BL: A csoportelsőség csupán vágyálom – Heynckes

Vágólapra másolva!
2017.11.01. 11:52
null
Heynckes sorozatban a hetedik BL-meccsét nyerte meg a Bayernnel (Fotó: AFP)
Új klubrekordot állított fel Jupp Heynckes, a Bayern München labdarúgócsapatának edzője, aki pár év kihagyással ugyan, de ott folytatta, ahol abbahagyta: kedden zsinórban a hetedik mérkőzését nyerte meg a Bajnokok Ligájában.

 

A 72 éves szakember Bajnokok Ligája győzelemmel búcsúzott el a klubtól 2013-ban, akkor a sorozatot öt győzelemmel zárta az együttes: a negyeddöntőben a Juventust (2–0, 2–0), a négy között a Barcelonát (4–0, 3–0), a fináléban pedig a Borussia Dortmundot verte meg (2–1).

Carlo Ancelotti menesztését követően október elején került ismét a bajnokcsapat kispadjára, és amióta átvette az irányítást, a gárda nem szenvedett vereséget. Az öt győzelem mellett egyetlen döntetlent ért el, de végül utóbbi során is, a hét közi, RB Leipzig elleni kupamérkőzés 1–1-es végeredményét követően tizenegyesekkel sikerült kivívni a továbbjutást.

Az öt győzelemben pedig benne foglaltatott két, Celtic elleni BL-siker is: előbb október 18-án otthon nyert a Bayern 3–0-ra, majd kedden Skóciában 2–1-re.

„Tudtam, hogy nagyon nehéz, intenzív összecsapás lesz. Az utóbbi időben roppant sűrű volt a programunk, és keményen dolgoztunk az edzéseken is. De ez a normális. A mérkőzésnek akadtak olyan fázisai, amikor a hazaiak agresszívan támadtak bennünket és problémát okoztak nekünk. A szombati, RB Leipzig elleni Bundesliga-meccs után ez is nehéz volt, nagyon sok energiát kivett a játékosokból” – nyilatkozta.

A papírforma szerint az első helyről az utolsó forduló dönt majd, de miután a PSG 3–0-ra nyert otthon a bajorok ellen, azoknak legalább 4–0-ra kellene győzniük a visszavágón. „Fontos, hogy kiharcoltuk a csoportból a továbbjutást, ám a csoportelsőség csupán vágyálom” – reagált erre Heynckes.

A mérkőzés 59. percében volt egy kis összezördülése Arturo Vidallal, a chilei játékos ugyanis zokon vette, hogy lecserélték. „Meg tudom érteni a csalódottságát, én is futballoztam, tudom, mit érezhetett. Normális reakció volt, tetszik is, hogy ennyire játszani akart. De nekem nem az egyéneket, hanem a csapatot kell figyelembe vennem, és úgy meghoznom a döntéseket. Frissítésre volt szükség” – fogalmazott.

Elmondta, szombaton a Dortmund elleni idegenbeli rangadón már számítana Robert Lewandowskira. A lengyel válogatott csatár a Lipcse ellen húzódott meg, le is kellett cserélni, azonban a klub hivatalos bejelentése szerint csupán kisebb izomproblémáról volt szó.

„Nem ideális, amikor középcsatár helyett egy középpályást kell szerepeltetnem elöl. De Lewandowski, úgy tűnik, egészséges lesz, és a hétvégén bevethető” – mondta Heynckes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik