Álomból valóság: BL-főtáblán a DVSC!

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 20:37
null
A Loki már a BL-csoportkörének sorsolását várhatja (Fotó: Török Attila)<br />
Címkék
Bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe a DVSC, miután az idegenben aratott 2–1-es győzelmét követően a magyarországi visszavágón 2–0-ra legyőzte a bolgár Levszki Szófiát. A Loki Varga József és Rudolf Gergely remekbe szabott góljával diadalmaskodott a Puskás-stadionban, s 4–1-es összesítéssel ment tovább.
HERCZEG ÁLMAI VALÓSULTAK MEG
 

„A Levszki az első félidőben nagyon jött, de két parádés gólt lőttünk. Szófiában úgy érzem, jobban játszottunk, itt csúsztunk-másztunk, és egy jó Levszkit győztünk le" – elemzett Herczeg András a lefújást követően. „Azt gondolom, hogy csak az álmainkban szerepelt, hogy ilyen magasságokba jussunk. Köszönöm mindenkinek, aki kijött és buzdított minket. Csodálatos élmény volt, jó lenne még néhányszor megismételni" – tette hozzá.

Sokat kellett várni rá, de végre kijelenthetjük: ismét van magyar csapat a Bajnokok Ligája főtábláján. A Ferencváros 14 évvel ezelőtti sikere után a DVSC lett a második magyar alakulat, amely bejutott az elitliga csoportkörébe.

A Loki a Szófiában aratott 2–1-es győzelme után a visszavágón, a Puskás-stadionban is legyőzte a bolgár Levszkit. A 2–0-s végeredmény Varga József és Rudolf Gergely találatával alakult ki. Ráadásul nem is akármilyen gólok voltak ezek…

A középpályás, miután Coulibaly harcosan visszaszerezte a labdát a bolgároktól, okosan nyesett a kissé kint álló Georgi Petkov fölött a kapuba a 13. percben.

Bő húsz perccel később az ebben a szezonban még eredménytelen Rudolf találata sem volt kisebb csapattársáénál, a támadó pörgött-forgott, majd óriási gólt ragasztott a vendégkapu bal felsőjébe.

Az egész mérkőzésen okosan, taktikusan futballozott a DVSC. Herczeg András együttese az idegenben megszerzett egygólos előnye tudatában, majd Varga és Rudolf gólja után is kontratámadásokra épített, a taktika pedig maximálisan bejött.

A magyar bajnokcsapat megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája 32-es főtáblájára, és várhatja a csütörtöki sorsolást, amelyen már Európa elitcsapatait is kaphatja a Debrecen.


 

EZ TÖRTÉNT
 

33 ezer ember foglal helyet a stadionban. Ez jelenleg telt házat jelent, nemzeti stadionunkba ugyanis ennyien nyerhettek bebocsátást.

 

Ez meleg volt: Szarmov ballal szétforgácsolta a kapufát 18 méterről. Az ellentámadásból Coulibaly lépett meg a bal oldalon, középre adása azonban pontatlan volt. Mindez az 5. percben történt.

Coulibaly harcosan szerezte vissza a labdát a 16-os előterében, majd okosan az érkező Varga elé tálalt a 13. percben. A középpályás futtából, okosan a kimozduló kapus fölött a bal felsőbe nyeste a labdát. 1–0

 

A gólt ide kattintva megtekintheti!

 

A Levszki nagyon nyom, de a Loki veszélyes kontrákat vezet. Körvonalazódik az előzetesen is megjósolt taktika mindkét oldalon. Ebből egyelőre a Debrecen jött ki jobban. Remélhetőleg ez így is marad!

 

Még egyet megúsztunk! Hrisztov a 26. percben többször is megforgatta a magyar védelmet, leginkább Komlósit, majd 17 méterről a bal alsó felé gurított. Polekszics „kinézte” a sarokból a labdát. Ha a lövés pontosabb, a Loki kapusa esélytelen lett volna… De nincs ha! Csak Loki-vezetés.

 

Rudolf hatalmas gólt rúgott! Az ebben a szezonban tétmérkőzésen még eredménytelen csatár miután átvette a labdát, vagy háromszor fordult egymás után különböző irányba. Mivel senki sem támadta meg a Loki játékosát, 22 méterről kilőtte a bal felső sarkot. Óriási gól volt a 35. percben. 2–0

 

A gólt ide katintva megtekintheti!

 

A Levszki támad, a Loki gólt lő. Maradhatna ez a forgatókönyv a második félidőre is…

 

A szünetben 2-0-ra vezet a Debrecen. 45 percre került a magyar csapat a Bajnokok Ligája főtáblájától. Ha továbbra is okos, érett futballt mutat be Herczeg András együttese, nem lehet baj.

A 2. félidő elején meddő mezőnyfölényben játszott a bolgár csapat, gólhelyzetet azonban nem tudott kialakítani.

Czvitkovics tálalt a 61. percben Dombi elé, aki eltette a labdát a rosszul kimozduló Petkov mellett. Az érkező Varga egy higgadt csellel elvitte a labdát az utolsóként tisztázni próbáló bolgár védő mellett. Az első gólt szerző játékos azonban duplázni nem tudott, a bolgárok kapusa ugyanis becsúszva visszaért, s az utolsó pillanatban mentett. Minden eldőlt volna, persze így sincs rossz helyzetben a Loki.

 

Az utolsó időszakban a közönség felállva tapsolta meg a Loki játékosait. A Levszki futballistái már teljesen motiválatlanul mozogtak, az eredmény pedig nem változott. A BL csoportkörébe jutott a Loki.
 
KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

 

BL-FŐTÁBLÁSOK A KEDDI ÁLLÁS SZERINT
Barcelona (1), Real Madrid (2), Sevilla (1), Atlético Madrid (3) (spanyolok)
Manchester United (1), Chelsea (1), Liverpool (1) (angolok)
Internazionale (1 vagy 2), AC Milan (1), Juventus (2) (olaszok)
Wolfsburg (3 vagy 4), Bayern München (1) (németek)
CSZKA Moszkva (2), Rubin Kazany (4) (oroszok)
Bordeaux (3), Olympique Marseille (2 vagy 3), Olympique Lyon (1 vagy 2) (franciák)
Dinamo Kijev (2 vagy 3) (ukrán)
FC Porto (2) (portugál)
AZ Alkmaar (2) (holland)
Rangers (2 vagy 3)(skót)
Besiktas (3) (török)
Standard Liege (3 vagy 4) (belga)
Unirea Urziceni (4) (román)
Maccabi Haifa (4) (izraeli)
FC Zürich (4) (svájci)
DVSC-TEVA (4)  (magyar)
Zárójelben a kiemelési kalap száma
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik