BOROS MIKLÓS (Prága) 2019.08.28 23:23 Frissítve: 2019.08.28 23:29

A Slavia meggyőző játékkal főtáblás, a CFR az El-ben folytatja

Hiába autózott-buszozott el Prágába több mint 300 kolozsvári fociszurkoló, bízva a Celtic elleni bravúr szerda esti megismétlésében a Slavia ellen, a CFR másodszor is kikapott 1–0-ra a cseh bajnoktól, így nem jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörébe – az Európa-liga főtábláján vigasztalódhat majd.

Munkában a CFR védelme (Fotó: Manases Sándor)

 

A délután még a sörözgető vendégek hangja uralta a Mustek teret, a Sinobo Stadionban viszont 18 ezer hazai szurkoló hangja nyomta el őket.

Az első húsz percben a kolozsvári csapat töltött több időt az ellenfél térfelén, de a sok beadásból kevés helyzete volt. Egyedül Mihai Bordeianu balról kapura csavart szabadrúgása volt igazán veszélyes, de Ondrej Kolár kapus kitolta a hosszú sarokra tartó labdát. Utána viszont a Slavia sorozatos szabadrúgásokkal és szögletekkel teljesen beszorította a vendégcsapatot, ám úgy az egyedül kapura törő Lukás Masopust emelése, mint Milan Skoda ívelt fejese kevéssel mellé ment.

A mérkőzés a második félidőben is hasonlóan egyoldalú volt, a CFR csak elvétve jutott el a prágai kapu környékére, miközben a széleket rendre túltöltő Slavia egyre veszélyesebben lőtte Arlauskis kapuját. Soucek és Stanciu tizenhatoson kívüli átlövéseit még mentette a CFR litván kapusa, de a balról egyedül kapura törő Jan Boril lapos kísérlete már túljutott rajta (1–0).

A GÓL

A CFR-től csak a csereként beálló Alexandru Paun került helyzetbe, de nehéz szögből a rövid sarokra küldött labdáját védeni tudta Kolár. A végjátékban pedig szintén a Slavia járt közel a gólhoz, a CFR csapatkapitánya, Camora azonban a gólvonalról kifejelte a labdát.

A Slavia meggyőző játékkal jutott a BL főtáblájára, ám a CFR is elérte célját az Európa-liga csoportkörével: a kolozsvári csapat hét év után játszhat ismét az őszi hónapokban is mérkőzéseket a nemzetközi kupákban.

BAJNOKOK LIGÁJA-SELEJTEZŐ
4. FORDULÓ (PLAYOFFKÖR), VISSZAVÁGÓ
Slavia Praha (cseh)–CFR Cluj (román) 1–0 (Boril 66.)
Továbbjutott:
a Slavia, kettős győzelemmel, 2–0-s összesítéssel

A CSOPORTKÖR MEZŐNYE ÉS SORSOLÁSI KALAPJAI ITT! 

2020.05.17 16:46:31

Bajnokok Ligája L. PAP ISTVÁN

Tíz gól, 127 ezer néző, a sorozatban ötödik Real-siker – és a mi Öcsink idehaza elhallgatott négy találata.

2020.04.21 10:06:11

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Akkor még ő sem gondolta volna, hogy az Inter-Real Madrid BEK-elődöntő lesz az utolsó, de aztán Solti Dezső felhívta Honti Györgyöt...

2020.04.14 23:13:29

Bajnokok Ligája THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Nem mehet minden veszendőbe.

2020.03.24 16:44:56

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Édesapja is válogatott volt • 16 évesen gólt lőtt a felnőtteknél • Remekelt a salzburgi idényében.

2020.03.11 20:30:48

Bajnokok Ligája MAROSI GERGELY

Klopp csapata a hosszabbításban 2–0-ra vezetett, de Llorente duplázott, Morata pedig a győztes gólt is megszerezte a madridiaknak.