A szurkolói verekedéstől az örömkönnyekig - összeállítás a BL-döntőről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.26. 00:18
A Bajnokok Ligája döntőjét óriási készülődés előzte meg. A szurkolóknak nem is kellett csalódniuk, a Bayern végletekig kiélezett mérkőzésen hódította el a legrangosabb európai klubtrófeát. Számos videó került fel a mérkőzés kapcsán a világhálóra, kezdve a két szurkolótábor összecsapásától, egészen a győztes csapat ünnepléséig.

A Bayern München pénteken megérkezett Londonba, a Bajnokok Ligája döntőjének helyszínére. A repülőtéren rajongók hada várta a bajorokat, és a szállodájuk előtt is, ahol Franck Ribéryt a nevét skandálva fogadták.








Nem bírták ki verekedés nélkül a Bayern és a Borussia szurkolói Londonban. A BL-döntőre készülő csapatok drukkerei között akadt némi nézeteltérés, de a biztonsági erők fellépésének köszönhetően nem tartott sokáig.



Ahogy a csapatok, úgy a szurkolók is nagyon készültek a szombat esti döntőre. Az alábbi videón London egyik híres terén, a Piccadilly Circus-ön gyűltek össze a Borussia szurkolói, és együtt skandálták a Bayernt szidalmazó rigmusokat.



Maga a mérkőzés is minden várakozásnak megfelelt. Igazi döntőhangulat uralkodott az egész találkozón, rengeteg kimaradt helyzet mellett Mandzukic és Robben góljára Gündogan tudott válaszolni, így tizenkét év után a bajorok ismét felülhettek Európa trónjára.




Mario Götzének nem lehetett egyszerű eldönteni, melyik csapat góljánál hogyan reagáljon. A német válogatott futballista ugyanis jelenleg még a Borussia Dortmund alkalmazásában áll, de nyártól a Bayern Münchenben folytatja. Götze végül csak a sárga-feketék találatánál ugrott fel, de akkor nem rejtette véka alá örömét.



A müncheniek joggal örülhettek a BL-sikernek, a 2010-es és 2012-es elbukott finálé után ezúttal a Bayern győzedelmeskedett a végén.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik