BL, A-csoport: Walcott- és Cavani-dupla, Arsenal- és PSG-siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.28. 22:36
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának 2. fordulójában az Arsenal hazai pályán Theo Walcott duplájának köszönhetően 2–0-ra nyert a Basel ellen, míg a PSG Edinson Cavani vezérletével 3–1-re nyert a Ludogorec vendégeként.

LUDOGOREC–PSG

Bolgár rohamokkal kezdődött a mérkőzés, de hazaiak nem tudták kihasználni a kissé lazán futballozó PSG megingásait. Egészen a 16. percig, amikor a brazil Natanael végezhetett el 20 méterről szabadrúgást, és ballal, a sorfal mellett a bal alsó sarokba lőtt. A franciák kapusa, Alphonse Areola benne volt a gólban (1–0).

A kapott gól felpörgette a franciákat, akik a kapujuk elé szegezték a hazaiakat. Próbálkozott a francia bajnok, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani. A 38. percben büntetőgyanús eset történt, amikor a Ludogorec román védője, Moti lökött egyet Edinson Cavanin a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt semmit.

Tovább rohamozott a PSG, ennek pedig a 41. percben meglett az eredménye. Blaise Matuidi kapott remek labdát Marco Verrattitól a tizenhatoson belül, és higgadtan a kapuba lőtt (1–1).

A második játékrész ott folytatódott, ahol az első befejeződött, azaz francia fölénnyel, amely az 55. percben góllá érett. Ángel Di María szabadrúgásába Cavani beletette a fejét, a labda pedig a kapu közepében kötött ki (1–2).

Négy perccel később egyenlíthetett volna a Ludogorec, de a Thiago Motta szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Moti kihagyta, pontosabban Areola kivédte. És hogy milyen a futball! Egy perccel később Cavani megduplázta góljai számát, egyúttal csapata előnyét. Az uruguayi csatár Lucas Moura passzából lőtt a kapuba (1–3).

A folytatásban is maradt a PSG-fölény, de újabb gól már nem született, így a franciák a kezdeti megilletődöttség után Cavani vezérletéve biztos győzelmet arattak.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, A-CSOPORT
LUDOGOREC (bolgár)–PSG (francia) 1–3 (1–1)

Szófia. V: Kralovec (cseh)
LUDOGOREC: Sztojanov – Minev, Moti, Palomino, Natanael – Wanderson (Keserü, 88.), Djakov, Andrianantenaina, Misidjan (Lukoki, 74.) – Marcelinho – J. Cafú. Vezetőedző: Georgi Dermendzsiev
PSG: Areola – Aurier, Marquinhos, Thiago Silva, Maxwell – Verratti (Krychowiak, 80.), T. Motta, Matuidi – Lucas Moura, Cavani (Augustin, 91.), Di María (Ikoné, 88.). Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Natanael (16.), ill. Cavani (55., 60.), Matuidi (41.)

ARSENAL–BASEL

Remek előjelekkel várta a Basel elleni összecsapást az Arsenal, amely a legutóbbi hat tétmérkőzéséből ötöt megnyert, hétvégén a városi rivális Chelsea-t győzte le háromgólos különbséggel.

Arsene Wenger menedzser egyedül Petr Cech kapusnak adott pihenőt, egyébként a legerősebbnek tartott tizenegyét küldte pályára. A két csapat közötti különbség hamar góllá érett, a 7. percben Cazorla indította nagyszerűen Alexis Sánchezt, aki a tizenhatos bal széléről középre adta a labdát, az érkező Theo Walcott pedig négy méterről a kapuba fejelt (1–0).

Szűk húsz perccel később ismét Walcott és Sánchez volt a főszereplő, kényszerítőjüket követően az angol támadó 14 méterről gyönyörűen kilőtte a jobb alsó sarkot, Vaclíknak esélye sem volt a hárításra (2–0).

Walcott 13. Bajnokok Ligája-gólját szerezte az Arsenal mezében, nála csak Thierry Henry (35) és Robin van Persie (18) talált be többször a legrangosabb európai kupasorozatban.

A második félidőben is sorra alakította ki a helyzeteket az Arsenal, de újabb gólt már nem szerzett – viszont megszerezte első győzelmét a csoportban.

BAJNOKOK LIGÁJA
2. FORDULÓ, A-CSOPORT
ARSENAL (angol)–BASEL (svájci) 2–0 (2–0)

London. V: Makkelie (holland)
ARSENAL: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny, Monreal (Gibbs, 75.) – Cazorla, G. Xhaka – Walcott (Elneni, 70.), Özil, Iwobi (Oxlade-Chamberlain, 70.) – A. Sánchez. Menedzser: Arsene Wenger
BASEL: Vaclík – Lang, Suchy, T. Xhaka, Balanta, A. Traoré – B. Bjarnason (Delgado, 79.), Zuffi (Elyounoussi, 71.), Fransson – S. Doumbia (Sporar, 57.), Steffen. Vezetőedző: Urs Fischer
Gólszerző: Walcott (7., 26.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Arsenal 2 1 1
3–1 +2 4
2. Paris SG 2 1 1
4–2 +2 4
3. Ludogorec 2
1 1 2–4 –2 1
4. Basel 2
1 1 1–3 –2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik