BL: az év átverése – még nem alázták meg így a Steauát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.17. 10:08
null
A koreográfia sokkolta a Steauát (Forrás: Twitter)
Még sohasem alázták meg annyira a Steaua Bucuresti-et, mint kedd este a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-selejtezőn. És most nem a 0–5-ről van szó.

Gigi Becali valahogy meg akarta ünnepelni, hogy a Steaua 1986-ban a döntőben Barcelonát legyőzve megnyerte a Bajnokok Ligája elődjét, a Bajnokcsapatok Európa-kupáját. Mi lehetett volna jobb alkalom erre, mint az Európa egyik élcsapata (kispadján a Barcelona-ikon Pep Guardiolával) elleni BL-selejtező hazai mérkőzése?

A klubtulajdonos a jeles alkalomra emlékezetes koreográfiát szeretett volna, és nem bízta a véletlenre, a szurkolók helyett egy profi céget bérelt fel az alkalomra. Az egyik jelentkező kiemelkedett a többi közül. Referenciaanyagként a Borussia Dortmund 3D-s koreográfiáit mutatta, és gáláns ajánlatot tett: az első koreográfia ingyenes, és ha tetszik, újra leülnek, hogy megállapodjanak a folytatásról.

Kedden helyi idő szerint 21.40-kor a Nemzeti Stadionban felcsendült a Bajnokok Ligája himnusza, a csapatok elindultak a gyepre, a 45 ezer szurkolóval megtöltött lelátón pedig a koreográfiában hatalmas betűkkel megjelent, majd hosszú percekig olvasható volt, hogy…

DOAR DINAMO BUCURESTI, azaz CSAK A DINAMO BUCURESTI!

A Steaua koreográfiát végrehajtó szurkolói mit sem tudtak az egészről, csak felvették a piros, fehér vagy fekete pólót, amelyet a székükre raktak.

A koreográfiát vállaló cég a Dinamo egyik szurkolói csoportja volt, amely nagyon csúnyán átverte Becalit, és tönkretette a Steaua estéjét. Az, hogy ezek után milyen hangulatban fog telni a szombat esti Steaua–Dinamo bajnoki, nem is kérdés…

Az pedig kedd este már csak kegyelemdöfés volt, hogy a Steaua elszenvedte története legsúlyosabb hazai vereségét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik