BL: Ancelotti bizonytalan CR-ben, és összekeverte a Bayernt a Barcával

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.22. 21:03
null
Ancelotti és Guardiola – csapatuk által – szerdán Madridban mérheti össze tudását (Fotó: Reuters/montázs)
Carlo Ancelotti, a BL-elődöntő hazai felvonására készülő spanyol Real Madrid rutinos olasz trénere a szerdai, német Bayern München elleni első felvonást megelőzően még mindig bizonytalan Cristiano Ronaldo játékát illetően, továbbá az élcelődések középpontjába került azzal, hogy Pep Guardiola jelenlegi együttesét (a Bayern Münchent) összekeverte a korábbi csapatával (a Barcelonával).

 

„Alapállapotban neki mindig a pályán van a helye, de a holnapi edzésen még kell tennünk egy próbát, és csak utána hozzuk meg a végleges döntést – utalt a kisebb sérülés miatt maródi Cristiano Ronaldóra Carlo Ancelotti. – Amennyiben a világon mindenki biztosra tudja mondani, hogy semmi baja nem történik, akkor ott lesz kezdőként a pályán. Viszont, ha fennáll a rásérülés veszélye, akkor nem kerül sor a játékára. Az elmúlt napokban már edzhetett, és biztatóan mozgott, de még várunk az utolsó napig. Ez kétmeccses párharc, aligha a holnapi találkozó dönt csupán a továbbjutásról, bár hazai pályán szerezhetünk előnyt az idegenbeli visszavágóra.”

KONTROLLÁLNI AKARJA A REAL KONTRÁIT A BAYERN SPANYOLJA

Javi Martínez, a német Bayern München spanyol labdarúgója számára ismerős terep lesz a Santiago Bernabéu Stadion. A középpályásként és védőként egyaránt bevethető játékos szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a Real Madrid kontráit kontroll alatt tudják-e majd tartani.

„Az egyik fontos eleme lesz a szerdai mérkőzésnek, hogy kontroll alatt tartsuk a madridi ellentámadásokat – mondta Javi Martínez, aki 2012-ben Bilbaóból szerződött a müncheniekhez. – Kimondottan gyors kontráik vannak, és ehhez megvan a támadóik átlagon felüli sebessége is, gólveszélyesen törnek kapura. Cristiano Ronaldo a múlt esztendőben a világ legjobb futballistája lett, de ő csak az egyik játékosa a Real Madridnak, amelyben csak nagyszerű játékos van. Iscónak óriási meccse volt a Barca ellen, ezért bárki is játszik, óvatosnak kell lennünk.”

A spanyol légiós döntő különbséget is lát José Mourinho előző idénybeli és Carlo Ancelotti mostani Real Madridja között. A különbséget pedig nevesítette is.

„Bale a nagyon fontos különbség. Az ő játéka és szerepe meghatározó. Talán a mostani szezonban még támadóbb is a Real, mint az előzőben.”

Javi Martínez elmondta még, a döntetlen idegenben sem elég nekik – vereségről, minimális hátrányról nem is beszélve –, címvédőként, a sorozat meghatározó csapataként van kellő motivációjuk, hogy Madridban még a Real elleni is győzelmi reményekkel lépjenek pályára.

 

Ancelotti úgy készül, hogy kiállítás nélkül megússza a csapata, ebben bízva úgy várja a találkozót, hogy masszív, kompakt egészként tudják majd útját állni a Bayernnek. Amely edzőjének, Pep Guardiolának köszönhetően hasonló stílusjegyeket visel magán, mint a Barcelona, ám a foglalkoztatott játékosok miatt azért van némi különbség. Persze, nem kizárólag a védekezésre, az ellenfél támadásainak a hatástalanításra készül az olasz mester, sokkal inkább a kontrákra, amely a Real Madrid erőssége.

Az utóbbi meccseken gólképtelen Karim Benzema irányában töretlen az olasz vezetőedző bizalma, mint elmondta: a francia center remek passzokkal és helyezkedéssel igazi csapatemberként segíti övéit. Benzema a legutóbb négy bajnokiján, valamint a Borussia Dortmund elleni BL-negyeddöntőben nem talált az ellenfelek kapujába. A balhátvéd posztján viszont Marcelo csak a kispadra ülhet le, még nincs ugyanis százszázalékos erőállapotban, így Fábio Coentrao lesz a kezdő.

Az MU-val szakító David Moyes távozásán meglepődött Ancelotti, aki a szerdai rivális méltatása során nagyot bakizott. Azt találta mondani, hogy a Barcelona – mint BL-elődöntős ellenfelük – már egy hónapja megnyerte a bajnokságot, ráadásul a sorozat aktuális címvédője...

Sportszerűen nyilatkozott a szerdai BL-elődöntő első felvonásának felvezetéseként Pep Guardiola, a címvédő német Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője, aki a spanyol ellenfél, a Real Madrid kisebb sérüléssel bajlódó aranylabdását, Cristiano Ronaldót az első perctől a pályán szeretné látni.

„Remélem, hogy Cristiano Ronaldo játszik, mert a szurkolók mindig a legjobbakra kíváncsiak, és ő a legjobbak közé tartozik – mondta Guardiola. – Amennyiben mégsem tudja vállalni a játékot, akkor Isco kerülhet bevetésre, aki szintén remek futballista, de teljesen más stílust képvisel, ami így a Real játékára is kihatással lehet. Nem tudom, hogyan csinálják, de mindig vannak olyan játékosaik, akik villámgyorsan képesek kontrázni. Most is vannak négyen. Di María, Bale, Cristiano Ronaldo és Benzema. Nem könnyű ellenük játszani, a legjobb, ha megpróbáljuk azonnal visszatámadni őket, ami a ránk egyébként is jellemző stílus."

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A tréner nem fényezte magát túl edzői statisztikájával – másik klubbal maradt veretlen a Bernabuéban vendégként –, azt viszont kihangsúlyozta, hogy mindig jó meccset játszottak, és mindig a legjobbjukat kellett nyújtani a sikeres szereplésért. Nem véletlen: a Real Madrid mindig is különleges ellenfélnek számít, hagyományait és jelenleg játékerejét tekintve egyaránt.

A címvédésről elmondta, hogy az mindig külön motivációt jelent bármelyik nagycsapat számára, hiszen a sok pénz mellett óriási erkölcsi elismeréssel is bír. Edzőként pedig mindig elégedett, ha BL-elődöntőig eljut a csapatával, az ő helyzete most ráadásul speciális, hiszen hazatérhet Spanyolországba, és katalánként Madridban irányíthat egy olyan alakulatot, mint a Bayern.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik