BL: a csoportkör kapujában az FTC-t búcsúztató Dinamo Zagreb

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.08.21. 22:53
null
Közel a BL-csoportkörhöz a Dinamo Zagreb (Fotó: twitter.com/gnkdinamo, Josip Regovic/Pixsell)
A horvát Dinamo Zagreb hazai környezetben 2–0-ra legyőzte a norvég Rosenborgot a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörében, a párharc első mérkőzésén. A szerb Crvena zvezda idegenben 2–2-es döntetlent játszott a svájci Young Boysszal, míg a görög Olympiakosz Pireusz 4–0-ra diadalmaskodott az orosz FK Krasznodarral szemben.

Az előző körben a Ferencvárost búcsúztató zágrábiak már a nyolcadik percben előnyben voltak, miután a Rosenborg védője a saját tizenhatosán belül szabálytalankodott, a megítélt büntetőt pedig Bruno Petkovic értékesítette (1–0).


A 28. percben Mislav Orsic elé pattant a labda a kirúgás után, a horvát támadó köszönte szépen, és nyolc méterről, ballal a kapus lába között a jobb alsóba bombázott (2–0).


A Dinamo a második félidőben nem szakadt meg, de így is volt több lehetősége, ezeket azonban nem sikerült gólra váltania – maradt a 2–0, ezzel a horvátok fél lábbal már a Bajnokok Ligája csoportkörében érezhetik magukat.

A szerb Crvena zvezda idegenben 2–2-es döntetlent játszott a svájci Young Boysszal, míg a görög Olympiakosz Pireusz 4–0-ra diadalmaskodott az orosz FK Krasznodarral szemben.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR)
Dinamo Zagreb (horvát)–Rosenborg BK (norvég) 2–0
(Petkovic 8. – 11-esből, Orsic 28.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–FK Krasznodar (orosz) 4–0 (M. Á. Guerrero 30., Randjelovics 78., 85., Podence 89.)
Young Boys (svájci)–Crvena zvezda (szerb) 2–2 (Assalé 7., Hoarau 76. – 11-esből, ill. Degenek 18., M. García 46.)

A visszavágókat egy hét múlva (augusztus 27–28.) rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik