Ángel szállt a PSG stadionjára, kikapott a Real Madrid

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.09.18. 20:50
null
Ángel Di María lángra gyújtotta a PSG-t (Fotók: AFP)
A PSG hazai pályán megérdemelten győzte le 3–0-ra a Real Madridot a labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának rangadóján. A mérkőzés hőse a két gólt szerző Ángel Di María, a Real egykori szélsője volt, a csoport másik mérkőzésén BL-rekordot állított be a Galatasaray.


BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) 3–0 (Di María 14., 33., Meunier 91.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ezért nem szeretik a kicsi és nagy klubok, ha egykori játékosuk lép pályára ellenük: a revans vágya mindig extra motivációkat szabadít fel még a legközépszerűbb amatőrökből is. Hát még egy olyan minden hájjal megkent, és minden technikai tudással felvértezett profiból, mint Ángel Di Maríából, akit köztudottan úgy adott el annak idején a Real Madrid, hogy az argentin nem szeretett volna távozni.

Most megmutatta, hogy talán adni kellett volna neki egy esélyt még, ugyanis Di María a két góljával gyakorlatilag eldöntötte a Real elleni csoportrangadót, méghozzá már az első félidőben. Két remek támadással mattolta a PSG a spanyol csapatot, amelynek nem volt érdemi válasza sem a szünetig, sem azt követően, illetve azért eljutott egy-egy meg nem adott gólig Gareth Bale és Karim Benzema révén.

Nem bírták tartani vele a lépést (Fotó: AFP)


Különösen a walesi csipkedte magát, de elhibázta a helyzetét, s elmondhatta ezt magáról Benzema is – és több helyzetet nem is alakított már ki a tartalékos Real Madrid a tartalékos PSG ellen.

Különös mérkőzés volt: a Realban több francia játékos lépett pályára, mint a PSG-ben, a PSG-ben több volt a spanyol, mint a Realban, majd a hajrában a hazaiak két szélső hátvédje, Juan Bernat és Thomas Meunier bohócot csinált a komplett vendégvédelemből.

A Real szerencséjére a fordulás után nem sokkal Di María két ziccert is elrontott – egy párizsi ötös már nagyon csúnya BL-indulás lett volna Real-részről...

Egyetlenegyszer sem találta el a kapu felületét a Real, Zinédine Zidane még soha nem szenvedett ekkora vereséget a Bajnokok Ligájában, és a sorozatot még soha nem nyerte meg olyan csapat, amelyik kikapott a csoportkör első fordulójában...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KORÁBBAN
FC Bruges (belga)–Galatasaray (török) 0–0

Szűk három évvel ezelőtt, 2016 novemberében fordult elő eddig egyetlen alkalommal a Bajnokok Ligájában, hogy egy török együttes kezdő tizenegyében csak légiós kapott helyet – akkor a Besiktas 1–1-es döntetlent játszott a Napolival.

Szerda este megtörtént a második ilyen eset: a Galatasaray kezdőcsapatába bekerült két brazil, valamint egy-egy uruguayi, holland, kolumbiai, algériai, gaboni, Kongói DK-beli, japán, francia és elefántcsontparti futballista, csak éppen török labdarúgó nem.

Mindkét alakulat előtt adódtak lehetőségek a bruges-i mérkőzésen – igaz, kaput eltaláló lövés nem sok volt (2–1) –, ám gól nem született. A hazaiaknál a Galatasaray által kölcsönadott exújpesti csatár, Mbaye Diagne az utolsó húsz percre szállt be anyaegyesülete ellen.

Attól tehát már egyik gárdának sem kell tartania, hogy pont nélkül zár abban a csoportban, amelyben a Real Madrid és a Paris-Saint Germain szerepel még.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik