Az Inter egy félidő alatt lerendezte a Werdert

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 22:36
null
Eto'o gálázott (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjában a címvédő olasz Internazionale hazai pályán esélyt sem adott a német Werder Bremennek (4–0). A találkozó hőse a mesterhármast szerző és egy gólpasszt adó Samuel Eto'o volt. A csoport másik összecsapásán az angol Tottenham hazai pályán 4–1-re nyert a holland Twente ellen. A házigazdák Rafael van der Vaart 61. percben történt kiállítását követően, 2–1-es vezetésüknél emberhátrányba kerültek. A mérkőzésen Roman Pavljucsenko két büntetőt értékesített.

 

INTERNAZIONALE (olasz)–WERDER BREMEN (német)

Jól kezdték a találkozót a vendégek, és Hugo Almeida révén kétszer is megszerezhették volna a vezetést az első négy percben, a portugál támadó azonban előbb hiába emelt át a kifutó Júlio César felett, Lúcio mentett, majd 22 méteres szabadrúgását ütötte szögletre a brazil kapus.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A folytatásban fokozatosan fölénybe kerültek a hazaiak, és újabb két percen belül az „olaszok” kerültek kétszer is óriási helyzetbe: előbb a végig nagyon aktívan játszó Eto’o jobb oldali beadásából nem találta el Coutinho fejjel a tátongó jobb sarkot (hat méterről), majd Sneijder közeli próbálkozásánál védett bravúrral Wiese.

Az első negyedórához érve előbb Cambiasso beadásáról maradt le pár centivel két társa is, majd Sztankovics távoli próbálkozása csapódott le túl későn, a 21. percben azonban már semmi sem akadályozta meg az Intert abban, hogy megszerezze a vezetést: Eto’o ezúttal a bal oldalon kapott jó indítást, betört a tizenhatoson belülre, majd 7 méterről Wiese lábai között kapura lőtt, a menteni igyekvő kapus már csak hozzáérni tudott a labdához, hárítani nem (1–0).

Újabb hat perc kellett a kameruni támadó újabb góljához, Eto′o ekkor a jobb oldalon kapott labdát, parádésan lekezelte, aztán ismét beviharzott a büntetőterületen belülre, majd 8 méterről Wiese mellett a kapuba lőtt (2–0).

Fél óra játék után Sztankovics lábában volt a harmadik gól, Eto’o lekészítése után azonban 19 méteres tekerését védte a németek kapusa. Sokáig azonban nem késett az újabb találat: a 34. percben Sneijder már nem hibázott, ki más, mint Eto’o találta meg nagyszerű labdával, és a kifutó kapus mellett 15 méterről a jobb felső sarokba pörgetett (3–0).

A hajrára a már nagy előnyben lévő címvédő valamelyest visszaállt, újabb gól így már nem született, azonban így is megnyugtató, háromgólos előnnyel vonulhatott pihenőre az Inter.

A második félidő elején Júlio César helyét Castellazzi vette át, az új kapust pedig hamar megpróbálta felavatni az újult erővel rohamozó német gárda. Legközelebb a gólhoz az 52. percben Wesley állt, ám 13 méteres, bal alsó sarokra tartó lövését szépen tolta ki a cserekapus.

A folytatásban ismét a hazaiak kerültek fölénybe, ekkor azonban már közel sem akkora elánnal vetették magukat a küzdelembe, így mindössze egy-egy Sneijder, Coutinho, illetve Sztankovics megmozdulás jelentett veszélyt.

A 61. percben Lúcio megsérült, fájdalmas arccal, hordágyon hagyta el a játékteret, valószínűleg nem a napokban tér vissza a pályára.

A hajrában, egészen pontosan a 81. percben a leshatárról kilépő Eto’o a harmadik gólját is megszerezte, miután elhúzta a kifutó Wiese mellett a labdát, begyalogolt vele a kapuba (4–0), majd fotós tehetségét is megcsillogtatta, az egyik pálya szélén ülő „kolléga” gépének segítségével.

A hajrában újabb gól már nem esett – Hunt és Arnautovic révén a Werder állt ehhez közel –, az Inter fölényes győzelmével átvette a vezetést az A-csoportban.

TOTTENHAM (angol)–TWENTE (holland)

Pavljucsenko: két értékesített tizenegyes (Fotó: Reuters)
Pavljucsenko: két értékesített tizenegyes (Fotó: Reuters)

Kölcsönös tiszteletszerzéssel indult a találkozó, a felek nem éppen szabályos eszközökkel próbáltak útját állni az ellenfél rohamainak, egyben elvéve a kedvét. A vendégek Bryan Ruizt próbálták meg helyzetbe hozni, és a nagy kedvvel kezdő Costa Rica-i támadó nem is maradt adós a lövésekkel, de gólig nem jutott.

A 10. perc után éledtek a házigazdák, akkor Pavljucsenko, Crouch és Van der Vaart is lőhetett, de az eredmény nem változott. A lendületbe jött vendéglátók átvették a játék irányítását, a Twente védekezni kényszerült, bár a 30. perc tájékán, amikor kijött a szorításból, több alkalmat is elszalasztott, hogy megszerezze a vezetést.

A vendéglátók a 41. percben nagy lehetőséget puskáztak el: Rafael van der Vaart elhibázta a Peter Crouch lerántásáért megítélt büntetőt. Hiába a papíron meglévő különbség, az első félidőben a szervezett Twente csaknem egyenrangú partnere tudott lenni a hazai pályán játszó Tottenhamnek.

Ami nem sikerült pontrúgásból, összejött akcióból. A 47. percben Van der Vaart – jóvátéve valamit korábbi hibájából – vezetést szerzett a Tottenhamnek. A Crouch által lefejelt labdát vette mellre a holland az ötösön, majd mielőtt lepattant volna, ballal, kapásból a hálóba bombázott (1–0). Ha egy üzlet beindul! Három perccel később újfent büntetőhöz jutottak a házigazdák – az előre törő Gareth Bale-t buktatta Roberto Rosales a tizenhatos és az alapvonal bal oldali találkozásához közel, tulajdonképpen fölöslegesen –, a letett labdának immár nem a holland, hanem az orosz légiós futott neki: Roman Pavljucsenko gólra váltotta a tizenegyest (2–0).

A Twente nem esett össze, és gyorsan válaszolt a kétgólos előny tudatában picit kiengedő angolok ellen: az 56. percben az első félidő közepén csereként beszállt belga csereember, Nacer Chadli volt eredményes – bal oldali szabadrúgás után a lecsorgó labda a gólvonaltól hat méterre abszolút ziccerben találta –, esélyt adva a vendégeknek a folytatásra (2–1).

Van der Vaart második sárgája a 61. percben emberelőnyhöz juttatta a vendégeket, de gólt a házigazdák szereztek, méghozzá Pavljucsenko újabb büntetőjéből (3–1). Az orosz center roppant pimaszul belsőzött mellmagasságban a Twente kapujába, Nyikolaj Mihajlov nem is vetődött, csupán ellépett onnan. Az eredmény már csak egyszer változott – a 85. percben Bale növelte a különbséget (4–1) –, az angolok megszerezték első győzelmüket, a Twente elszenvedte első vereségét.

BAJNOKOK LIGÁJA 
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Tottenham Hotspur (angol)–Twente (holland) 4–1
Gólszerző: Van der Vaart (47.), Pavljucsenko (50., 64. – mindkettőt 11-esből), Bale (85.), ill. Chadli (56.)
Internazionale (olasz)–Werder Bremen (német) 4–0
Gólszerző: Eto'o (22., 27., 81.), Sneijder (34.)
 AZ ÁLLÁS
1. Internazionale 2 1 1 6–2 +4  4
2. Tottenham 2 1 1 6–3 +3  4
3. Twente 2 1 1 3–6 –3  1
4. Werder Bremen 2 1 1 2–6 –4  1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik