BL, D-csoport: a Bayern kikapott Rosztovban, az Atlético a csoportelső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.23. 19:56
null
A rosztovi Noboa (jobbra) „repül” Renato Sanches mellett (Fotó: AFP)
A Bayern München labdarúgócsapata 3–2-re kikapott az FK Rosztov vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó előtti fordulójában, majd az Atlético Madrid 2–0-ra nyert hazai pályán a PSV ellen. A spanyol gárda ezzel megnyerte a D-csoportot, amelyből a Bayern München másodikként jut tovább.

FK ROSZTOV–BAYERN MÜNCHEN 3–2

Holger Badstuber 287 nap után ismét kezdett a Bayern Münchenben, a 36. percben pedig annak örülhettek a bajor szurkolók, hogy Douglas Costa megszerezte csapatának a vezetést. Ez volt a Bayern 400. gólja a Bajnokok Ligájában (0–1).

A müncheniek a legutóbbi nyolc olyan mérkőzésüket megnyerték, amelyen Costa betalált, most viszont megszakadt ez a sorozat. A Rosztov a szünet előtt egyenlített Szardar Azmun góljával (1–1), majd a második félidő elején Dmitrij Poloz tizenegyesével már előnyben volt (2–1).

Három perccel később Juan Bernat fellőtte a rövid felső sarokba a Franck Ribérytől kapott labdát (2–2), Christian Noboa szabadrúgásgóljára viszont már nem érkezett válasz a vendégektől (3–2).

Ez azt jelentette, hogy az Atlético Madridnak este a PSV ellen elég volt egy pontot szereznie a csoport megnyeréséhez.

BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, D-CSOPORT

FK ROSZTOV (orosz)–BAYERN MÜNCHEN (német) 3–2 (1–1)
Rosztov-na-Donu. V:
Artur Soares Dias (portugál)
ROSZTOV: Dzsanajev – Kalacsev (Terentjev, 87.), Mevlja, César Navas, Granat, Kudrjasov – Jerohin, Gatcan, Noboa – Azmun (Grigorjev, 82.), Poloz (Ezatolahi, 93.). Vezetőedző: Ivan Daniliants
BAYERN: Ulreich – Rafinha, J. Boateng (Hummels, 58.), Badstuber, Bernat – Lahm, Thiago Alcántara, Renato Sanches (Th. Müller, 73.) – Douglas Costa, Lewandowski, Ribéry. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Azmun (44.), Poloz (49. – 11-esből), Noboa (66.), ill. Douglas Costa (36.), Bernat (52.)

Antoine Griezmann 12. BL-góljával beérte Luis Aragonést az Atlético örökranglistáján (Fotó: AFP)
Antoine Griezmann 12. BL-góljával beérte Luis Aragonést az Atlético örökranglistáján (Fotó: AFP)

ATLÉTICO MADRID–PSV 2–0

A PSV túlélte a nyitó negyedóra madridi nyomását, ezt követően egyenlő erők küzdelmét hozta az első félidő. A mérkőzés addigi legnagyobb helyzetét kihagyó Kevin Gameiro az 55. percben tökéletesen célzott, Antoine Griezmann passza után kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0).

Nem sokkal később a francia támadóduó másik tagja is betalált, Griezmann a 12. gólját szerezte a BL-ben, amivel beállította Luis Aragonés klubrekordját (2–0). Az egykori spanyol szövetségi kapitány természetesen még a BEK-ben volt ennyiszer eredményes.

Az Atlético a győzelmével biztosította a csoportelsőségét, a Bayern második lesz. A harmadik hely sorsa a csoportkör utolsó fordulójában dől el. Ha a PSV legyőzi hazai pályán a Rosztovot, akkor az Európa-ligában folytatja, ha nem, akkor az orosz csapat szerzi meg a harmadik helyet.


BAJNOKOK LIGÁJA
5. FORDULÓ, D-CSOPORT

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–PSV (holland) 2–0 (0–0)
Madrid. V: Kulbanov (fehérorosz)
ATLÉTICO MADRID: Oblak – Vrsaljko, Giménez, Godín, Filipe Luis (Juanfran, 75.) – Koke, Tiago (Saúl Níguez, 76.), Gabi, Carrasco – Gameiro, Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
PSV: Zoet – Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Moreno, Willems (De Wijs, a szünetben) – Zincsenko, Pröpper (Lundqvist, 84.), Ramselaar, Bergwijn (Narsingh, 61.) – Pereiro. Vezetőedző: Phillip Cocu
Gólszerző: Gameiro (55.), Griezmann (66.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Atlético Madrid 5 5

7–1 +6 15
2. Bayern München 5 3
2 13–6 +7 9
3. Rosztov 5 1 1 3 6–12 –6 4
4. PSV Eindhoven 5
1 4 4–11 –7 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik