Az APOEL nem lőtt kapura, a Real 3-0-ra nyert

Vágólapra másolva!
2012.03.27. 20:37
null
Cristiano Ronaldo nagy küzdelemben ciprusi ellenfelével (Fotó: Action Images)
Címkék
Az APOEL Nicosia több mint 70 percig derekasan helytállt a Real Madrid ellen, még annak ellenére is, hogy egyetlen egyszer sem lőttek Iker Casillas kapujára. Az utolsó negyedórában azonban gólokká érett a vendégek hatalmas mezőnyfölénye: Karim Benzema duplájával és Kaká találatával a Real idegenben 3–0-ra megnyerte a BL-negyeddöntő első felvonását.

A MÉRKŐZÉS PERCRŐL PERCRE FRISSÜLŐ ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT ITT OLVASHATJA!

José Mourinho már a sípszó előtt próbálta meglepni a ciprusiakat, ugyanis a kezdőcsapatba jelölte a nyáron a Dortmundtól szerződtetett török válogatott középpályást, Nuri Sahint, aki ebben az idényben hosszan elhúzódó sérülése miatt eddig csak hat tétmeccsen lépett pályára a Real Madridban. Az ő szerepeltetése a feszült görög–török viszony miatt is érdekesnek ígérkezik, ráadásul nem ő az egyetlen török származású futballista a spanyol gárdában, hiszen Mesut Özil is a kezdőben kapott helyet. A másik érdekesség a vendégek kezdőjében, hogy ez a második alakalom a Bajnokok Ligájában, hogy José Mourinho a Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuaín triónak egyszerre bizalmat szavazott kezdőben.

A MÉRKŐZÉS SZÁMOKBAN

Kapura lövés: –, ill. 24
Kaput eltaláló próbálkozás: –, ill. 8
Labdabirtoklási arány: 30%, ill. 70%
Szögletek: 1, ill. 4
Lesek: 3, ill.2

Szabálytalanságok: 13, ill. 11
Sárga lap: –, ill. –

Piros lap: –, ill. –

Az első percek helyzet nélkül teltek el, hazai részről Aílton Almeidának volt ugyan egy beadása, de ez nem okozott zavart a madridi védelemben, Iker Casillas könnyedén húzta le a labdát. A Real kapusával kapcsolatos érdekesség, hogy egyedül több BL-meccset játszott pályafutása során (ez a 119. találkozója a legrangosabb európai kupasorozatban), mint amennyit az APOEL játékosai összesen.

Az első nagy helyzetet a 12. percben jegyezhettük fel, amikor Mesut Özil egy rövid hazai felszabadítás után 12 méterről, középről célba vette a kaput, de lövését vetődve hárította Dioniszosz Hiotisz. Egy perccel később a meccs első cseréjét jegyezhettük fel: a kispadokon ülő két Kaká közül az egyik beállt – az APOEL brazil védője a megsérülő Marcelo Oliveirát váltotta.

Kényelmesen csordogált a mérkőzés, a Real ugyan némileg többet birtokolta a labdát, de egyelőre nem szögezte kapujuk elé a hazaiakat, a pálya közepén zajlott leginkább a játék. Cristiano Ronaldo egy korábbi veszélytelen lövést leszámítva a 24. percben hallatott magáról először, amikor szép szólót mutatott be a bal oldalon, de beadása lecsúszott, így a ciprusi kapusé lett.

Az első félóra tökéletesen megfelelt a két csapat szezonbeli BL-staitisztikájának: a Real még nem kapott gólt az első félidőben, az APOEL pedig csak egyet. Cristiano Ronaldo egy újabb bal oldali megugrással ugyan próbált módosítani a ciprusiak ezen mutatóján, de éles szögből leadott lövését védte Hiotisz.

A több mint 30 percnyi altató után Sahin bal oldali beadása után a középen érkező Benzemának már csak az üres kapuba kellett volna betalálnia, de három méterről a kapu fölé lőtt.

Szembeötlő, hogy a Real szinte kizárólag a bal oldalon vezetett akciókat, a másik szélen szinte teljesen veszélytelen. Az újabb Cristiano Ronaldo-elfutás után a lapos beadást Hiotisz ezúttal is magabiztosan fogta (talán mondanunk sem kell, ez a támadás is a bal oldalon futott).

Egyszercsak a másik oldalon is feltűntek a madridiak, de Mesut Özil beadását a kapu mellé pörgette Cristiano Ronaldo.

Az eredmény már nem változott a szünetig, maradt a gól nélküli döntetlen. A Real irányította a játékot az első félidőben, a helyzetei is megvoltak, de ezek kimaradtak.

A második játékrész első lövését is Cristiano Ronaldo eresztette meg, de inkáb tűnt felszabadításnak a kísérlet, mint kaput veszélyeztető bombának, ami után a portugál heves „vitába” keveredett a fő bűnössel, a ciprusi gyeppel…

Az 56. percben azonban már a pázsitot sem lehetett hibáztatni, ugyanis a hazaiak eladták a labdát saját tizenhatosuk előterében, az ajándéklabdával pedig Cristiano Ronaldo mesteri sarkazással indította Benzemát, aki azonban az előtte álló védőkhöz gurított.

A másik oldalon az APOEL Aílton szólója és a vele szemben elkövetett szabálytalanság után megkapta az esélyt arra, hogy először a meccsen kapura lőjön, de a bal szélről elvégzett szabadrúgásból csak egy veszélytelen beadás lett.

A Real egy hosszabb pauza után a 60. perc környékén ismét helyzetbe került, de Özil lövése levágódott, Sergio Ramos sarkazása után pedig a védők szabadítottak fel. Ekkor már egyébként pályán volt a madridi Kaká is, aki Higuaínt váltotta, és Fábio Coentrao helyére időközben Marcelo is beállt.

Kaká azonban nem sokkal később bizonyította, nem véletlenül küldték pályára: bal oldali beadását Benzema előrevetődve fejelte a hazai kapuba. 0–1

A gól még inkább meghozta a Real lendületét, Cristiano Ronaldo, Özil és Benzema is próbálkozott néhány perc leforgása alatt., de Hiotisz mindannyiszor a helyén volt.

A Marcelo, Kaká duó jó cserének bizonyult, ugyanis az első és a második vendégtalálat előtt is a két brazil játszott össze. A 81. percben Marcelo még a vonal előtt elért egy labdát, középre kanalazását pedig Kaká lőtte közelről a kapuba. 0–2

A végére lélekben is feladta a meccset a hazai csapat: Özil bal külsővel ragyogóan tálalt Benzema elé, aki a hosszún érkezve megszerezte a harmadik madridi gólt. 0–3

A Real 3–0-s győzelme után lélekben már készülhet az elődöntőre, amelyet a Marseille–Bayern München csata továbbjutójával vív.

APOEL–REAL MADRID 0–3



BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
APOEL (ciprusi)–REAL MADRID (spanyol) 0–3
Nicosia, 22 859 néző.Vezette: Brych (német)
APOEL: Hiotisz – Purszaitidisz, Oliveira (Kaká, 13.), Paulo Jorge, Boaventura – Nuno Morais, Alexandru (Sousa, a szünetben) – Haralambidisz, Tricskovszki, Hélio Pinto (Solari 72.) – Aílton Vezetőedző: Ivan Jovanovics
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Fábio Coentrao (Marcelo 64.) – Khedira, Sahin – Benzema, Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Kaká 64.). Vezetőedző: José Mourinho
G.: Benzema (74., 90.), Kaká (81.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik