BL: Az első félidő briliáns volt, így kell a futballnak kinéznie! – Klopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 23:48
null
Járt a taps a csapatnak Jürgen Klopptól is (Fotó: AFP)
A Liverpool labdarúgócsapata az Anfielden 3–0-s előnyt harcolt ki a Manchester City elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágójára – csapata első félidei játékát látva még Jürgen Klopp is csak csettintett. Igaz, a második félidőben szívesen látott volna több futballt is… Pep Guardiola, a City menedzsere szerint most senki sem hisz a manchesteriek továbbjutásában, de majd csütörtökre meggyőzik magukat. Nem lesz könnyű…

Kaput eltaláló lövések száma: nulla. 2016 ősze óta először történt ez meg a Manchester Cityvel, most a lehető legrosszabbkor (már a „kékek” szemszögéből): a Liverpool az első félidőben átszáguldott Pep Guardiola csapatán és 3–0-s előnyt szerzett, majd a másodikban tulajdonképpen simán, igen fegyelmezett védekezéssel megőrizte azt.

 

KLOPP GYŐZELMEI GUARDIOLA FELETT
2018 Liverpool–Manchester City 3–0 BL-negyeddöntő
2018 Liverpool–Manchester City 4–3 bajnoki
2017 Liverpool–Manchester City 1–0 bajnoki
2014 Dortmund–Bayern München 2–0 német Szuperkupa
2013 Bayern München–Dortmund 0–3 bajnoki
2013 Dortmund–Bayern München 4–2 német Szuperkupa
Plusz egy siker: 2015-ben a Német Kupa elődöntőjében a Dortmund 1–1 után tizenegyesekkel ejtette ki a Bayern Münchent, kvázi ez is győzelemnek számít.

Ez volt a legnagyobb különbség az anfieldi bajnokihoz (4–3) képest, amikor a Liverpool egy szenzációs periódussal padlóra küldte a Cityt, ám aztán engedte a vendégeket visszajönni a meccsbe. Most nem tette, nagyon racionális futballal tartotta meg végig a kincset érő háromgólos fórt.

„Tudtuk, hogy szenzációs lesz a hangulat, és a lehető legtöbbet ki is tudtuk facsarni ebből. A játékunk az összjátékról, a csapatjátékról szól, és briliáns teljesítményt nyújtottunk. Mindenki kőkeményen dolgozott. A második félidőben jól nekünk esett a City, mélyen vissza kellett néha húzódnunk” – hangzott a visszavágót eltiltás miatt kihagyni kényszerülő Jordan Henderson villámértékelése.

A Liverpool trénere, Jürgen Klopp az első félidőt kvázi tökéletesre értékelte, a másodikban pedig szeretett volna több (előre)játékot látni – azért a 3–0-val alighanem teljesen elégedett lehet. Ő az első edző, aki hat győzelmet tudott aratni Pep Guardiola felett – lehet, hogy a német tréner Guardiola kriptonitja?

„Az első félidő briliáns volt. Így kell a futballnak kinéznie! Tisztában voltunk azzal, hogy a City milyen minőséget képvisel, ám azzal is, hogy mi magunk milyen minőséget képviselünk. Nem vártuk ezt az eredményt, és még csak félidőben tartunk a párharcban, 3–0-ra vezetünk. A szünet után jól zártuk a passzsávokat, jól őriztük az eredményt, nem volt sok lehetősége a Citynek, de azt szerettem volna, ha többet futballozunk. Elvesztettük Szalahot sérülés, a csapatkapitányunkat, Hendersont pedig eltiltás miatt, ennek nyilván nem örülök. Mo azt mondta, rendben lesz, de várjuk meg a vizsgálatokat” – kezdte értékelését Klopp, aki aztán odabökött a Premier League-nek is a bajnokság zsúfolt menetrendje miatt. A Liverpool szombat kora délután játszik az Everton ellen derbit a Goodison Parkban, míg a Manchester Cityre szombat este a Manchester United vár.

„Jól kezdtünk, élesek voltunk, de kaptunk hamar egy gólt. Próbáltunk játszani, erre kaptunk még kettőt. Nehéz ezt lenyelni. 10-15 percük volt az első félidőben, amikor tényleg jobbak voltak. A fordulás után mindent megpróbáltunk, de képtelenek voltunk betalálni. Nem bánom a döntéseimet, és nem is panaszkodok. Tulajdonképpen két támadásból kezdtek két góllal, a mérkőzés többi részében nagyon jók voltunk. Gólt kellett volna szereznünk, de visszaálltak és kivédekezték, nem tudtunk tiszta helyzeteket kidolgozni – el kell fogadnunk, ha már így alakult. Jön a United otthon, aztán a Liverpool. Nagyon nehéz lesz. Most senki sem hisz abban, hogy továbbmehetünk. De holnap meggyőzzük magunkat erről” – hangzott Pep Guardiola summázata. A manchesteriek nem igazán tudták még a meccs után sem, hogy „mibe néztek bele” 20 perc alatt az első félidőben.

„Tulajdonképpen fogalmam sincs, hogy mi történt. Jól kezdtünk, de aztán azt csinálták, amiben a legjobbak: három gólt szereztek négy helyzetből” – értetlenkedett a City középpályása, Kevin De Bruyne.

Kérdés, hogy az Etihadban a Manchester City meg tudja-e mutatni oroszlánkörmeit – ha a szerdai Cityt látjuk ismét a pályán, akkor a továbbjutás eldőlt. De mindenkinek ott lesz a fejében 2017. szeptember 9.: a manchesteriek ekkor 5–0-ra ütötték ki a Liverpoolt. Most a négy is elég lenne. Sőt, már a háromnak is nagyon örülnének a City-drukkerek...

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–MANCHESTER CITY (angol) 3–0 (3–0)
Liverpool,
Anfield. Vezette: Brych (német).
LIVERPOOL:
Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner, Henderson – Oxlade-Chamberlain (A. Moreno, 85.), Mané, Szalah (Wijnaldum, 53.) – Firmino (Solanke, 71.).Menedzser:Jürgen Klopp.
MANCHESTER CITY:Ederson – Walker, Kompany, Otamendi, Laporte – Gündogan (Sterling, 57.), Fernandinho, David Silva – De Bruyne, Gabriel Jesus, Sané.Menedzser:Pep Guardiola.
Gólszerző: Szalah (12.), Oxlade-Chamberlain (21.), Mané (31.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik