MTI 2016.10.20 16:41 Frissítve: 2016.10.21 12:12

Bajnokok Ligája: a kizárástól tart Nikolics Nemanja csapata

A lengyel Legia Warszawa vezetői attól tartanak, hogy szurkolóik madridi rendbontása miatt a csapatot kizárják a labdarúgó Bajnokok Ligájából.

Szomorú Legia-játékosok a Dortmund elleni 0–6 után (Fotó: Reuters)

 

Kedden a varsóiak 13 drukkerét őrizetbe vették a címvédő Real Madrid otthonában rendezett csoportmérkőzés előtt. A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint a huligánokat a közrend megzavarásával, garázdasággal, hatósági személlyel szembeni ellenállással és rablással vádolják.

A hatóságok közlése szerint közülük kilencen nem hagyhatják el az országot, ameddig vizsgálat zajlik ellenük. Az összecsapásokban 12 személy – köztük három spanyol rendőr – sérült meg. A meccset 5–1-re a Real nyerte meg.

A magyar válogatott Nikolics Nemanját is foglalkoztató Legia híveinek bő egy hónapon belül ez volt a második balhéjuk, ugyanis szeptember 14-én a Borussia Dortmund látogatásakor sértő rigmusokat skandáltak, pirotechnikai eszközöket használtak, és megpróbáltak átjutni a németek szektorába. Ezért a pont nélkül álló varsói csapat november 2-án zárt kapuk mögött fogadja a Real Madridot, mellékbüntetésként pedig 80 ezer eurót be kell fizetnie az európai szövetség kasszájába.

Seweryn Dmowski, a klub kommunikációs vezetője elmondta: a madridi találkozót megelőzően nem hivatalosan figyelmeztették őket, hogy újabb szurkolói atrocitások esetén akár ki is zárhatják a csapatot a BL-ből.

„Semmiféle hivatalos levelet nem kaptunk az UEFA-tól, de a mérkőzésellenőr is azt sugallta, hogy ez lehetséges” – tette hozzá.

Az összecsapásokról felkerült néhány videó a közösségi oldalakra, a vendégdrukkerek madridi látogatására azonban egyáltalán nem az erőszakos magatartás volt jellemző. Az MTI helyszíni tudósítói szerint kisebb csoportokban hétfőtől szerdáig feltűntek lengyelek a spanyol fővárosban, de csak az öltözetükről lehetett felismerni és megkülönböztetni őket, a viselkedésük átlagos, barátságos volt. Ez a döntő többségük esetében a meccs előtt, illetve után sem változott a metróban, a stadion környékén és azon belül sem.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.

2020.03.11 20:36:52

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

A védekezésbe is rendre besegítő Neymar újabb hazai BL-meccsen talált be.

2020.03.11 14:14:32

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Egyévesen elveszítette édesapját, elmenekültek • Mariborból két hónap alatt elvitték Olaszországba.

2020.03.10 20:29:18

Bajnokok Ligája B. Á. (összefoglaló), R. Gy. (percről percre)

Josip Ilicic négyet vágott a visszavágón, az olaszok nyolc gólt szerezve mentek tovább.