A gyors gól lehet a sima manchesteri siker kulcsa

Vágólapra másolva!
2011.09.27. 14:33
null
Anderson (balra) szerint a Basel ellen is a teljes koncentráción múlik a győzelem (fotó: Action Images)
Az első fordulóban a Benficánál ikszelő Manchester United a Basellel mérkőzik kedd este a Bajnokok Ligája C-csoportjának találkozóján. Bár a kvartett tabelláján a „vörös ördögök” jelenleg svájci ellenfelük mögött találhatók, ettől még a hazaiak az összecsapás egyértelmű esélyesei – Wayne Rooney nélkül is.

 

A hétvégén először veszített pontot a bajnokságban a Manchester United, ennek ellenére Sir Alex Ferguson gárdájának felkészülése nem mondható különösebben zaklatottnak. Talán még a skót menedzser is azon a véleményen van, hogy a Stoke City vendégeként belefért egy döntetlen, ugyanez azonban már aligha igaz a Basel elleni keddi meccsre.

Az alkalmazást bemutató galéria 
megtekintéséhez     kattintson a képre!
Az alkalmazást bemutató galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hazai összecsapásról lévén szó meglepő is lenne, ha kudarcot vallana az Old Traffordon az MU, hiszen ilyenre 2010 áprilisa óta nem volt példa. Az angol bajnok nélkülözni fogja a hosszabb ideje sérült Nemanja Vidics, Rafael és Tom Cleverley mellett Jonny Evanst, Chris Smallingot, Wayne Rooneyt és Javier Hernándezt is, azaz az idény elején mellőzött Dimitar Berbatov és Michael Owen is csapatba kerülhet, akárcsak Antonio Valencia, aki a védelem jobb oldalára húzódhat hátra.

„Kimerítő a szezon, ezért mindenkit használnunk kell a keretből. A játékosaim tudják, hogy bő kerettel nagyobb esélyünk van a végső győzelemre, és én csak azt akarom, hogy amikor megkapják a lehetőséget, akkor éljenek vele” – mondta Ferguson, aki az új fiúk közül ezúttal Ashley Youngot dicsérte a sajtótájékoztatón.

„Young új lendületet hozott a játékunkba, kitartóan dolgozik a szélen, valami olyasmit produkál, amit Ryan Giggs révén éveken át élvezhettünk. A keresztlabdái és a pontrúgásai kiemelkedőek, fizikailag is rendben van, jól helyezkedik és mindenkivel szemben veszélyes lehet. Eddig nagyon jól teljesít” – mondta a skót szakvezető, akinek arra is volt energiája az elmúlt napokban, hogy hosszú idő után ismét nagyinterjút adjon a BBC-nek.

A játékosok közül Anderson szólalt meg, a brazil játékos egy gyors gólban látja a magabiztos győzelem kulcsát. „Nem tudok sokat a Baselről, de az, hogy a Bajnokok Ligájában szerepel, azt jelenti, minőséget képvisel. Nem az számít, hogy ki ellen lépsz pályára, hanem hogy tedd a dolgod és mindenki hozza ki magából a maximumot. Jó lenne korán gólt szerezni, az mindig segít. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, akkor nyerünk” – mondta a középpályás.

A Basel története során eddig hétszer látogatott Angliába, de még egyszer sem győzött, igaz, első ottani vizitje alkalmával a Liverpooltól és a Manchester Unitedtől is elrabolt egy pontot a 2002–2003-as idényben.

A csoport másik mérkőzésén az első fordulóban vesztes Otelul Galati a Benficát fogadja, és kiélezett találkozóra lehet számítani a romániai összecsapáson, hiszen aki nem szerez pontot, jelentős hátrányba kerülhet a továbbjutásért vívott versenyfutásban.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MANCHESTER UNITED (angol)–BASEL (svájci)
Manchester, 20.45. V: Tagliavento (olasz)
A várható kezdőcsapatok
MANCHESTER UNITED: De Gea – Valencia, P. Jones, Ferdinand, Evra – Nani, Anderson, Giggs, A. Young – Berbatov, Owen. Menedzser: Sir Alex Ferguson
BASEL: Sommer – Steinhöfer, Abraham, Dragovic, Pak Dzsu Ho – Zoua, Cabral, G. Xhaka, F. Frei – A. Frei, Streller. Vezetőedző: Thorsten Fink
OTELUL GALATI (román)–BENFICA (portugál)
Bukarest, 20.45. V: Borbalán (spanyol)
A várható kezdőcsapatok
OTELUL GALATI: Grahovac – Skubic, Perendija, Costin, Si. Ilie – Filip, Giurgiu – Antal, Viglianti, Frunza – Pena. Vezetőedző: Dorinel Munteanu
BENFICA: Artur – Maxi Pereira, Luisao, Garay, Emerson – Gaitán, Javi García, Witsel, Nolito – Saviola, Ó. Cardozo. Vezetőedző: Jorge Jesus
A mérkőzésekről élő, szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!
A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Basel 1 1 0 0 2–1 +1 3
2. Manchester United 1 0 1 0 1–1 0 1
3. Benfica 1 0 1 0 1–1 0 1
4. Otelul Galati 1 0 0 1 1–2 –1 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik