B. Á. 2020.08.15 13:22 Frissítve: 2020.08.15 13:42

BL: a Barcelonának fizetnie kell, ha a Bayern nyeri a sorozatot

A Bayern München megsemmisítő csapást mért a Barcelonára a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és ha ez nem lenne elég, a bajorok tehetnek azért, hogy a jelenleginél is megalázóbb helyzetbe kerüljenek a katalánok.

Philippe Coutinho sokat tehet azért, hogy a Barcelonának fizetnie kelljen (Fotó: AFP)

 

A Barcelona 2018 januárjában 120 millió euróért szerződtette az akkor még a Liverpoolban futballozó Philippe Coutinhót. A szerződésbe egyéb feltételek teljesülése esetén járó bónuszok is bekerültek 40 millió euró összértékben, ezek közül az egyik különösen érdekes a körülményeket figyelembe véve. Több angol forrás is úgy tudja, hogy a Barcának 5 millió eurót kell fizetnie, ha Coutinho az átigazoláson belül számított két idényen belül megnyeri a Bajnokok Ligáját – azt azonban nem foglalták bele, hogy ezt a katalán klub színeiben kell megtennie.

A Barcelonánál parkolópályára került brazil támadót tavaly nyáron vette kölcsön a Bayern, s bár Coutinho 36 tétmeccsen 11 góllal és kilenc gólpasszal segítette a gárdát – ebből két gólt és egy asszisztot éppen a Barca ellen jegyzett –, a német klub nem aktiválta opciós jogát a játékos megvásárlására.

Ami a fentebb említett záradékot illeti, a Bayern München formáját elnézve nem lepődnénk meg, ha a Liverpool számlájára egy 5 millió eurós átutalás érkezne a Barcelonától augusztus végén...

2020.09.22 18:27:15

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Gólt lőtt a magyar középpályás a BL-selejtezőn a koronavírus által megtépázott Maccabi Tel-Aviv ellen.

2020.09.21 21:42:39

Bajnokok Ligája SOMOGYI ZSOLT

NS-VÉLEMÉNY. Nem a világ legjobb csapata vár a Fradira, de kemény, sok párharccal, ütközéssel tarkított meccs előtt áll a magyar bajnok.