Az Inter ült fel Európa futballtrónjára

Vágólapra másolva!
2010.05.22. 20:26
null
Milito klasszisa döntött (Fotó: Reuters)
Címkék
Az olasz Inter nyerte meg a labdarúgó Bajnokok Ligája 2009–2010-es kiírását, miután a Bernabéuban megrendezett döntőben 2–0-ra nyert a német Bayern München ellen. A találkozó hőse egyértelműen a két gólt szerző argentin Diego Milito volt. A fekete-kékek legutóbb 1965-ben nyerték meg a legrangosabb európai kupasorozatot, hosszú kihagyás után most visszaültek a trónra.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL! 

A csapatok a mérkőzés előtt bevonultak a pályára, két oldalról kerülték meg a győzelemért járó impozáns serleget. Nem egészen két óra elteltével kiderült az is, hogy az Inter viheti azt haza...

Az olasz csapat ugyanis Diego Milito két góljával 2–0-ra nyert a Bayern München ellen.

Remek iramban kezdődött a találkozó, ráadásul a Bayern München talán valamivel többet birtokolta a labdát ellenfelénél, és a legnagyobb helyzetet is a bajorok alakították ki a meccs elején. Robben beadása után azonban Olic hat méterről jócskán a bal kapufa mellé lőtt.

Az Inter kezdőcsapatának átlagéletkora 30 év és 92 nap volt. Eddig egyetlen csapat volt idősebb a Bajnokok Ligája fináléjában. A Milan 2007-ben 31 év 94 napos átlagéletkorú kezdőcsapattal vette fel a harcot (sikeresen) a Liverpool ellen.

Ribéry eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, vele talán több esélye lett volna a Bayernnek (Fotó: Reuters)
Ribéry eltiltás miatt nem lehetett ott a pályán, vele talán több esélye lett volna a Bayernnek (Fotó: Reuters)

Az első negyedóra elteltével Inter-helyzetet is feljegyezhettünk: Sneijder vagy 30 méterről végzett el szabadrúgást a 18. percben, a labda pedig megpattant Altintop fején, Butt azonban szép vetődéssel hárított.

Az első félidő derekára kezdtek belelendülni a játékba, illetve egyre keményebben futballozni a csapatok, ezt két gyors sárga lap is bizonyítja. Demichelis Militót, Chivu Robbent állította meg lapot érően. Aztán szinte a semmiből megszerezte a vezetést az Inter.

Júlio César kirúgása után Sneijder remek ütemben ugratta ki Militót, aki a védők között, tíz méterről bombázott a kapuba a 35. percben. 0–1

MILITO ELSŐ GÓLJA
 

Az első játékrész viszonylag kevés helyzetet hozott. A találkozó elején a Bayern játszott meddő mezőnyfölényben, igazán nagy lehetősége azonban – a gólon kívül – egyik csapatnak sem volt.

Eddig nyolc olyan BEK- illetve Bajnokok Ligája döntő volt, amelyben a szünetben hátrányban lévő csapat végül megfordította a találkozót. Legutóbb a Barcelona hajtotta végre ezt a bravúrt 2006-ban az Arsenal ellen – igaz, akkor a katalánok emberelőnyben futballoztak. Most ez nem sikerült a Bayernnek...

Pedig a második félidő elején egyből egyenlíthetett volna a Bayern. Müller tisztán, tíz méterrel lőhetett, César bravúrral hárította a próbálkozást.

Nem sokáig kellett azonban várni az olasz csapat (amelyben olasz játékos nem volt a mostani mérkőzésen) válaszára: Milito szenzációsan húzott el a bal oldalon, majd lekészítette a labdát Pandevnek, aki a hosszú sarok irányába tekert. Butt szép vetődéssel hárított.

A második félidő elején hatalmas elánnal kezdtek a csapatok, a lendület azonban tíz perc elteltével alábbhagyott. A Bayern fölényben futballozott, az Inter megpróbált kontrákkal operálni.

 MILITO MÁSODIK GÓLJA
 

Louis van Gaal csapata azonban ismét többször is komoly helyzetet alakított ki az Inter kapuja előtt. A 64. percben Robben szabadrúgását kivágták a védők, a kipattanót Müller bombázta kapura. A labda azonban elakadt a védőkben. Majd ismét Robben tekert kapura – ezúttal sokkal veszélyesebben: a holland a tizenhatos jobb sarkáról próbálkozott, kapura tekerte a labdát, César pedig bravúrral tolta ki a jobb felső sarokba tartó lövést.

Aztán ismét Milito érkezett, és góljával gyakorlatilag eldöntötte a döntő sorsát! A 70. percben Eto'ótól kapott nagyszerű indítást az argentin, aki remek csellel ültette be a hintába Van Buytent, majd miután tisztára játszotta magát, higgadtan tekert a hosszú sarokba. Klasszis megoldás volt! 0–2

A folytatásban már nem tudott újítani a Bayern München. A németek már a nagy „németes" föltámadásban sem bízhattak, érezték, hogy ez a hajó elment...

A szurkolók vastapsa közepette lassacskán véget ért a találkozó: az Inter az olasz bajnokság és az Olasz Kupa után a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A MÉRKŐZÉSRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik