A DVSC kiejtette a Levadia Tallinnt

Vágólapra másolva!
2010.07.21. 19:50
null
KATTINTSON A KÉPRE!
A Bajnokok Ligája második selejtezőkörének visszavágóján a DVSC az idegenbeli 1–1-et követően hazai pályán 3–2-re nyert a Levadia Tallinn ellen, így 4–3-as összesítéssel jutott a következő fordulóba, amelyben a svájci bajnok Basellel találkozik majd.

TEKINTSE MEG ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET A TALÁLKOZÓRÓL!

A Lokinak a gól nélküli döntetlen elég lett volna a továbbjutáshoz, de öngyilkossággal ért volna föl, ha Herczeg András csapata 0–0-ra játszott volna a kilencven perc során. Igaz, ezt nem is tehette meg, a Levadia ugyanis már a találkozó elején megszerezte a vezetést.

Konstantin Nahk végzett el szabadrúgást a hazai kaputól 25 méterre a 3. percben. Az észt csapat futballistája nemes egyszerűséggel tekert el a Loki-sorfal fölött, a labda érintetlenül pattant a jobb alsó sarokba. A bal kapufánál helyezkedő Mindauskas Malinauskas nem tudott átérni a lövésre. 0–1

„Amióta hazajöttünk Észtországból, többször is elmondtam a labdarúgóknak: azért, mert döntetlent játszottunk idegenben, vagyis kedvező eredményt értünk el, nem hihetjük azt, hogy máris továbbjutottunk" – mondta a találkozó előtt Herczeg András.

A szakember szavait meg kellett fogadniuk a DVSC játékosainak, akik röviddel a mérkőzés megkezdése után máris kiesésre álltak. A kapott gól után meg is zavarodott a magyar bajnok, a Levadia többször is eljutott a hazai kapu elé, de a befejezésbe vagy az utolsó passzba rendre hiba csúszott.

A 14. percben végre feljegyezhettük az első DVSC-lehetőséget is – nagyjábol ekkortájt rendezte sorait a magyar bajnok, és kezdett el futballozni. Coulibaly a 16-os bal sarkánál helyezkedő Yannickhoz passzolt, aki a labda átvétele után kapura lőtt – kevéssel a jobb alsó sarok mellé.

A 22. percben Czvitkovics Péter a tizenhatos bal sarkánál egy visszacselt követően eresztett meg egy életerős löketet, de az észtek kapusa védte a középre tartó labdát.

Nem sokkal később Maksim Podholjuzin mellett húzta meg a labdát Yannick, az észt játékos azonban buktatta a tizenhatoson belül. A játékvezető nem habozott, és a tizenegyespontra mutatott. Adamo Coulibaly gyenge büntetőjét ugyan hárította Martin Kalmaa, ám a kipattanót már közelről, fejjel értékesítette a támadó a 24. percben. 1–1

Nem sokkal később pedig már vezetett is a Loki! Coulibaly remek ütemben lépett ki a leshatáron a 32. percben, majd miután hosszan vette át a labdát, a kimozduló kapus előtt középre passzolt. Az érkező Yannick a kapu felé továbbította a kissé maga mögé érkező labdát, amely fölött elrúgott az egyik vendégvédő. A gólvonal előtt még Kulcsár Tamás mindent elkövetett, hogy „elvegye" a találatot Yannicktól. Sikerült is neki: az első DVSC-s tétmeccsén pályára lépő támadó kb. két centiméterről, becsúszva bombázott a kapuba. 2–1

Az első Loki-gól előtti öt percben már a Debrecen irányított. A játék ekkor már rendre a vendégek térfelén zajlott. A magyar csapat nyomása pedig hamar góllá, gólokká érett. Érezhető volt, hogy ha ezzel a mentalitással futballoznak Herczegék a mérkőzés hátralévő részében, akkor nem kerülnek bajba.

A második félidőben aztán nem volt probléma a hozzáállással. A Loki az első öt percben sokkal magabiztosabban játszott, mint tette azt az első játékrész hasonló időszakában. A szünetben Herczeg lehozta a gólszerző Kulcsárt, helyére az első meccsen betaláló Rezes Lászlót küldte a pályára.

Aztán mégis egyenlített a Levadia!

A mérkőzés legszebb támadását vezette a vendégcsapat az 53. percben, amelynek végén Ivanov kiemelte a labdát a bal szélen felfutó Vitali Leitannak, aki 16 méterről kapásból a jobb alsóba lőtt. Malinauskas ebben a gólban is benne volt, nagyon későn ért le a litván kapus. 2–2

A DVSC azonban nem esett össze, és két perccel később ismét megszerezte a vezetést. Egy bal oldali beadás után az össze-vissza vágódó labdát Coulibaly szelídítette meg, majd egy védő szorításában talppal Szakály Péterhez játszotta. A középpályás higgadtan átvette a labdát, majd 10 méterről a kapus lábai között a kapuba lőtt. 3–2

A 70. perchez érkezve ismét némileg fölénybe került az észt csapat, de ez csak átmeneti volt. Hiába érkeztek meg a vendégek a Loki tizenhatosának előterébe, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Igaz, a mai napon azt se nagyon lehetett hagyni, hogy távolról kapura lőjenek a tallinniak.

Deniss Malov aztán a 73. percben megsegítette a magyar bajnokot, és nagyon nehéz helyzetbe hozta a Levadiát. A középpályás a kilépő Coulibaly ellen követett el taktikai szabálytalanságot, amiért megkapta második sárgáját, s mehetett idő előtt zuhanyozni.

Az utolsó negyedórában a Loki taktikusan játszott, s több kontratámadása is volt, amellyel végleg eldönthette volna a továbbjutás kérdését. Újabb gól azonban nem született, és a DVSC – nyugodtan mondhatjuk, hogy a jobbik csapat – jutott tovább.

DVSC-TEVA–LEVADIA TALLINN 3–2
 

 


KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik