BL, A-csoport: 2–0-s hátrányból fordított az Arsenal, és jutott tovább

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 22:44
null
Giroud ismét betalált, nyert és továbbjutott az Arsenal (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája negyedik fordulójának keddi játéknapján az Arsenal 3–2-re legyőzte a Ludogorecet, és továbblépett a kvartettből. A B-csoport másik mérkőzésén a Paris Saint-Germain 2–1-re nyert a Basel vendégeként, aminek köszönhetően az „ágyúsokhoz" hasonlóan továbbjutást ünnepelhetett.

LUDOGOREC–ARSENAL

Már Londonban is bátran és szemre tetszetősen futballozott a Ludogorec, akkor azonban az Arsenal megszórta a bolgár csapatot. Ezúttal sokkal jobban kezdett Georgi Dermendzsiev együttese, amely három perc alatt kétszer is bevette Ospina kapuját. A 12. minutumban Jonathan Cafú szerezte meg a vezetést a hazaiaknak, majd három perccel később Claudiu Keserü növelte az előnyt közelről (2–0). Az „ágyúsok" a legutóbbi tíz idegenbeli BL-meccsükön mindössze kétszer őrizték meg kapujukat a góltól.

A kezdeti sokk után gyorsan magához tért az Arsenal, és a 20. percben sikerült is szépítenie. Sánchez kiugratását követően Özil adott középre, az érkező Granit Xhaka pedig nyolc méterről a jobb sarokba lőtt (2–1).

A gólt követően fokozatosan átvette az irányítást az Arsenal, sőt a 42. percben az egyenlítés is összejött. Ramsey tekerte be jobb szélről a labdát, és az érkező Olivier Giroud a kimozduló kapust megelőzve a hálóba fejelt (2–2).

A második játékrész kiegyenlített képet mutatott, mindkét csapatnak megvoltak a lehetőségei a mérkőzés eldöntésére, amit végül az Arsenal tett meg Mesut Özil által. A német válogatott középpályás egy az egyben vezethette rá a labdát a kapusra, akit előbb átemelt, majd két védőt is átjátszott, mielőtt a hálóba lőtte a labdát (2–3).

Özil gólja

A hátralévő percekben újabb gól már nem született, az Arsenal pedig győzelmének köszönhetően továbbjutott a csoportból, így biztosan ott lesz a legjobb tizenhat között.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Ludogorec Razgrad–Arsenal 2–3 (J. Cafú 12., Keserü 15., ill. G. Xhaka 20., Giroud 42., Özil 88.)

BASEL–PARIS SG

Di María és a PSG nagyot küzdött Bázelben (Fotó: Action Images)
Di María és a PSG nagyot küzdött Bázelben (Fotó: Action Images)

Sima győzelmet aratott otthon a Paris Saint-Germain az előző fordulóban, és ezúttal is a franciák voltak a találkozó esélyesei – Unai Emery csapata ráadásul azzal a tudattal lépett pályára, hogy akár már ma bebiztosíthatja a továbbjutását.

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Delgado lövésére azonban leért a PSG kapusa. A folytatásban egyértelműen a párizsiak irányították a játékot, és bár több lehetőségük is volt, a vezetést „csak" a félidő vége előtt tudták megszerezni. Meunier lövésébe Blaise Matuidi tette bele a lábát az ötösön belül, a labda a középpályás sarkáról került Vaclík kapujába (0–1).

A szünetet követően sorra alakította ki a helyzeteket a PSG, de mind kihagyta őket, ez pedig megbosszulta magát. A 76. percben Luca Zuffi egészen elképesztő gólt lőtt. Egy bedobás után látta, hogy Aréola kissé kint áll, majd 25 méterről átemelte felette a labdát (1–1).

Négy perccel később Di María passzából Cavani a kapuba talált, ám a játékvezető – helyesen – érvénytelenítette a találatot. Nem sokkal ezután emberelőnybe került a PSG, Serey Dié egy durva belépő miatt megkapta a második sárga lapját (hat perccel az első után), így idő előtt mehetett zuhanyozni.

A slusszpoén a végén jött, Thomas Meunier hatalmas góljával eldöntötte a mérkőzést. A belga válogatott védő mintegy 20 méterről, kapásból bombázott a bal felső sarokba (1–2).

Meunier gólja

A Paris Saint-Germain az Arsenalhoz hasonlóan bebiztosította a továbbjutását ezzel a győzelemmel.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
A-CSOPORT
Basel–Paris SG 1–2 (Zuffi 76., ill. Matuidi 43., Meunier 90.)

AZ ÁLLÁS
1. Arsenal 4 3 1 0 12–3 +9 10
2. Paris SG 4 3 1 0 9–3 +6 10
3. Ludogorec 4 0 1 3 4–13 –9 1
4. Basel 4 0 1 3 2–8 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik