Atlético: Diego Costa nem utazott el a csapattal Londonba

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 12:08
null
Diego Costa ezúttal otthon maradt (Fotó: AFP)
Diego Simeone, a Chelsea elleni BL-meccsre készülő Atlético Madrid vezetőedzőjének döntése értelmében Diego Costa nem utazott el a csapattal Londonba.

 

Mint ismert, Antonio Conte júniusban egy rövid üzenetben értesítette a spanyol válogatott támadót arról, hogy már nem számít rá a Chelsea-nél. Costa végül hosszas huzavona után visszatért korábbi klubjához, az Atlético Madridhoz, ám a spanyol együttes átigazolási tilalma miatt januárig nem játszhat tétmeccsen.

Costa ennek ellenére az első csapattal készül, sőt, az idegenbeli meccseknél is elutazik a többiekkel, ám ezúttal Diego Simeone úgy érezte, a csatár Londonba való visszatérése csak bonyodalmat okozna mind a játékosnak, mint pedig a Chelsea-nek is.

„Én vagyok a vezetőedző, azt a döntést hoztam meg, amiről úgy véltem, a lehető legjobb a csapatnak. Nem hiszem, hogy túl kéne ezt gondolni, inkább a keddi mérkőzésre koncentrálunk” – mondta Simeone.

Costán kívül van még egy játékos, aki éppen a Chelsea-től tért vissza a madridiakhoz, ő pedig nem más, mint Filipe Luís. A 32 esztendős balhátvéd tudja, hogy csapattársa milyen nehéz időszakot él meg azzal, hogy játszhat, ennek ellenére biztos abban, hogy a pályára visszatérve erősebb lesz, mint valaha.

„Diego rendkívüli játékos, számomra ő a legjobb: rengeteg gólt szerez, ráadásul nagyon fontosakat is. Azért tért vissza az Atléticóhoz, mert ezt szerette volna, emlékezett rá, hogy itt boldog volt. Frusztráló látni, hogy edzésen úgy dolgozik, mint egy állat, de nem játszhat. Szerencsére már csak egy hónapig lesz ez így, utána csatlakozhat hozzánk. Nincsenek kétségeim afelől, hogy a segítségünkre lesz.”

„Ismeri a klubot, és azt is, milyen rendszerben játszunk, így nem lesz gond a beilleszkedéssel. Tudom, hogy nehéz időszakot élt meg a Chelsea-nél, éppen ezért mindenki azt szeretné, hogy ismét boldog legyen.”

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ

20.45:
Chelsea (angol)–Atlético Madrid (spanyol) (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Roma (olasz)–Qarabag (azeri)

C-csoport
A Roma továbbjut, ha…
– nyer
– az Atlético Madrid nem győz

Az Atlético Madrid továbbjut, ha…
– nyer, és a Roma legfeljebb egy pontot szerez

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 5 3 1 1 15–7 +8 10
2. Roma 5 2 2 1 8–6 +2 8
3. Atlético Madrid 5 1 3 1 4–3 +1 6
4. Qarabag 5 0 2 3 2–13 –11 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik