A tavalyi Bayern-verésből merít Klopp a Real ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.29. 21:52
null
A Borussia Dortmund háromgólos előnnyel utazhat a Bernabéuba (Fotó: Reuters, archív)
Jürgen Klopp, a Borussia Dortmund vezetőedzője meglehetősen fesztelenül nyilatkozott a sajtónak hétfő este Madridban, de a jelentős előny ellenére sem mutatkozott elbizakodottnak. Egyvalamit ígért biztosra: bármi történjék is a Real Madrid–Dortmund Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón, történelmi lesz a kedd este.

 

 

„Pontosan olyan helyzetben vagyunk, mint a tavalyi Német Kupa-döntőben – vont párhuzamot a Real-meccs és a tavalyi otthoni duplázás, egészen pontosan a Bayern ellen 5–2-re megnyert kupadöntő között Jürgen Klopp. – Már német bajnokok voltunk, a Bayern pedig a mi megverésünkkel akarta megmenteni a szezonját. A müncheniek mindent meg is tettek, csakhogy az én játékosaim kellően higgadtak maradtak, mert tisztában vannak vele, hogy a bátraké a szerencse. Ennek megfelelően futballoztak. Önmagában a vereség nem probléma, hiszen mindig benne van a pakliban. Egyedül az érdekes, mit teszel a pályán. Ha a játékosaim képesek a legjobbjukat nyújtani, akkor nem vallhatnak kudarcot, efelől nincs kétségem."

Hiába a hazai pályán aratott 4–1-es győzelem és a kiadós összetettbeli előny, Klopp nem kívánt beszélni a döntőről, mondván, pillanatnyilag kizárólag a kedd esti mérkőzés érdekli.

„Tudjuk, mi minden fordulhat elő a futballban, és most csak annyi bizonyos, hogy történelmi estének nézünk elébe. Ha továbbjutunk, azért, ha meg kiesünk, akkor azért" – tette hozzá a dortmundi szakvezető.

„A Real Madridnál hisznek benne, hogy képesek visszajönni a párharcba, és ennek megfelelően fognak játszani – folytatta Klopp. – Mi az első meccsen elkápráztattuk a szurkolóinkat, megmutattuk, mire vagyunk képesek, nézzük, mit hoz a kedd. A Madrid mindent meg fog próbálni. Még nem vagyunk ott a döntőben, és bár az első meccs a várakozásainkon felül jól sikerült, kedd este minden erősségünkre szükségünk lesz. Jelentős támadópotenciál van a birtokunkban, ezt az első felvonásban bizonyítottuk. A lényeg, hogy meglegyen az egyensúly is, hiszen egy meccs nem csak támadásról vagy csak védekezésről szól."

A Borussiát 2008 óta irányító német szakvezető immár a korszakteremtő edzők közé tartozik, erről is faggatták a Bernabéuban.

SZAVAZÁS

A Real Madrid 1–4-ről kezdi a Dortmund elleni BL-elődöntő hazai visszavágóját. Mit vár a találkozótól?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Nem nehéz elmagyarázni a futballfilozófiámat. A csapatnak egyszerre kell fegyelmezettnek és kompaktnak lennie, és persze a vakmerőség sem hiányozhat a játékunkból. Hosszú ideje ez a harcmodor jellemez bennünket, ez a csapat leleménye, nem az enyém. Nem én találtam fel a futballt. Amúgy teóriákat alkotni könnyű, átültetni őket a gyakorlatba már nehezebb."

Ilkay Gündogan is megszólalt Jürgen Klopp mellett a hétfői sajtótájékoztatón. A német válogatott középpályás kihangsúlyozta: nem ijednek meg a Bernabéuban sem. A csoportkörben 2–2-re végeztek a csapatok Madridban, ez az eredmény most dortmundi továbbjutást hozna.

„Már játszottunk ebben a stadionban a jelenlegi szezonban, ismerjük az atmoszférát. Tudjuk, mire számítsunk, nem vagyunk megijedve – utalt a Bernabéuban megrendezendő visszavágóra Gündogan. – Tudjuk, hogy a közönség is nagyszerű lesz, ott lesznek a mi szurkolóink is. Nem játszhatunk félelemmel. Ez nem olyan, mint egy sima meccs, ez egy BL-elődöntő, egy különleges mérkőzés."

A mérkőzésről természetesen élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on.

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
REAL MADRID (spanyol)–BORUSSIA DORTMUND (német)

Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. 20.45 (tv: Sport 1) Vezeti: Webb (angol)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
REAL MADRID: Diego López – S. Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao – Khedira, Xabi Alonso – Di María, Özil, C. Ronaldo – Higuaín
BORUSSIA: Weidenfeller – Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer – Gündogan, S. Bender – Blaszczykowski, Götze, Reus – Lewandowski
Az első mérkőzésen: Borussia Dortmund–Real Madrid 4–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik