Cristiano Ronaldo csak csere a Real Madridban

Vágólapra másolva!
2014.04.08. 09:48
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében kedden két visszavágót rendeznek. Az első mérkőzésen 3–1-es vereséget szenvedő Chelsea Londonban fogadja a Paris Saint-Germaint, míg a háromgólos hátrányba került Borussia Dortmund a Real Madrid ellen szeretné kiharcolni a továbbjutást otthon.

19.51: CRISTIANO RONALDO CSAK CSERE A REALBAN – A sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo a cserék között kapott helyet a Real Madridban.19.51: CRISTIANO RONALDO CSAK CSERE A REALBAN – A sérüléssel bajlódó Cristiano Ronaldo a cserék között kapott helyet a Real Madridban.

BORUSSIA DORTMUND (német)–REAL MADRID (spanyol)
Dortmund,
Signal Iduna Park, 20.45 (tv: Digi Sport1). Vezeti: Skomina (szlovén)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
DORTMUND:
Weidenfeller – Piszczek, Friedrich, Hummels, Durm – Jojics, Kirch – Grosskreutz, Mhitarjan, Reus – Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp
Kispad: Langerak (kapus), Papasztatopulosz, J. Hofmann, Sahin, Aubameyang, Schieber, Ducksch
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Fábio Coentrao – Illarramendi, Xabi Alonso, Modric – Di María, Benzema, Bale. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Kispad: Diego López (kapusok), Varane, Nacho, Casemiro, Isco, C. Ronaldo, Morata
Az első mérkőzésen: 0–3

19.50: ETO’O KEZD A CHELSEA-BEN – Samuel Eto’o vállalja a játékot a Chelsea-ben a Paris SG ellen, így ő lesz az ék a Willian, Hazard, Oscar hármas előtt. A londoniaknak kétgólos hátrányt kell ledolgozniuk.

CHELSEA (angol)–PARIS SAINT-GERMAIN (francia)
London, Stamford Bridge, 20.45 (tv: Sport 1). Vezeti: Proenca (portugál)
A KEZDŐCSAPATOK
CHELSEA:
Cech – Ivanovics, G. Cahill, Terry, Azpilicueta – D. Luiz, Lampard – Willian, Oscar, Hazard – Eto'o. Menedzser: José Mourinho
A kispad: Schwarzer (kapus), A. Cole, Kalas, Mikel, Torres, Schürrle, Ba
PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Th. Silva, Maxwell – Verratti, Th. Motta, Matuidi, Lucas Moura – Cavani, Lavezzi. Vezetőedző: Laurent Blanc
A kispad: Douchez (kapus), Marquinhos, Digne, Van der Wiel, Cabaye, Ménez, Pastore
Az első mérkőzésen: 1–3

19.33: JÖNNEK A SZURKOLÓK, MEGY LE A NAP – Szivárognak a szurkolók a Signal Iduna Parkba Dortmundban. A stadion befogadóképessége az UEFA-szabályok miatt 80 ezer helyett 66 ezres – a kapu mögötti részre ugyanis székeket szereltek. Hűvös, szeles este van Dortmundban.

Jobbra a nap nyugszik, balra pedig Kehl? Nem, az eltiltott dortmundi játékost nem találjuk a képen (Fotó: Twitter/UEFAcomAndyJ)
Jobbra a nap nyugszik, balra pedig Kehl? Nem, az eltiltott dortmundi játékost nem találjuk a képen (Fotó: Twitter/UEFAcomAndyJ)

19.11: MARTINO NEM AKAR HOSSZABBÍTÁST – Gerardo Martino, a Barcelona argentin vezetőedzője is megtartotta sajtótájékoztatóját.

„Nagyon jól ismeri egymást a két csapat. Két, teljesen különböző stílust képviselünk, és azt tudom, hogy az eddigi négy egymás elleni meccsünkön ebben a szezonban még egyszer sem vezettünk. Most elsősorban ezen kell változtatnunk – mondta a Barcelona vezetőedzője. – Az Atlético sohasem engedi, hogy az ellenfele uralja a mérkőzést, de meg kell próbálnunk. Az eddigi négy meccsen mindig mi voltunk jobbak a második félidőben. Nagyon remélem, hogy 90 perc elég lesz a továbbjutáshoz, nem hiányzik, hogy még fél órát rátegyünk."

19.02: AZ MU MEGLÁTOGATTA A MÜNCHENI EMLÉKMŰVET – A Manchester United játékosai a Bayern München elleni visszavágó helyszínére érkezve meglátogatták az 1958 februárjában a csapat repülőgépével történt, 20 ember életét követelő katasztrófa emlékművét a bajor városban. „Leróttuk tiszteletünket a müncheni emlékműnél. Nagyon megható volt hallani, amint a szurkolóink énekelték, a »Manchester United sohasem hal meg«" – írta Michael Carrick a Twitteren.

18.47: A REAL HÁROM ÉVE MINDIG BETALÁL – A Dortmundnak vigyáznia kell a madridi 0–3 után a Real ellen, mert ha gólt kap, legalább ötöt kell lőnie a továbbjutáshoz. Márpedig jó esély van arra, hogy gólt kap, hiszen a Real 2011 tavasza, a Barcelona elleni elődöntő április 27-ei első mérkőzése (0–2) óta minden BL-meccsén gólt szerzett.

Diego Costa ott van az Atlético Madrid Barcelona ellen készülő keretében (Fotó: Reuters)
Diego Costa ott van az Atlético Madrid Barcelona ellen készülő keretében (Fotó: Reuters)

18.42: DIEGO COSTA A KERETBEN – Diego Simeone kihirdette keretét a szerdai, Barcelona elleni visszavágóra. A délutáni edzés jól sikerülhetett a sérüléssel bajlódó Diego Costa számára, hiszen ott van a listán a neve – ellentétben Arda Turanéval, aki biztosan nem játszhat a Vicente Calderón Stadionban. A keret: Courtois, Aranzubia, Godín, Filipe, Alderweireld, Manquillo, Giménez, Juanfran, Insua, Miranda, Mario Suárez, Tiago, Koke, Raúl García, Cristian Rodríguez, Gabi, Diego Ribas, Sosa, Adrián, Villa, Diego Costa.

18.23: A CHELSEA RUTINJA SEGÍTHET – José Mourinho negyeddöntős legyőzhetetlenségéről 13.15-ös bejegyzésünkben írtunk, de a Chelsea is érdemel egy mondatot: a londoni klub a legutóbbi 10 BL-szezonból hatszor eljutott az elődöntőig.

18.16: MINDENT MEGTESZNEK AZÉRT, HOGY ROONEY JÁTSSZON – David Moyes éppen a sajtótájékoztatóját tartja Münchenben.

„Hiszek benne, hogy tudunk jobban játszani, mint az első mérkőzésen. Ahhoz, hogy továbbjussunk, erre lesz szükség. Minden játékosomtól a legjobbját várom, nem fér bele, hogy bárki is lazítson – mondta a Manchester United menedzsere. – Mindent megteszünk azért, hogy Wayne ott legyen a pályán. Nagyon szeretne játszani, ha kell, az injekcióra is sor kerül:"

17.29: A PÁRIZSIAK MÁR A STAMFORD BRIDGE-NÉL GYÜLEKEZNEK – Alig több, mint három óra múlva kezdődik a Chelsea–PSG mérkőzés, a párizsi szurkolók már a Stamford Bridge számukra kijelölt kapuja előtt gyülekeznek. Vidáman énekelnek.

17.12: ROONEY HITE TÖRETLEN – „Nehéz lesz továbbjutni, mert a Barcelona mellett a Bayern München a sorozat fő esélyese. Ám ha a legjobb formánkat hozzuk, ha jól felkészülünk és odafigyelünk, lehet esélyünk. Izgalmas lesz ez a meccs nekünk és a szurkolóknak is, ez az egyik ok, amiért érdemes labdarúgónak lenni – mondta Wayne Rooney az uefa.com-nak. – Hiszek benne, hogy megnyerhetjük a sorozatot. Persze vannak esélyesebb csapatok, de időről időre történnek meglepetések. A Chelsea 2012-esgyőzelme is meglepetés volt, előtte vagy háromszor is neccesen jutott tovább."

16.45: IBRA ÉS SARKOZY LONDONBAN – Ma a sérült Zlatan Ibrahimovic is megérkezett Londonba a PSG Chelsea elleni visszavágójára, amelyen Nicolas Sarkozy volt elnök is a 3000 francia szurkoló között lesz. A Stade Reims elleni hét végi 3–0-s bajnoki győzelem során Ibra a lelátón főleg a telefonjával játszott, nagy kérdés, most kell-e izgulnia a 3–1-es párizsi vezetésről folytatódó párharc alakulása miatt?

Wayne Rooney ma edzett, és el is utazott Münchenbe a Uniteddal (Fotó: Action Images)
Wayne Rooney ma edzett, és el is utazott Münchenbe a Uniteddal (Fotó: Action Images)

16.36: ROONEY IS ELUTAZOTT MÜNCHENBE – Nem nagy meglepetés, de rögzítenünk kell: Wayne Rooney is ott volt a Manchester United Münchenbe tartó repülőgépén. A csatár lábujja nagyon fáj, erős fájdalomcsillapítókkal kezelik. Persze az, hogy Rooney elutazott, önmagában semmit sem jelent, csak időt nyert David Moyes, akinek a meccs előtt egy órával kell meghoznia a döntést.

16.04: DANI ALVES SZOBAFOGLALÓ TÁNCA – A Barcelona játékosai megérkeztek Madridba, ahol elfoglalták a játékosok szállodai szobáikat. Dani Alves nem hazudtolta meg magát, kicsit megőrült, és az ágyán táncolt, énekelt.

15.41: DIEGO COSTA AZ ATLÉTICO MESSIJE VAGY CR-JE – Simeone folytatta, méghozzá Diego Costa dicsőítésével.

„Nem először mondom, hogy Diego Costa olyan nekünk, mint Messi a Bercelonának vagy Cristieno Ronaldo a Real Madridnak. Ha százszázalékos, biztosan kezdeni fog. Ha kicsivel marad el a száz százaléktól, a kispadra ül, ha nagyon rossz állapotban van, ki kell maradnia" – mondta Simeone.

15.32: ADRIÁN LÓPEZ KÉSZEN ÁLL, HA DIEGO COSTA NEM BÍRJA Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője éppen sajtótájékoztatót tart, és azt ecseteli, hogy még nem alakult ki a kezdőcsapata a szerdai Barcelona elleni madridi visszavágóra. Ennek elsősorban Diego Costa sérülése az oka.

„Az utóbbi időben sokat forgattam a csapatot, hogy a legfontosabb meccseken a lehető legfrissebbek legyenek a kulcsemberek – mondta Simeone. – Még van egy edzésünk, ezen megnézzük, hogy van Diego Costa. Ha nem tud játszani, Adrián López kerül a csapatba. Szemernyi kétségem sincs afelől, hogy ha bekerül a csapatba, nagyszerűen játszik."

Diego Costa szereplése már a múlt héten is kérdéses volt, s bár bekerült a kezdőcsapatba, már az első félidőben le kellett cserélni sérülése miatt.

15.13: DORTMUNDBAN MINDEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT CSAK A GÓL JÁTSZIK – A Marca újságírói végképp meggyőződtek róla, hogy a Borussia otthonában csak a hatékony támadójáték számít.


15.02: NA, HOGY ITYEG AZ A NAGYLÁBUJJ?
– Fotó az MU mai edzéséről. Van egy fogadásunk rá, hogy Guardiola nyeri a fogadást. Egyébként Juan Mata kiszolgálva kenyéradója honlapját azt mondta, hogy a Man. Unitednek lehet esélye a Bayern ellen, pláne, hogy a hétvégi győzelem önbizalmat adhat a csapatnak. A spanyol játékos nem játszik Münchenben, de a korábbi hírekkel ellentétben elutazik az együttessel, hogy megnézze övéit. Lehet, hogy tényleg hisz a mondanivalójában?


14.50: SOKAT ÉRHET A REAL ELPÁHOLÁSA –
A PSG mondhatni egyedülálló premizálásáról már beszámoltunk, ám a hírek szerint nemcsak a párizsi vezetők lennének bőkezűek egy siker esetén. A Bild arról ír, hogy a Borussia Dortmund állítólag 100 ezer euró bónuszt fizet játékosainak, amennyiben ledolgozzák a Madridban összeszedett háromgólos hátrányt. Ugyanakkor a győzelem önmagában nem ér semmilyen jutalmat a fekete-sárgáknál, csak továbbjutás esetén.

14.40: ARANYLABDÁSNAK ARANYCIPŐ – A szivárvány legkülönfélébb színeiben pompázó stoplis cipők divatját éljük, de a helyzet az, hogy a megszámlálhatatlan rózsaszín, türkiz, lila és neon sárga futballcipő után még mindig képesek vagyunk meglepődni. Cristiano Ronaldót, a Real Madrid szupersztárját egy limitált szériás fehér, fekete és arany színű „ékszerstoplissal” lepte meg személyes szponzora, a Nike, így tisztelegve a portugál januárban elhódított Aranylabdája és egész szezonban nyújtott parádés teljesítménye előtt. A CIPŐT ITT MEG IS TEKINTHETI»

14.20: GUARDIOLA FOGADNI MER AZ ÚJSÁGÍRÓKKAL – Pep Guardiola, a Bayern München vezetőedzője sajtótájékoztatóján közölte az újságírókkal: fogad velük egy nagy korsó sörbe, hogy Wayne Rooney játszik a Bayern–Manchester United visszavágón.

„Rooney játszani fog, ebben száz százalékig biztos vagyok. Akár fogadok is egy sörbe. Rooney az egyik legjobb játékos, akit pályafutásom során valaha láttam. Az angol csapatok nagyon defenzívek, várnak a kontrára vagy rögzített játékhelyzetre, pláne, ha idegenben játszanak. Intelligensen kell futballoznunk ezért” – mondta Guardiola.

14.08: VÁROSNÉZES A SORSDÖNTŐ MECCS ELŐTT – A Paris Saint-Germain játékosai – köztük a kép közepén látható Thago Mottával – és szakmai stábja átmozgatás gyanánt sétáltak egy jót a londoni természetben.

13.55: ANCELOTTI TUDJA, MILYEN ÉRZÉS DORTMUNDBAN NÉGYET KAPNI – Bár a legutóbbi szezonban még nem a Real Madridot irányította, az olasz szakember is részese volt már egy súlyos vereségnek a BVB otthonában. Az 54 esztendős tréner a Milan vezetőedzőjeként az UEFA-kupa 2001–2002-es kiírásának elődöntőjében 4–0-ra kapott ki a sárga-feketék otthonában. A Dortmund győzelméhez – mely továbbjutást ért – három góllal járult hozzá Márcio Amoroso, akinek a megsüvegelendő teljesítményét ma Robert Lewandowski reprodukálhatja.

13.26: MESSI, INIESTA ÉS A FEKETE MEZ – A Barcelona négyszeres aranylabdás játékosa szerdán a 23. stadionban lehet eredményes a BL-ben, ha betalál az Atlético Madrid elleni idegenbeli találkozón, míg spanyol válogatott csapattársa pályafutása során 500. tétmeccsén léphet pályára a katalán együttesben, amely szerdán talpig feketében fut ki a zöld gyepre. A Barca a Celtic elleni idegenbeli csoportmeccsen is ezt a szerelését használta, akkor 1–0-ra győzött. A fekete mez egyébként ebben a szezonban már csak harmadik, a 2011–2012-es idényben azonban még második számú öltözetként funkcionált a Barcelonánál.

13.15: A PSG VÉGET VET MOURINHO SOROZATÁNAK? – A portugál szakember a Portóval, a Chelsea-vel, az Internazionaléval és a Real Madriddal sem vérzett még el európai kupasorozat negyeddöntőjében. A BL-ben hétszer, az UEFA-kupában egyszer jutott tovább Mourinho mindenkori csapata.

12.40: A CHELSEA KLASSZISAI MADRIDBAN? – Az As értesülései szerint a Real Madrid a nyáron ajánlatot tesz a Chelsea-nek az Eden Hazard, Oscar duóért. A lehetséges forgatókönyvek átrágása után a madridi illetőségű lap hozzáteszi, valószínűtlen a belga és a brazil játékos alkotta kettős szerződtetése.

12.30: A NAP SELFIE-JE – David Alaba egy széles mosoly kíséretében osztotta meg a Twitteren követőivel, ahogy csapattársa, a 31. születésnapját hétfőn ünneplő Franck Ribéry tátott szájjal szunyókál.

12.05: VÉGET ÉRT A FEJTÖRŐ – Köszönjük a válaszokat az egy órával ezelőtt feltett kérdésünkre, íme a helyes megoldások: a Bajnokok Ligájában a horvát játékosok közül Robert Kovac (50), Darijo Srna (50), Boris Zivkovic (40), Zvonimir Boban (36), Igor Tudor (34), Eduardo (29) és Dario Simic (27) lépett pályára többször Luka Modricnál (26), aki holtversenyben áll a nyolcadik helyen Alen Boksiccsal és Ivica Oliccsal.

11.55: HAT ÉVE A LIVERPOOL (EGYIK) FELTÁMADÁSÁNAK – 2008. április 8-án rendezték a Liverpool–Arsenal BL-negyeddöntő visszavágóját. Az első meccsen született 1–1-es döntetlent követően a visszavágón az „ágyúsok” szereztek vezetést, ám a hazaiak bő húsz perccel a vége előtt fordítottak. A 84. percben aztán az Arsenal Emmanuel Adebayor találatának köszönhetően közel került a továbbjutáshoz, de a „vörösök” Steven Gerrard és Ryan Babel góljainak köszönhetően végül a maguk javára billentették a mérleg nyelvét.

Nosztalgiázásképpen a két csapat akkori összeállítása:

LIVERPOOL: Reina – Carragher, Skrtel, Hyypiä, Fábio Aurélio – Xabi Alonso, Mascherano, Gerrard – Kuyt (Arbeloa, 93.), Crouch (Babel, 78.), Torres (Riise, 87.).
ARSENAL: Almunia – Gallas, K. Touré, Senderos, Clichy – Flamini (Gilberto Silva, 42.), Diaby (Van Persie, 72.) – Eboué (Walcott, 72.), Fabregas, Hleb – Adebayor.
Gólszerző: Hyypiä (30.), Torres (69.), Gerrard (85. – 11-esből), Babel (92.), ill. Diaby (13.), Adebayor (84.)

11.44: ROONEY EDZETT – A Manchester United klasszisa részt vett a „vörös ördögök” mai edzésén, akik hamarosan elindulnak Németországba.

11.30: GÖTZÉNEK MEGVAN A MA ESTI ELFOGLATSÁGA – A jelenleg a Bayern Münchent erősítő, a legutóbbi idényben azonban még a Borussia Dortmund alkalmazásában álló Mario Götze nem hagyja ki korábbi csapata Real Madrid elleni találkozóját.

„Természetesen megnézem majd a meccset. Jó lenne, ha a Dortmund megfordítaná a párharcot, a labdarúgásban pedig minden lehetséges” – mondta sejtelmesen a német válogatott támadó.

11.00: EGY KIS FEJTÖRŐ – Melyik hét horvát futballista lépett pályára többször a BL-ben, mint Luka Modric? (A válasszal 12 óra magasságában jelentkezünk.)

10.51: CAVANIÉK EGY SÁRGÁRA AZ ELTILTÁSTÓL – A Chelsea elleni visszavágót 3–1-es előnyből váró PSG-játékosok közül Edinson Cavaninak, Alexnek, Blaise Matuidinak, Adrian Rabiot-nak és Thiago Mottának is ügyelnie kell arra, hogy ne kapjon sárga lapot a Stamford Bridge-en, ellenkező esetben ugyanis lemaradna az elődöntő első felvonásáról – már ha továbbjutnak a párizsiak. Utóbbi játékossal (872) kapcsolatban érdekesség, hogy a legrangosabb európai kupasorozat most zajló szezonjában csak Xavi (1016) passzolt többet nála.

10.35: VÁLLALJA-E A JÁTÉKOT ROONEY? – A Daily Mail értesülései szerint Wayne Rooney erős fájdalomcsillapítót kap majd a Bayern München elleni szerdai visszavágó előtt, hogy pályára tudjon lépni. Az angol válogatott támadóra nagy szüksége lenne az MU-nak, amely Robin van Persie-re és Juan Matára sem számíthat a müncheni visszavágón. Ha Rooney mégsem épülne fel időben, akkor új célt tűzne ki maga elé – szeretne harcra kész állapotba kerülni korábbi csapata, az Everton elleni bajnoki meccsre, amelyet április 20-án rendeznek.

10.12: EL SEM KEZDŐDTEK A MECCSEK, MÁRIS EGY CSERE – Az Európai Labdarúgó-szövetség négyéves együttműködési megállapodást kötött a Nissannal, amely a 2017–2018-as szezon végéig azt a szerepet tölti be az UEFA-nál, amit eddig a Ford. A japán cég nemcsak a BL-meccseken, de az európai Szuperkupa-mérkőzésen is megjelenési felületet kap a stadionokban. A szerződés anyagi részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek, de éves szinten állítólag – euróban számítva – nyolc számjegyű összeg vándorol majd a Michel Platini vezette szervezet számlájára.

9.51: KLOPP KÉT TERVET ESZELT KI – A Borussia Dortmund vezetőedzője szerint jobban kell védekezniük, mint az első meccsen, továbbá értékesíteni kell a helyzeteiket. BŐVEBBEN ITT»

9.47: TRÓFEÁRÓL ÁLMODOZIK BLANC IS – Laurent Blanc, a párizsiak edzője amondó, ha igazi nagy csapattá akarnak válni, idegenben is nekik kell diktálni a tempót, az együttes fő célja pedig a BL-trófea elhódítása. A NYILATKOZAT ITT»

9.43: MI LESZ VELED, CR? – Cristiano Ronaldónak idő előtt abba kellett hagynia a hétfő esti edzést, így elképzelhető, hogy nem lép pályára a Dortmund elleni visszavágón. BŐVEBBEN ITT»

9.40: Jó reggelt, vidám BL-napot! Ez vár ránk ma a legrangosabb európai kupában:

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓK
20.45:ChelseaParis Saint-Germain (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 1–3
20.45:
Borussia DortmundReal Madrid (Tv: Digi Sport1) élőben az NSO-n!
Az első mérkőzésen: 0–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik