A Real gálázott, Ibra bombázott, a Milan továbbment

Vágólapra másolva!
2010.11.23. 20:42
null
Benzema lőtte a Real első gólját az Ajax ellen (Fotó: Action Images)
Címkék
A Bajnokok Ligája G-csoportjában a Real Madrid már a szünetben 2–0-ra vezetett az Ajax vendégeként, végül simán, 4–0-ra győzött az ezúttal nagyon gyengén játszó amszterdamiak ellen. A „királyi gárda” ezzel a sikerrel biztosította csoportelsőségét. A Milan Zlatan Ibrahimovic hatalmas góljával és Ronaldinho remek találatával nyert az Auxerre otthonában, és második helyen továbbjutott.

AJAX (holland)–REAL MADRID (spanyol)

A találkozó percről percre történő, szöveges tudósítását itt olvashatja!

A Real Madrid biztos továbbjutóként megengedhette magának, hogy néhány alapemberét pihentesse, így kerülhetett a kezdőbe például Pedro León, aki Milánóban pontot érő gólt szerzett a hosszabbításban. Most már a 6. percben betalálhatott volna, ám lövését Vertonghen blokkolta.

A találkozó érdekessége, hogy a vendégeknél ezúttal is kezdőként lehetőséget kapó Iker Casillas a 108. BL-meccsén lépett pályára, így Oliver Kahnt megelőzve ő lett a legtöbbször lehetőséget kapó kapus a Bajnokok Ligájában. 

A mérkőzésen az Ajaxnak lett volna sokkal nagyobb szüksége a három pontra, ám a Real kezdett aktívabban, Pedro León helyzete után Mesut Özil előtt is jó lehetőség adódott a gólszerzésre, ám a hazai védők ezúttal is jó helyen álltak.

A 21. percben Cristiano Ronaldo hisztizett egy sort, ám ezúttal nem biztos, hogy alaptalanul, mivel Van der Wiel belépőjénél úgy került a földre a tizenhatoson belül, hogy a holland játékos a labdát nem találta el.

A 36. percben egy védelmi hibát kihasználva Özil sarkalt Karim Benzema elé, aki 15 méterről a bal felső sarokba helyezett (0–1).

A kapott gól megzavarta az Ajaxot, a Real Madrid még az első félidőben növelni tudta előnyét. 

Cristiano Ronaldo szabadrúgása után még levágódott a védőkről a labda, ám Arbeloa hatalmas erővel, közel harminc méterről a hazai kapuba bombázott (0–2).

A második félidő is Real-helyzettel kezdődött: Cristiano Ronaldo lépett ki a védők között, lövésébe azonban beleért Stekelenburg, így szögletre pattant a labda.

Marcelo nevéhez is fűződött egy szép jelenetsor, a brazil egy látványos cselsorozattal kígyózott át az Ajax-védők között, de végül nem alakult ki belőle helyzet. A Real lendülete a folytatásban sem hagyott alább.

A 70. percben Cristiano Ronaldo Di María keresztlabdáját az ötös bal sarkáról a hosszú alsóba lőtte (0–3). 

A 80. percben Di María buktatása után tizenegyeshez jutottak a vendégek, a büntetőt Ronaldo értékesítette (0–4).

A hajrában a játékvezető második sárga lapja után (amit azért kapott, mert szabadrúgásnál nem rúgta el időben a labdát) kiállította Xabi Alonsót. A lefújás előtt még Sergio Ramos is szándékosan kiállíttatta magát, így a következő, immár tét nélküli csoportmeccset mindkettejüknek ki kell hagyni, viszont a nyolcaddöntőben biztosan pályára léphetnek (már ha egymeccses eltiltást kapnak…).

Az eredmény már nem változott, sikerével biztosan csoportelsőként jut tovább a Real Madrid.

AJAX–REAL MADRID 0–4
 

 

AUXERRE (francia)–AC MILAN (olasz)

A találkozó percről percre történő, szöveges tudósítását itt olvashatja!

A Milan szekere a Serie A-ban Ronaldinho nélkül remekül fut, nem csoda, hogy a brazil aranylabdás Auxerre-ben is csak a cserék között kapott helyet. Egy veszélytelen Robinho-próbálkozást követően Christian Abbiatinak kellett többször is játékba avatkoznia: előbb Roy Contout fejesét húzta le biztos, ami biztos alapon (mellé ment volna a labda), majd Dariusz Dudka, illetve Valter Birsa szabadrúgásánál kellett a helyén lennie.

Azt nem mondhatjuk, hogy fél óra elteltével különösen „szaggattak volna” a csapatok, kényelmes tempóban zajlott a mérkőzés, az egyetlen igazán nagy helyzet az említett Dudka-szabadrúgás volt, amit bravúrral hárított a Milan kapusa.

A szünetig még Frédéric Sammaritano is megkínálta egy lövéssel Abbiatit, de a lapos lövést könnyedén fogta a kapuvédő. A másik oldalon a hazai védő, Adama Coulibaly passzából Gennaro Gattuso került tiszta lövőhelyzetbe, de 16 méterről a kapu fölé durrantott.

Érdekesség, hogy a több veszélyes hazai lövés ellenére a vendégek birtokolták többet a labdát az első félidőben (kaput eltaláló lövések száma: 4:0; labdabirtoklási arány: 40:60 százalék).

Az 58. percben Zlatan Ibrahimovic  indította a jobb szélen felfutó Abatét, aki a középen érkező Robinho elé játszott, de a brazil lövését blokkolták.

A 65. percben aztán Ibrahimovic már nem passzolt hanem lőtt: Seedorf átadásából 17 méterről a léc alá. A svéd csatár ötödik meccsén a negyedik gólját szerezte a Milan színeiben a Bajnokok Ligájában, és az elmúlt négy tétmeccs során is negyedszer volt eredményes (0–1).

Ibrahimovic a BL-ben összesen már 23 gólnál jár, ezzel ő lett a legeredményesebb észak-európai a sorozatban, megelőzve a finn Jari Litmanent.

A 91. percben a korábban csereként beálló Ronaldinho is betalált – Robinho cselsorozata után 14 méterről a jobb alsó sarokba csavart –, beállítva ezzel a 2–0-s  végeredményt. Győzelmével bebiztosította továbbjutását a Milan.

AUXERRE–MILAN 0–2
 

 BAJNOKOK LIGÁJA
G-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Auxerre (francia)–AC Milan (olasz) 0–2 
Gólszerző: Ibrahimovic (64.), Ronaldinho (91.)
Ajax (holland)–Real Madrid (spanyol) 0–4 
Gólszerző: Benzema (36.), Arbeloa (44.), C. Ronaldo (70., 81. – a másodikat 11-esből)
Kiűllítva: Xabi Alonso (87.), Ramos (90.)
 A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Real Madrid 5 4 1 11–  2 9 13
2. AC Milan 5 2 2 1   7–  5 2 8
3. Ajax 5 1 1 3   4–10 –6  4
4. Auxerre 5 1 4   3–  8 –5  3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik