„A Real Madrid a favorit” - Bale-lel a tizedik serlegért

Vágólapra másolva!
2013.09.17. 13:21
null
A tizedik BEK/BL-serlegért dolgoznak a Real Madrid sztárjai (Fotó: Reuters)
Többen is egybehangzóan a Real Madridot tartják a legesélyesebbnek a BL B-csoportjának megnyerésére. A négyesben szereplő Juventus vezetőedzője, Antonio Conte is úgy véli, a második helyért lesz nagy harc, mert a nyáron eurómilliókért megerősített királyi gárda egyértelmű favorit, de a dán Köbenhavn félvállról vétele sokba kerülhet bárkinek. Van azonban, aki nem ért egyet ezzel, s a pályán bizonyítaná igazát. A török Galatasaray a fanatikus szurkolók segítségével törne borsot a Real orra alá. A spanyol gigász új edzővel próbálja elhódítani a régóta űzött tizedik BL-serleget.

 

 

„A Real Madrid a BL favoritja – nyilatkozta a nyáron a Málagától szerződtetett Isco hétfőn, a Real Madrid mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján. – Nem szabad, hogy rögeszmévé váljon, de mindent bele fogunk adni, hogy megnyerjük a klub tizedik serlegét. A Galatasaraynak remek játékosai és fanatikus szurkolói vannak, ezzel tisztában vagyunk. A legjobbunkat kell nyújtanuk, hogy megnyerjük a mérkőzést. Jól ismerem Sneijdert és Drogbát, azon leszünk, hogy megállítsuk őket. Felkészültünk az összecsapásra.”

A B(A)L(E)-KALAND FOLYTATÓDIK
2011 tavaszán Gareth Bale eddigi utolsó mérkőzését játszotta a Bajnokok Ligájában. Akkor még a Tottenham szélsőjeként szerepelt – pont a Real Madrid ellen. Ezúttal már a királyi gárda mezében csillogtathatja meg tudását a legrangosabb európai kupában.
Bizony rég volt már, hogy Madridban BL-győzelemnek örülhettek a drukkerek. A 2002-es diadal óta egyszer sem jutott döntőbe a spanyol együttes, az utóbbi három évben rendre a legjobb négy között búcsúzott – igaz, ekkor még José Mourinho irányításával. A portugál távoztával viszont új szelek fújnak Madridban. Ancelotti mellett érkezett négy új játékos: Carvajal, Isco, Illarramendi és Bale. Távozott viszont Ricardo Carvalho, Higuaín, Callejón, Raúl Albiol, az aranylabdás Kaká és a szurkolók többségének legnagyobb bánatára Özil is.

A Galata legnagyobb nyári fogásának a Sportingtól tízmillióért elcsábított Brumát tartják. A 18 éves portugál korosztályos válogatott játékost már Nanihoz, Figóhoz, sőt egyesek Cristiano Ronaldóhoz is hasonlították.

A két együttes legutóbb a 2012–2013-as szezonban találkozott egymással, amikor a BL negyeddöntőjében a „királyiak” hazai pályán 3–0-s győzelmet arattak, a visszavágón azonban a törökök javítottak az összképen, és fordulatos mérkőzésen 3–2-re nyertek. A sikerhez góllal hozzájáruló Drogba reméli, hogy a Galatasaray ismét borsot tör esélyesebb riválisa orra alá.

„Annak ellenére, hogy kiestünk, a visszavágón megvertük őket – emlékezett vissza az áprilisi párharcra a rutinos támadó. – Remélem, hogy megismételjük ezt, mert megvan a képességünk ahhoz, hogy legyőzzük a Real Madridot.”

„Ha valaki azt mondja nekem, hogy a Galatasaray megnyeri a Bajnokok Ligáját, de én egyetlen gólt sem szerzek a sorozatban, azonnal elfogadom, mivel a legfontosabb a csapat sikere. A góloknak csak akkor van jelentőségük, ha az együttesed győz, vagy bejut a következő fordulóba” – tette hozzá Drogba.

Azon a bizonyos 3–2-es összecsapáson Diego López védte a madridi kaput, ezúttal viszont – ha minden igaz – Iker Casillas nevével kezdődik a Real Madrid összeállítása. Még akkoris, ha Ancelotti a sajtótájékoztatón a szívbajt hozta az újságírókra, amikor viccesen azt mondta, „mégis Diego fog kezdeni”. Az olasz mester komolyra fordítva a szót elmondta, Casillas mellett többnyire azok a játékosok kapnak lehetőséget, akik a Villarreal elleni bajnokin (2–2).

A csoport másik mérkőzésén a Juventusnak Dániában van jelenése. A papíron leggyengébbnek titulált Köbenhavnt Antonio Conte nem becsüli le.

„Realisták vagyunk, nincsenek elvárásaink azzal kapcsolatban, meddig juthatunk el a sorozatban. A BL-tapasztalat roppant sokat számít. A csoportban hat meccsed van, nagyon nehéz kijavítani egy-egy apró megbotlást. A papírforma alapján a Juve és a Galatasaray között fog eldőlni a második hely sorsa, ugyanakkor a Köbenhavn is okozhat meglepetést. Lenyűgöző a négyes, amiben szerepelünk. A Real Madrid tizedik serlegére hajt, s ennek érdekében rengeteget költött a nyáron, egyértelmű favorit” – vélekedett Antonio Conte, a Juventus vezeteődzője.

A torinóiak számára az előző idényben a legjobb nyolc között ért véget a BL-kaland, a későbbi győztes Bayern München játékára ugyanis nem volt ellenszere Conte mesternek. A nyáron viszont érkezett Tévez, Llorente és Ogbonna – tán épp az eredményesebb BL-szereplés érdekében erősítették meg a csapatot.

A Köbenhavn a dán bajnokságban nem épp aranykorát éli, csupán a 7. fordulóban tudott először nyerni, jelenleg a 10. helyen áll a tabellán. A dánok két évvel ezelőtt, a 2010–2011-es szezonban viszont nagy meglepetést okoztak, amikor a Barcelona mögött másodikként végeztek a csoportban, majd a Chelsea ellen búcsúzni kényszerültek a nyolcaddöntőben.

Vajon érvényesül a papírforma, és a Real Madrid mögött a Juventus vagy a Galatasaray lép tovább az egyenes kieséses szakaszba, vagy jön a bombameglepetés és akár a Köbenhavnnek is lehet keresni valója? Ma még nem kapunk minderre választ, de egy lépéssel közelebb kerülünk a megfejtéshez.

BAJNOKOK LIGÁJA
B-CSOPORT, 1. FORDULÓ

GALATASARAY (török)–REAL MADRID (spanyol)
Isztambul, Türk Telekom Arena, Vezeti: Clattenburg (angol). Időpont: 20.45. Tv: Sport1 – élőben az NSO-n!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
GALATASARAY: Muslera – Eboué, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Balta – Emre Colak, Felipe Melo, Selcuk Inan – Sneijder – Drogba, Burak Yilmaz. Vezetőedző: Fatih Terim
REAL MADRID: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Arbeloa – Modric, Khedira – Di María, Isco, C. Ronaldo – Benzema. Vezetőedző: Carlo Ancelotti

FC KÖBENHAVN (dán)–JUVENTUS (olasz)
Koppenhága, Parken Stadion. Vezeti: Bebek (horvát). Időpont: 20.45 – élőben az NSO-n!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
KÖBENHAVN: Wiland – L. Jacobsen, O. Mellberg, R. Sigurdsson, Bengtsson – Bolanos, T. Kristensen, Claudemir, Delaney – N. Jörgensen, Adi. Vezetőedző: Stale Solbakken
JUVENTUS: Buffon – Bonucci, Ogbonna, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Quagliarella, Tévez. Vezetőedző: Antonio Conte

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ – KEDDI MÉRKŐZÉSEK
A-CSOPORT

Manchester United (angol)–Bayer Leverkusen (német) 20.45 (Tv: DIGI Sport2)
Real Sociedad (spanyol)–Sahtar Doneck (ukrán) 20.45
B-CSOPORT
Galatasaray (török)–Real Madrid (spanyol) 20.45 (Tv: Sport1)
FC Köbenhavn (dán)–Juventus (olasz) 20.45
C-CSOPORT
Benfica (portugál)–Anderlecht (belga) 20.45
Olympiakosz (görög)–Paris Saint-Germain (francia) 20.45
D-CSOPORT
Bayern München (német)–CSZKA Moszkva (orosz) 20.45 (Tv: DIGI Sport1)
Viktoria Plzen (cseh)–Manchester City (angol) 20.45

A SZERDAI MÉRKŐZÉSEK
E-CSOPORT

FC Schalke 04 (német)–Steaua Bucuresti (román) 20.45 (Tv: DIGI Sport2)
Chelsea (angol)–FC Basel (svájci) 20.45
F-CSOPORT
Olympique Marseille (francia)–Arsenal (angol) 20.45
Napoli (olasz)–Borussia Dortmund (német) 20.45
G-CSOPORT
Austria Wien (osztrák)–FC Porto (portugál) 20.45
Atlético Madrid (spanyol)–Zenit (orosz) 20.45
H-CSOPORT
AC Milan (olasz)–Celtic (skót) 20.45
FC Barcelona (spanyol)–Ajax (holland) 20.45 (Tv: DIGI Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik