Allegri: Készen állunk a Barcelonára!

Vágólapra másolva!
2011.08.26. 11:38
null
Allegri bizakodó a Barca elleni összecsapások előtt (Fotó: Action Images)
Címkék
Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, csütörtök délután a monte-carlói Grimaldi Forumban megtartották a Bajnokok Ligája 2011–2012-es kiírásának csoportkörének sorsolását.

 

Az AC Milan ezúttal sem úszta meg spanyol óriásklub nélkül a csoportküzdelmeket, azután, hogy az előző kiírásban a Real Madriddal került egy kvartettbe az olasz csapat, most a Barcelonával sorsolták össze az együttest.

A piros-feketék vezetőedző, Massimiliano Allegri mindenesetre amondó, bár megkapták a lehető legnehezebb ellenfelet, felkészültek az összecsapásra.

„A legerősebb csapatot kaptuk, de ugyanakkor két olyan együttes is szerepel a csoportunkban, akik ellen nagyon magabiztosak vagyunk. A Barcelona elleni párharc óriási kihívás, ezért sokat kell rá készülnünk, hogy a lehető legjobb formánkban nézzünk vele szembe" – vélekedett Allegri a sorsolást követően.

„Úgy gondolom a katalánok elleni mérkőzések elég motivációt ad majd játékosaimnak bármiféle plusz ösztönzés nélkül. Biztos vagyok benne, hogy a legjobb formánkban leszünk és készen állunk majd megküzdeni a Barcelonával.”

Egy másik olasz klub, a Napoli sem járt sokkal jobban, mert bár Barcelonához hasonló erejű csapatot nem kaptak, azért sem a Bayern München, sem a Villarreal, sem pedig a Manchester City ellen nem mehet biztosra senki.

A Napoli elnöke, Aurelio De Laurentiis ennek ellenére nem panaszkodik a sorsolás miatt.

„Nagyon rangos ellenfeleket kaptunk. Hat csodálatos mérkőzést fogunk játszani három félelmetes riválissal” – mondta a Napoli elnöke.

Kevésbé ujjongott a besorolást követően a bajorok vezetőedzője, Jupp Heynckes.

„Ez a legnehezebb csoport – mondta Heynckes. – Ismerem a Villarrealt és a Napolit nagyon jól, mindkettő teljes mértékben topklubnak számít. A Manchester Cityt pedig senkinek sem kell bemutatni, eszméletlenül megerősödtek, és mindent megtesznek majd, hogy a nemzetközi porondon maradandót alkossanak.”

„A legnehezebb csoportba kerültünk, minden mérkőzésen óriási koncentrációra lesz szükségünk” – tette hozzá a Bayern München vezetőedzője.

Gian Piero Gasperini, az olasz Inter vezetőedzője szerint együttese kimondottan veszélyes négyesbe került. Mint ismeretes, a milánói fekete-kékek a CSZKA Moszkva, Lille, Trabzonspor hármassal kerültek egy kvartettbe.

„Jól ismerem a CSZKA Moszkvát és a Lille-t – mondta az olasz szakember az Inter Channelnek a tegnapi sorsolás után. – A Trabzonspor viszont számomra kissé rejtélyes. Alaposan tanulmányoznunk kell, mert a török futball általában nehéz ellenfeleket produkál. Az ottani stadionokban lévő hangulat elképesztő."

„Jelenleg a CSZKA-t tartják a legerősebb csapatnak Oroszországban. Két évvel ezelőtt a Genoa edzőjeként találkoztam a Lille-lel, már akkor is rendkívül szervezett volt. Azóta megnyerte a francia bajnokságot és bár néhány játékosát el kellett adnia, továbbra is egységes kerettel rendelkezik fontos egyéniségekkel tarkítva" – vélekedett Gasperini.

BAJNOKOK LIGÁJA, A FŐTÁBLA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
Bayern München Internazionale Manchester United Real Madrid
Villarreal
CSZKA Moszkva BenficaLyon
Manchester City
Lille
Basel Ajax
Napoli
Trabzonspor Otelul Galati Dinamo Zagreb
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT
Chelsea Arsenal Porto Barcelona
Valencia Marseille Sahtar Doneck Milan
Bayer Leverkusen Olympiakosz Zenit BATE Boriszov
Genk Borussia Dortmund APOEL Viktoria Plzen

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik