A Real oktatott, a Milan a labdát se nagyon találta

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 20:45
null
Cristiano Ronaldo (balra) szerezte a Real első gólját (Fotó: Action Images)<br />
Címkék
A Real Madrid Cristiano Ronaldo szabadr&uacute;g&aacute;sb&oacute;l szerzett g&oacute;lj&aacute;val &eacute;s Mesut &Ouml;zil megpattan&oacute; l&ouml;v&eacute;s&eacute;vel m&aacute;r a 14. percben 2&ndash;0-ra vezetett az AC Milan ellen a Bajnokok Lig&aacute;ja G-csoportj&aacute;nak 3. fordul&oacute;j&aacute;ban. A meccsen a folytat&aacute;sban a hazaiak akarata &eacute;rv&eacute;nyes&uuml;lt, de az eredm&eacute;ny m&aacute;r nem v&aacute;ltozott. A kvartett m&aacute;sik meccs&eacute;n az Ajax 2&ndash;1-re megverte az Auxerre-t.

REAL MADRID–AC MILAN

A Real Madrid szurkolói hiába reménykedtek abban, hogy Sergio Ramos felépül térdsérüléséből, a spanyolok nem nevezték a találkozóra a világbajnok védőt. A Milannál a sérüléssel bajlódó Christian Abbiati és Thiago Silva játéka volt sokáig kérdéses, végül egyikük sem tudta vállalni a játékot.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris berohant a játéktérre egy szurkoló, akit rövid kergetőzés után levittek a pályáról a rendezők.

A Real Madrid harcolta ki a találkozó első szögletét, de gólhelyzet nem alakult ki a sarokrúgásból. Az első percekben jobbára a hazaiak birtokolták a labdát. 

A Real Madrid hamar gólra is tudta váltani mezőnyfölényét: Alexandre Pato buktatta a tizenhatos előterében Xabi Alonsót, Cristiano Ronaldo pedig a megítélt szabadrúgásból a kapu bal oldalába lőtt (1–0).

A vendégek még fel sem ocsúdtak a korai gól után, máris jött a következő – Mesut Özil a tizenhatos vonaláról középről lőhetett, a labda Daniele Bonera fején megpattanva került Marco Amelia kapujába (2–0).

A legnagyobb problémát ebben az időszakban – ahogy az első félidő jelentős részében – az okozta Milan számára, hogy a vendégvédők nem tudták felvenni a versenyt a Real villámgyors középpályásaival. Az olaszok a hazaiak támadásainál jobbára csak nyomozták a labdát.

Elöl azonban nem tűnt veszélytelennek a milánói gárda, a 26. percben Gianluca Zambrotta távoli, kifelé csavarodó bombája zúgott el a bal kapufa mellett. Nem sokkal később Andrea Pirlo bal felső sarokra tartó szabadrúgását hárította nagy bravúrral Iker Casillas.

A Milan és a Real Madrid tavaly is egy csoportban szerepelt, akkor idegenben az olaszok győztek 3–2-re, úgy, hogy akkor is a Real szerezte meg a vezetést, igaz akkor csak 0–1-ről kellett fordítania a vendégeknek. (Milánóban 1–1-es döntetlent játszott a két csapat.)

A kezdeti hazai rohamok után kijött a szorításból a Milan – a 34. percben Clarence Seedorf bal lábas kísérlete fölé szállt.

Arról azonban szó sem volt, hogy elaludt volna a Real: előbb Ameliának Cristiano Ronaldo lövését kellett védenie, majd a kiugrani készülő Higuaínt Bonera szerelte az utolsó pillanatban, Gennaro Gattuso pedig úgy mentett, hogy becsúszva rárúgta Di Maríára a labdát, ami nem sokkal pattant a kapu fölé.

A Real az első játékrész hajrájában el is dönthette volna a meccset, de Di María a passz helyett hosszan tolta meg a labdát, míg Özil hatméteres próbálkozását Amelia hárította. 

A Milan hátsó alakzatából egyedül Amelia nyújt jó teljesítményt, akinek az 51. percben ismét munkát adtak a hazaiak. A remekül játszó Özil jobb oldali beadásából Higuaín fejelt, de a Milan kapusa vetődve fogta a labdát.

A játék képe a második félidőben sem változott, a pályán a Real akarata érvényesült, igaz, lövésig ritkábban jutottak el a hazaiak, de ha igen, akkor nem a Milan védelmén múlt, hogy nem lett belőle gól. A 71. percben Marcelo hozta helyzetbe Ronaldót, aki senkitől sem zavartatva lőhetett, de célt tévesztett (fölé ment a labda).

Enyhe túlzással a Real azt csinál a piros-feketékkel, amit csak akar, a 77. percben is növelhette volna előnyét José Mourinho csapata, de Cristiano Ronaldo szabadrúgás levágódott a sorfalról, Pepe pedig a kapu mellé húzta a labdát. 

Eközben a Milan csak elvétve jutott el Casillas kapujának közelébe, a második félidő első vendéghelyzetére a 80. percig kellett várni, két cserejátékos, Robinho és Filippo Inzaghi játszott össze, majd utóbbi Ibrahimovicot játszotta meg, akinek a lövését blokkolni tudták a hazaiak. 

Az eredmény már nem változott, a végig sokkal jobban játszó Real Madrid 2–0-ra győzött, de a játék képe és a helyzetek száma alapján jóval nagyobb különbség is kialakulhatott volna.

REAL MADRID–MILAN 2–0

 

AJAX AMSTERDAM–AJ AUXERRE

A csoport másik mérkőzése is hasonlóan alakult a madridihoz. Legalábbis abból szempontból mindenképp, hogy a hazai csapat ezen a találkozón is hamar vezetést szerzett, és a szünetben már két góllal vezetett.

Demy de Zeeuw próbálkozott először az 5. percben, de fejese elkerülte a kaput. Két perccel később már ziccere volt az amszterdamiaknak, de Rasmus Lindgren lövését hárította Olivier Sorin. A kapuvédő azonban csak tíz másodperccel tudta elodázni a gólt remek védésével, ugyanis a kipattanó után De Zeeuw nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba (1–0).

A gyors találat alapvetően meghatározta a mérkőzés képét, az Ajax biztos védekezéséből kiindulva gyors ellentámadásokat vezethetett, és az Auxerre elsősorban magas labdákra épülő taktikáját elfojtották az amszterdamiak. A játékrész hajrájában ráadásul egy formás jobb oldali akció után Luis Suárez növelte az előnyt, miután kiugrása végén külsővel szépen helyezte a kapuba a labdát Sorin mellett (2–0).

A második félidő elején nehéz helyzetbe került az Ajax, ugyanis a ziccerben kiugró Dennis Oliechet André Ooijer lerántotta, amiért a játékvezető kiállította a védőt. Ráadásul hamar kiderült, hogy a szabálytalanság „fölösleges" volt, ugyanis a 17 méterről megítélt szabadrúgást Valter Birsa a kapu bal oldalába helyezte (2–1).

A vendégek természetesen a folytatásban átvették a kezdeményezést, de az Ajax jól tömörült a kapuja előtt, a hajrában pedig Oliech fegyelmezetlensége annullálta az emberfórt (nem sokkal később még a melegítő, így pályára sem lépő Jean-Pascal Mignot-t is kiállította a játékvezető), így az amszterdamiak kiharcolták a három pontot.

AJAX–AUXERRE 2–1

 

 


 

 BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT
REAL MADRID (spanyol)–AC MILAN (olasz) 2–0 (2–0)
Madrid, Bernabéu. Vezette: Pedro Proenca (portugál)
REAL MADRID: Casillas – Arbeloa, Pepe, R. Carvalho, Marcelo – Xabi Alonso, Khedira – Di María (Granero, 87.), Özil (Lass. Diarra, 83.), Cristiano Ronaldo – Higuaín (Benzema, 89.)
AC MILAN:  Amelia – Zambrotta, Bonera, Nesta, Antonini – Gattuso (K-P. Boateng, 59.), Pirlo, Seedorf – Pato (F. Inzaghi, 78.), Ibrahimovic, Ronaldinho (Robinho, 71.)
Gólszerző: C. Ronaldo (13.), Özil (14.)
Sárga lap: Bonera (73.), K-P. Boateng (76.), Antonini (80.), Di María (81.)
 
Ajax (holland)–AJ Auxerre (francia) 2–1 (2–0)
Amszterdam, ArenA. Vezette: Olegário Benquerenca (portugál)
AJAX: Stekelenburg – Van der Wiel, Ooijer, Verthongen, Emanuelson – Enoh, De Zeeuw, Lindgren – Szulejmani (Oleguer, 60.), el-Hamdaui, Luis Suárez
AUXERRE: Sorin – Hengbart, A. Coulibaly, Grichting, Dudka – Contout (Bourgeois, 79.), Pedretti, Ndinga, Birsa – Safni (Quercia, 65.) – Oliech
Gólszerző: De Zeeuw (7.), Suárez (41.), ill. Birsa (56.)
Sárga lap: Hengbart (20.), Grichting (30.), Safni (62.), L. Suárez (63.), Oliech (81.), Mignot (90. – a kispadról)
Kiállítva: Ooijer (55.), Oliech (85.), Mignot (90. – a kispadról)
A CSOPORT ÁLLÁSA 
1. Real Madrid 3 3 5–0 +5  9
2. AC Milan 3 1 1 1 3–3   0 4
3. Ajax 3 1 1 1 3–4 –1  4
4. Auxerre 3 3 1–5 –4  0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik