A Lyon 3–1-gyel büntette a pazarlást

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 22:45
null
Makoun (balra) és a Lyon „fejhossznyi" előnyben (Fotó: Reuters)
Látványos, sok helyzetet és négy gólt hozó mérkőzésen az Olympique Lyon 3–1-re legyőzte a Girondins Bordeaux együttesét a Bajnokok Ligája francia negyeddöntőjében. Az OL sokkal jobb helyzetkihasználásának köszönheti a sikert.

Nem sok időt pazaroltak az ismerkedésre a csapatok, a 10. percben megszerezte a vezetést a házigazda: egy levágódó szabadrúgás után Cris hosszan előreívelt labdáját rossz helyre tisztázta Ciani, Bodmer középre lőtt átadását pedig Lisandro López a hálóba segítette (1–0).

LISANDRO ELSŐ GÓLJA
 
 SAMAH EGYENLÍT
 

A Bordeaux nem zavartatta magát túlságosan a kapott góltól, így négy perc múlva már 1–1-et írtak ki az eredményjelzőre. Gourcuff parádés csellel küldte el őrzőjét, mintaszerűen kanyarított középre, Cris elesett, Maruan Samah pedig szép fejessel használta ki az előtte adódó ziccert.

VÉGET ÉRT EGY SOROZAT

Vége a Bordeaux nagy sorozatának: a Girondins hét megnyert mérkőzés után kapott ki a Bajnokok Ligájában, így nincs esély a Barcelona kilencmeccses csúcsának megdöntésére.

Az OL 2004–2005 óta először nyert három BL-meccset egymás után hazai pályán.

A kifejezetten élvezetes mérkőzésen nem kapcsoltak vissza a csapatok, a 24. percben például villámgyorsan két ziccer is kimaradt. Előbb a lesgyanús helyzetben labdát kapó Delgado lövését védte Carrasso, a kontrából pedig majdnem gólt lőtt a Girondins. Gouffran parádés, sarkalásos megoldást választott Wendel beadása után, de Lloris hatalmasat mentett. Kis idő múlva ismét Samah villant, de a marokkói csatár nem tudta kihasználni Lloris rossz ütemű kimozdulását és (ha kevéssel is, de) a kapu mellé bólintott.

A következő lépést az OL tette meg, a 32. percben ugyanis Delgado beadása után Trémoulinas hibázott, a labda Michel Bastos elé került. A brazil légiós gyors csel után szépen kilőtte a bal felső sarkot, esélyt sem hagyva Carrassónak a hárításra (2–1). A Gerlandba kilátogatók elégedetten konstatálhatták az első félidő után, hogy a két francia élcsapat kitűnő meccset vív.

BASTOS VEZETŐ TALÁLATA
 

 

Az iram a folytatásra sem esett, a ziccerekből viszont már kevesebb volt, a két csapat inkább távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül. Kis híján negyedóra eltelt nagy helyzet nélkül, de ezt a „tarthatatlan" állapotot a Bordeaux megszüntette: gyors jobb oldali akció után Samah és Wendel érkezett középen, végül a csapatkapitány lőtt bevetődve, Lloris viszont szenzációs reflexszel védett. A nagyon sportszerű marokkói gólzsák aztán meg is veregette a rajta kifogó kapuvédő vállát.

A 68. percben az OL került helyzetbe, Makoun lövésébe viszont belevetődött Carrasso. A forgatókönyvnek megfelelően ezt nem hagyta szó nélkül a Girondins, jobb oldali beadásból Gourcuff Wendel elé tette a labdát, a támadó ballábas lövése után pedig hosszú másodpercekig remegett a léc. Meg alighanem a hazai drukkerek keze is… Wendelnek ennyi volt a meccs, Laurent Blanc Jussie-t küldte be a helyére

A 76. percben aztán növelte előnyét a Lyon, miután a játékvezető kezezésért tizenegyest ítélt – a „bűnös" az Aly Cissokho lövésébe belevetődő Chalmé volt. Lisandro López higgadtan küldte a büntetőt a kapu közepébe, a Bordeaux pedig kezdett nagyon rosszul állni ahhoz képest, ahogyan játszott (3–1).

LISANDRO BÜNTETŐBŐL
 

 

A következő lehetőséget Sidney Govou hagyta ki, akinek már nem sok lehetősége volt a párharcot befolyásolni (74. percben kapott sárga lapja eltiltással jár a visszavágóra), de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát. A 80. percben eldőlt, hogy Lisandro López is kihagyja a visszavágót két sárga miatt, a vendégeknek pedig erőfeszítéseket kellett tenniük ahhoz, hogy kissé kedvezőbb helyzetet harcoljanak ki a bordeaux-i meccsre.

A szépítés érdekében a bal szélen elszáguldó Jussie tehetett volna, de éles beadását Lloris hatástalanítani tudta. Közelebb már nem került a Bordeaux a második gólhoz (sőt Makoun fejesével majdnem nőtt az előny, de a gólvonalról mentettek a védők): Laurent Blanc csapata végig egyenrangú ellenfél volt, de 3–1-es vereségével nagyon nehéz helyzetbe került rossz helyzetkihasználása miatt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik