Áramütés – Somogyi Zsolt jegyzete

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 00:11

Az adás visszajött! Bizony, ez is öröm volt az egyik budapesti lakóparkban, ahol még szerda délelőtt egész háztömböket megbénító áramszünet miatt borultak sötétbe a lakások – még jó, hogy a nap sütött. A háziasszonyok már nem tudtak: szokásos reggeli kávéjuk maradt hideg, megállt a mosógép, a vasaló a sarokban pihent, még jó, hogy az ebéd utánra tervezett madártej hidegen finom, a szomszédok a kényszerből rendelt pizzával kínálták egymást. Kora este a legforróbb víz sem volt melegebb, mint a gyümölcsleves, és azért ez nagyon kellemetlen tud lenni, főleg, ha a patakparti futásból vagy a játszótéri focizásból hazatérő kissrácok levették az izzadt felsőt, és zuhanyoztak volna – de aztán úgy voltunk vele, a jeges vödörben is elüldögélünk, ha továbbmegy a Fradi! És milyen az élet: 18 óra 59 perckor újra adás töltötte be a televízió addig sötét képernyőjét, így Lovrencsics Gergő lövése után együtt kiáltott fel a harmadikon lakó mérnök, az ötödiken szurkoló építész vagy a nyolcadikon élő óvónő: góóóól! És még láttuk is!

Bár ne láttuk volna, milyen balszerencsés volt a Fradi akkor, amikor gólt kapott – ezzel együtt jó volt rögzíteni, hogy az egy évvel ezelőtti mérkőzéssel ellentétben két egyenrangú csapat küzd a továbbjutásért. Sokat beszéltünk arról, 2019 nyara óta mennyit változott a Fradi és mennyit a Dinamo, de a tavalyi nyomasztó érzés (sokkal jobbak a horvátok) eltűnt – mint az áram délelőtt, ugye. De visszajött az energia, nemcsak a lakóházba, a Ferencvárosba is, és ez sem volt kevésbé fontos! Myrto Uzuni okos góljánál, aztán Adnan Kovacevic sokadik remek labdaszerzésénél eszünkbe jutott Hajnal Tamás, vele együtt pedig az: hány használhatatlan légiós kellett ahhoz, hogy végre szakember válassza ki az új szerzeményeket? Nem kétséges, az albán és a bosnyák játékos is azonnal meghatározó egyéniséggé lépett elő, és ez bizony a korábbi válogatott középpályást, immár sportvezetőt is dicséri. Csapatmunka, akár egy tömböket blokkoló áramszünet elhárítása…

A végén már csak a perceket számoltuk, de ez a Fradi immár sokkal stabilabbnak tűnt, mint az előző évek legfontosabb mérkőzésein, és ezt bizony jó volt látni. A svéd (Djurgarden) és a skót (Celtic) után a horvát aranyérmesnél is jobb tudott lenni a magyar bajnok, amely nem szerencsével, hanem szervezett, tudatos játékkal ment tovább.

A csoportkör már megvan, az áram is visszajött – szuper szerda lett ebből, mi jöhet még? Egy újabb adag madártej és a következő ellenfél – ez a Fradi elérheti a Bajnokok Ligáját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik