Az Atlético Madridban nyert, a Porto Bécsben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 22:49
null
Miranda szép fejessel juttatta vezetéshez az Atléticót (Fotók: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának első fordulójában otthon nyert a Atlético, idegenben a Porto. A négyes két favoritja közül a spanyolok a Zenit ellen győztek két góllal – az oroszoknak nem sok esélyük volt a pontszerzésre –, a portugáloknak egyetlen találat is elég volt a három ponthoz az Austria ellen, amely ezen a szinten könnyűnek találtatott.

 

Atlético Madrid–Zenit

Nem sokat udvariaskodott a spanyol házigazda, amely azonnal nekiugrott a vendégeknek. A mezőnyfölény helyzetekkel is párosult, a védekezésre kényszerített oroszok legfeljebb szabálytalanságok árán tudták megállítani a lendületben lévő madridiakat. Utóbbiaknak még az sem szegte kedvét, hogy bármennyit dolgoztak, és nőttek a rivális fölé, a vezető gólra egészen a 40. percig kellett várniuk. Akkor Koke jobb oldali szögletét követően a védőjéről lemozgó, és a rövidre helyezkedő Miranda fejjel csúsztatta be Lodigin kapujába (1–0).

Rendezte sorait a szünetben a Zenit, de azért nagyon kellett Hulk, hogy mindennek az eredményben is látszata legyen. Az 58. percben a center tankként tört előre, majd 20 méterről óriási bombát engedett el a jobb felsőbe (1–1). Nem sokáig örülhettek az iksznek a vendégek, mert a mezőnyben ezúttal is óriási munkát végző török légiós, Arda Turan a 64. percben ismét övéit juttatta vezetéshez (2–1), igaz, elég szerencsés góllal. Szabadrúgásból szállt a labda a Zenit kapuja elé, a támadók kétszer hiába próbálkoztak, elakadt a labda a sűrűben, és amikor a blokkok után végre lehetett volna menteni, Arda Turan lépett bele a labda útjába, amely így róla a hálóba pattant. A szerzett gól némi önbizalmat csempészett a vendégek játékába, talán már elhitték, akár a pontszerzés is összejöhet. Ezt a nyitottabb védekezést használta ki az Atlético, és a 80. percben az akkor éppen egy perce pályán lévő Leo Baptistao volt eredményes Arda Turan passzából (3–1), eldöntve az egyébként sem igazából nyílt találkozót.

Austria Wien–FC Porto

A portói Danilo (jobbra) próbálja meg szerelni Philipp Hosinert
A portói Danilo (jobbra) próbálja meg szerelni Philipp Hosinert

Némi meglepetésre a bécsiek tudták érvényre juttatni akaratukat, legalábbis mezőnyben tetszetősebb dolgokat produkáltak, mint a portugálok. Más kérdés, pont ugyanannyira mentek vele: semmire sem. Bár lövésekkel inkább az osztrákok próbálkoztak, idővel ráérzett a játék tempójára a Porto. Ám hiába birtokolta jóval többet a labdát vendéglátójánál, igazából nem jutott ötről a hatra, de még nulláról az egyre sem.

Nem úgy a második félidő elején, hiszen Lucho González az 55. percben vezetéshez juttatta a Portót. Danilo tört előre a jobb oldalon, és miután senki nem tudta megállítani, visszajátszott, és az őrizetlenül érkező társ higgadtan a kapuba passzolt (0–1). Az osztrákok a védekezésükben bíztak a találkozó előtt, így próbáltak meg eredményt elérni. Nos, az egyetlen kapott gól valóban nem a világvége, viszont támadójátékuk hatékonyságán alighanem akad javítanivaló.

BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT
, 1. FORDULÓ
AUSTRIA WIEN (osztrák)–FC PORTO (portugál) 0–1
Bécs, Ernst Happel Stadion. V: Thomson (skót)
Austria: Lindner – Koch, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Royer, Stankovic, Holland (Okotie, 84.), Mader, Jun (Simkovic, 68.) – Hosiner (Kienast, 84.)
Porto: Helton – Alex Sandro, Mangala, Otamendi, Danilo – Josué, Lucho González (Quintero, 87.), Fernando – Licá (Izmailov, 67.), Jackson Martínez, Varela (Herrera, 79.)
Gólszerző: Lucho González (55.)

ATLÉTICO MADRID (spanyol)–ZENIT (orosz) 3–1
Madrid, Vicente Calderón. V: Collum (skót)
At. Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Filipe Luis – Koke (C. Rodríguez, 89.), Mario Suárez, Gabi, Arda Turan (Raúl Garxía, 87.) – Adrián López (Leo Baptistao, 79.) – Villa
Zenit: Lodigin – Szmolnyikov, Lombaerts, Luís Neto (Satov, a szünetben), Hubocan, Ansaldi – Zirjanov (Arsavin, 75.), Witsel – Hulk (Bisztrov, 85.), Kerzsakov, Danny
Gólszerző: Miranda (40.), Arda Turan (64.), Leo Baptistao (80.), ill. Hulk (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik