedző, Luis Enrique és Pep Guardiola játékosként évekig játszott egymás oldalán, a City labdarúgói közül Claudio Bravo, Nolito és a már számkivetett Yaya Touré is megfordult egykoron a katalánoknál.

A legnagyobb vihart Bravo klubváltása kavarta, és a kapus igazolta a barcelonai vezetők döntését (18 millió euróért váltott klubot), mert bravúrral nem bizonyított exe ellen, a második félidőben pedig rosszul passzolt lábbal (holott éppen azért küldte el Guardiola Joe Hartot, mert az angol nem olyan ügyes lábbal, mint a chilei), majd kezezett a tizenhatoson kívül.

Piros lapért cserébe.

A hajrára kiállt a hazaiaktól Jérémy Mathieu is, aki három percen belül kétszer is nagyot rúgott Raheem Sterlingbe, de mégsem ők voltak a rangadó főszereplői. Még csak nem is a sérülés miatt a tervezettnél hamarabb pihenni térő Jordi Alba, Gerard Piqué, Pablo Zabaleta trió, hanem „természetesen” Lionel Messi.

Pedig figyelhettek volna rá a citysták, elvégre ötödször játszott ellenük, és ötödször volt eredményes, három gólpassz mellett…

Erre a szerdára egy mesterhármas és egy gólpassz jutott a barcelonai „esti Messi” keretében: az első félidőben az argentin géniusz előbb kihasznált egy döbbenetes védelmi hibát (amelyet Fernandinho elcsúszása koronázott meg, 1–0), a fordulást követően előbb a tizenhatosról mattolta Willy Caballerót (2–0), majd ismét nem hagyott büntetlenül egy újabb védelmi rövidzárlatot (3–0).

Arra is volt gondja, hogy az általa kiharcolt büntetőt Neymarnak ajándékozza, aki ugyan elpuskázta a tizenegyest (Caballero elérte a jobb alsó előtt a labdát), de Messi remek indítását pár perccel később már a kapuba küldte. 4–0, kiütéses vereséget szenvedett Guardiola a Camp Nouban, amelyet csak „szeretett házam”-ként emlegetett a szakember a mérkőzés előtt.

Néha az otthon sem olyan édes.

Főleg, ha már más a háziúr…

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ,
D-CSOPORT
Celtic–Borussia Mönchengladbach 0–2 (Stindl 57., Hahn 77.)

A skót együttes jó előjelekkel várhatta a találkozót, hiszen a Barcelona elleni pofon óta nem kapott ki tétmeccsen, sőt, idén még egyik csapat sem győzött a Celtic Parkban. A vendégek dolgát ráadásul az sem könnyítette, hogy Raffael és Thorgan Hazard sem állt a rendelkezésükre.

Az első félidőben a Celtic többet birtokolta a labdát, de veszélyesebb, kaput eltaláló lövései a Mönchengladbachnak voltak. Ibrahima Traoré és Jonas Hofmann helyzeténél is Craig Gordon bravúrjaira volt szükség, gól azonban egyik akcióból sem született.

A második játékrészben már Gordon is tehetetlen volt, az 57. percben Kolo Touré próbált meg kikísérni egy ártatlannak tűnő indítást az alapvonalon túlra, ám a harcias André Hahn a védő hezitálását kihasználva még visszakotorta a labdát, az érkező Lars Stindl pedig bevágta azt a skót kapus lábai között.

A gól után a hazaiak próbáltak újítani, Brendan Rodgers szűk tíz perc alatt kihasználta mind a három cserelehetőségét, de gólt megint csak a németek szereztek. A 77. percben Touré újabb hibáját követően Hahn elé pattant a labda, aki a védőket maga mögött hagyva betört a tizenhatosra, majd kegyetlen erővel bombázott a kapuba. A Mönchengladbach könnyedén megőrizte előnyét, és győzelmével megelőzte skót riválisát a tabellán.

AZ ÁLLÁS
1. FC Barcelona 3 3 13–1 +12 9
2. Manchester City 3 1 1 1 7–7 0 4
3. Mönchengladbach 3 1 2 3–6 –3 3
4. Celtic 3 1 2 3–12 –9 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik