BL, A-csoport: Pérez-gálával lett csoportelső az Arsenal

Vágólapra másolva!
2016.12.06. 22:39
null
Lucas Pérez triplájával nyert az Arsenal, amelynek a Ludogorec kiharcolta a csoportelsőséget (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája A-csoportjának záró mérkőzésén az Arsenal a 47 perc alatt triplázó Lucas Pérez vezérletével kiütötte idegenben a Baselt, és a Ludogorec párizsi bravúrpontjának köszönhetően meg is nyerte a csoportját.

PSG–LUDOGOREC

Nem kis meglepetésre a bolgárok szereztek vezetést, Pimienta bal oldali beadása után Misidjan csúsztatott a kapu bal oldalába (0–1).

A hazaiak hiába nyomtak ezt követően, hiába próbálkoztak 16 lövéssel az első félidőben, az egyetlen kaput találó lehetőségéből eredményes bolgárok mehettek előnnyel a szünetre.

A játék képe a második félidőre sem változott meg, a csoportelsőségre hajtó franciák nyomtak, és sorban dolgozták ki a helyzeteket, és a 61. percben erőfeszítésüket siker koronázta: a bolgár védelem sorozatos hibáit követően Cavani ollózott a kapuba (1–1).

Nem sokkal később viszont jött az újabb sokk, a pálya közepén elvégzett párizsi bedobás után a vendégek erőszakossága helyzetet eredményezett, Wanderson lövése pedig a kapust és a kapufát is érintve a kapuban kötött ki (1–2)!

A PSG ellenfelei az utolsó két meccsen három kapura lövésig jutottak, de négyszer találtak be!

Ezt újabb hazai rohamok követték, Thiago Silva fejesét a kapufa védte, a ráadás pillanataiban Di María csak beverekedte a második párizsi gólt, de a fordítás már nem jött össze (2–2).

BASEL–ARSENAL

Parádésan kezdtek az „ágyúsok", hiszen alig több mint negyedóra alatt két góllal vezettek: Lucas Pérez előbb a Gibbs centerezése, majd az utóbbi lövését követő kipattanó után talált be közelről a kapuba (0–2).

A fordulást követően megszületett a harmadik találata is, Sánchez passza után jobbról a jobb alsóba lőtt, Vaclík csak hozzáérni tudott a labdához (0–3).

Lucas Pérez a kilencedik játékos, aki az első BL-kezdése során triplázni tudott, és az első spanyol. Pérez egyébiránt az első három lövéséből szerzett három gólt.

Az 53. percben már négy volt a felek között, Özil centerezését Iwobi passzolta közelről a kapuba. A folytatásban Sánchez zúgó kapufája jelentett veszélyt, a hajrá kezdetén pedig a Basel még szépített (1–4) – a gálázó Arsenal megnyerte a csoportját.

BAJNOKOK LIGÁJA
6. FORDULÓ, A-CSOPORT
Basel–Arsenal 1–4
(S. Doumbia 78., ill. Lucas Pérez 8., 16., 47., Iwobi 53.)
PSG–Ludogorec 2–2 (Cavani 61., Di María 92., ill. Misidjan 15., Wanderson 69.)

AZ A-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Arsenal 6 4 2 0 18–6 12 14
2. Paris SG 6 3 3 0 13–7 6 12
3. Ludogorec 6 0 3 3 6–15 –9 3
4. Basel 6 0 2 4 3–12 –9 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik