Ibrahimovic négy góllal „köszöntötte” fel az Anderlecht kapusát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.23. 20:40
null
Ibrahimovic négyszer köszönt be a születésnapos Kaminskinek – de lehetett volna ez még több is... (Fotó: Reuters)
A Bajnokok Ligája C-csoportjának 3. fordulójában a Paris Saints-Germain a négy gólt szerző Zlatan Ibrahimovic vezérletével idegenben 5–0-ra kiütötte az Anderlechtet. A csoport másik mérkőzésén a Benfica a hajrában egyenlített Megyeri Balázs együttese, az Olympiakosz ellen.

ANDERLECHT–PSG – PERCRŐL PERCRE

A párizsiak hibátlan mérleggel, a belgák szerzett gól nélkül várták az összecsapást, így nem meglepő módon a vendégek már a találkozó elején megpróbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést. Az első két lehetőség ennek ellenére a házigazda előtt adódott, de Mitrovics fejesénél és Suárez távoli lövésénél is helyén volt Sirigu.

Ezzel gyakorlatilag ellőtték puskaporukat a belgák, és Ibrahimovic kilépéseivel rendre nagy helyzet alakult ki. Előbb lesen állították meg a svédet, aki másodjára elflegmáskodta sarokkal a ziccert, harmadszor azonban már nem hibázott, a jobbnál jobb beadásokkal jelentkező Van der Wiel centerezése után közelről találva be a jobb alsóba (0–1).

A 22. percben már kettővel mentek a vendégek, a leosztás pontosan ugyanaz volt, mint nem sokkal korábban, a svéd támadónak ezúttal már sikerült sarokkal a bal alsóba továbbítania – csodálatos megoldás volt (0–2).

A harmadik összjáték során a svéd elől mentettek ugyan, de a 36. percre így is meglett az Ibra-tripla: egy röviden kifejelt labdát 26 méterről 100 km per órás sebességgel ágyúzott a jobb felső sarokba (0–3). Az első BL-tripláját szerző támadó szédületes formában van, legutóbbi négy meccsén ez már a 8. gólja volt!

A második félidő elején Sirigu hozta ziccerbe Gillet-t, de eladott labdája után még visszaért kapujába, és védett, nem sokkal később pedig Cavani is bevette a 21. születésnapját ma ünneplő Kaminski kapuját: Mbemba csúszott el a 16-osánál, Matuidi labdája után pedig az uruguayi senkitől sem zavartatva lőtt a bal alsóba (0–4).

Még mindig csak az 54. percben jártunk, amikor Ibrahimovic már a negyedik gólját szerezhette volna meg, de 18 méteres szabadrúgását a hazai kapus védte. Ami késik, nem múlik azonban! Bő egyórányi játék után Thiago Motta óriási indításából Ibra betört a 16-oson belülre, és kilőtte a jobb alsót (0–5). A svéd támadó a BL történetének 10. játékosa lett, aki négy gólig jutott egy mérkőzésen.

Negyedórával a vége előtt a szintén csereként beálló Milivojevics léc alá tartó lövését védte Sirigu, majd Ibrahimovic szerezhetett volt újabb gólt, sőt gólokat, csakhogy Kaminski kétszer is túljárt az eszén. Az 5–0-s PSG-siker azt is jelenti, hogy továbbra is várat magára az első Anderlecht-gól, pedig a mérkőzésen a házigazda 16-szor is veszélyeztetett ellenfele 14 kísérletével szemben, ráadásul a kaput is csak eggyel kevesebbszer találták el a hazaik (11–12) a 90 perc alatt.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BENFICA–OLYMPIAKOSZ

Megyeri Balázs a kispadon foglalt helyet az Olympiakosz portugáliai vendégjátékán. A találkozó a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú volt mindkét csapatnak. Hazai pályán a Benfica számított az esélyesebbnek, de a görögök meglepték a portugál csapatot.

A zuhogó esőbben megrendezett összecsapáson a rendkívül felázott pályán Alejandro Domínguez remek labdát kapott a 29. percben, és egy visszahúzós csel után higgadtan lőtt a kapuba. Persze, mint tudjuk, az Olympiakosznak jóval erősebb vízilabdacsapata van, mint a portugáloknak...

A rendkívül kiegyenlített összecsapáson úgy tűnt, nem tud egyenlíteni a Benfica, a görögök így lépéselőnybe kerülnek a továbbjutásért zajló harcban. A 84. percben azonban Óscar Cardozo pontot mentett (1–1), s reményt adott a Benficának.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Anderlecht (belga)–Paris Saint-Germain (francia) 0–5
Brüsszel, Constant Vanden Stock Stadion. V: Borbalán (spanyol)
G:
Ibrahimovic (17., 22., 36., 62.), Cavani (52.)

Benfica (portugál)–Olympiakosz (görög) 1–1
Lisszabon,
Da Luz. V: Mallenco (spanyol)
G: Ó. Cardozo (83.), ill. A. Domínguez (29.)

AZ ÁLLÁS
1. Paris SG 3 3 0 0 12–1 +11 9
2. Olympiakosz 3 1 1 1 5–5 0 4
3. Benfica 3 1 1 1 3–4 –1 4
4. Anderlecht 3 0 0 3 0–10 –10 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik