Alves: A manchesteriek a futball úriemberei

Vágólapra másolva!
2011.05.29. 13:35
null
Alves szerint a manchesteriek férfiasan viselték a vereséget (Fotó: Reuters)
Természetesen hatalmas volt az örömünnep a Barcelona játékosai körében a Manchester United ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntő után. A Wembleyben ünneplő játékosok a találkozó után is bizonyították, fantasztikus a csapategység az együttesnél: Carles Puyol átengedte a májdaganattal megoperált Éric Abidalnak, hogy elsőként felemelhesse a BL-serleget. A csapatkapitány szerint a francia védő megérdemelte a lehetőséget. Daniel Alves úgy nyilatkozott, a „vörös ördögök” játékosai úriemberként viselték a vereséget – a katalánok örömszavai.

Carles Puyol: – Már napok óta gondolkoztam ezen, Abidal mindenkinél jobban megérdemelte, hogy először a magasba emelhesse a serleget. Ezt nem árultam el neki, mert a győzelem előtt nem akartam ilyesmiről beszélni. A csapat fantasztikus meccset játszott, a kezdőcsapat tagjai megérdemelték a lehetőséget, jobban voltak, mint én. Most nehéz időszak vár rám, meg kell műteni a térdemet. Biztos vagyok benne, hogy Mikinek (Miki Roqué, a Betis játékosa is rákbetegségben szenved, Puyol a „Fel a fejjel, Miki” feliratú pólóban ünnepelt a meccs után – a szerk.) sikerülni fog, és rendben lesz az operáció. Ezt a sikert mindenkinek ajánlom, főleg Mikinek és Abidalnak.

Lionel Messi: – Mindennel nagyon elégedett vagyok. Bemutattuk, hogy sokkal jobbak voltunk és vagyunk náluk. A gólomnál terület nyílt előttem, és láttam, hogy van hely a labdának. Emlékezetes meccs volt. Amit ez a csapat művelt, az hihetetlen, és egyelőre még nem is vagyunk tisztában azzal, amit elértünk. Továbbra is nyerni akarunk. Ez az együttes győztesekből áll, és már csak az ünneplésre kell gondolnunk.

Pedro: – A rokonaimnak ajánlom ezt a trófeát, akik eljöttek Londonba. Nagyon szép pillanatok ezek, sohasem feledjük, és most élvezzük a sikert. Nagyon sok gratuláló üzenetet kaptam. Nagy öröm ez. Szeretnénk megünnepelni a győzelmet a mieinkkel.

Xavi: – Három BL-t nyerni hat év alatt nagy teljesítmény. Tovább akarjuk folytatni, és meg kell próbálnunk hasonló eredményeket elérni. A Barca sokkal jobb volt a Manchesternél. Az összes Barca-szurkolónak ajánljuk ezt a sikert, velük együtt akarunk ünnepelni. Nagyszerű futballt játszunk, három éve kiválóan teljesítünk. Nálunk volt a labda a meccsen, ők csak a góljuknál lőttek kapura, jól éreztük magunkat a pályán. Abidal megérdemelte. Carlesszel és Víctorral megbeszéltük, hogy ő emelheti fel a trófeát. Megérdemelte ezt azután, amin ő és a családja keresztülment.

Daniel Alves: – Nagyszerű dolgot értünk el, meg kell ünnepelnünk. Ez történelmi jelentőségű stadion, és fantasztikus, hogy itt nyertük meg a Bajnokok Ligáját. A szurkolóink azt akarják, hogy mindig mi nyerjünk. Most minden jól megy, de azt szeretném, hogy a drukkereink akkor is támogassanak minket, amikor nem megy olyan jól. A manchesteriek példamutatóan viselkedtek, megmutatták, hogy úriemberek a meccs után, ők a futball úriemberei.

Éric Abidal: – Kivételes érzés felemelni a BL-serleget egy játékos karrierjében. Kivételes lehetőséget kaptam. Köszönöm Xavinak és Puyolnak! Nincsenek szavak arra, amit érzek. Hihetetlen pillanatok voltak. A családomnak, a feleségemnek, a lányaimnak, a szüleimnek és mindenkinek Martinicán ajánlom ezt a győzelmet. Köszönöm az emberek segítségét a betegségemben, minden jól alakult.

Víctor Valdés: – Gyerekkoromban nem is álmodtam róla, hogy egyszer BL-t nyerhetek, és most folyamatosan egy álmot élek meg. Nagyon boldogok vagyunk ezután a nehéz év után. Kiváló záróakkordja ez az idénynek. Nagyszerű volt látni játszani Abidalt, és hogy felemelte a trófeát. Tisztában voltunk vele, hogy mennyire erős a Manchester United, de azt is tudtuk, hogyan használjuk ki a területeket. Nem tudunk máshogy játszani. Mindig nyerni akarunk, és mindig tiszteljük az ellenfelet. Élvezetes volt nézni a meccset a kapuból.

David Villa: – A gólom nagyon jókor jött, elhúztunk vele 3–1-re, és végül is eldöntötte a meccset. Az egész családomnak ajánlom, a lányaimnak és Pepe Reina lányainak, akik olyanok, mintha az unokahúgaim lennének. Ez a siker az egész éves munkánk gyümölcse, örülünk neki, hogy egy ilyen stadionban értük el. Aki ismer minket, az tudja, hogy sosem vagyunk elégedettek a teljesítményünkkel. Ambiciózusak vagyunk és sikerre éhesek. Nem szalaszthattuk el ezt a lehetőséget.

Sandro Rosell, elnök: – Köszönetet szeretnék mondani a szurkolóknak, mert megmutatták, hogy mindig velünk vannak. Guardiolának azért, mert a világ legjobb edzője, Messinek, mert a világ legjobb játékosa, Puyolnak pedig azért, mert a legjobb kapitány. Köszönöm az összes játékosunknak, mert ők a legjobb csapattársak a világon. És mindenekelőtt köszönöm azoknak, akik hittek bennünk, és a korábbi elnököknek, akik lehetővé tették számunkra ezt a sikert. Megünnepeljük a Camp Nouban, bízom benne, hogy tele lesz gyerekekkel és a szüleikkel, aztán szabadságra megyünk. Csapatunk euforikus állapotban van, a futball dicsőítése volt a mai meccsünk. A szurkolóink a vulkán ellenére eljöttek biztatni a csapatot, és Istennek hála nyertünk.

Andoni Zubizarreta, sportigazgató: – Az öröm és az elvégzett munka érzésének keveréke van bennünk, a futball dicsőítése volt ez. Nagyszerűen képviseltük Spanyolországot. Ezt az együttest az értékek vezérlik, az egymás közti kapcsolatok. Messi fantasztikus játékos, de neki is szüksége van olyan társakra, mint amilyenek a csapatot alkotják. Bízom benne, hogy a szurkolók civilizáltan ünnepelnek majd.

A két edző, Josep Guardiola és Sir Alex Ferguson nyilatkozatát itt olvashatja el.

ÖRÖMITTAS KATALÁNOK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik