A Chelsea Zsolnán is szórta a gólokat

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 22:57
null
Anelka duplával keserítette meg a Zilina játékosainak életét (Fotó: Reuters)
A labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának első fordulójában az angol Chelsea már fél óra után három góllal vezetett a szlovák Zilina otthonában, és végül 4–1-re győzött. Nicolas Anelka duplázott a találkozón. A csoport másik mérkőzésén a Szpartak Moszkva hajrábeli öngóllal hozta el a három pontot Marseille-ből.

 

MSK ZILINA (szlovák)–CHELSEA (angol)

Noha Didier Drogba eltiltás, Frank Lampard pedig sérülés miatt nem léphetett pályára a zsolnai mérkőzésen (Ashley Cole-t Carlo Ancelotti menedzser pihentette), nélkülük is a Chelsea volt esélyesebb a három pont megszerzésére. A londoni együttes kilencedszer vágott neki a BL-kalandnak, s az ezt megelőző nyolc bemutatkozó meccsén – 13–1-es összesített gólkülönbséggel – két döntetlen mellett hatszor győzött. Ancelotti lassan 100. BL-fellépéséhez ér, a szerdai volt neki a 98.

SZAVAZÁS

Melyik nemzet csapata nyeri meg a Bajnokok Ligája 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Érdekesség, hogy a londoniak hét éve 2–0-ra nyertek a zsolnaiak pályaválasztásával rendezett BL-selejtezőn, és 5–0-s összesítéssel jutottak tovább a párharcból. Az volt az újdonsült orosz tulajdonos, Abramovics első nemzetközi kupameccse a csapattal.

A Kosice (1997–98) és a pozsonyi Artmedia (2005–2006) után harmadik szlovák BL-szereplő Zilina nem kezdte megilletődötten a meccset, a londoniaknak elsősorban arra a Momodou Ceesayre kellett hátul odafigyelniük, akit 2008-ban szerződtettek, majd gyorsan kölcsön is adtak a Wersterlónak, mígnem az idén nyáron leigazolták a szlovákok.

A Chelsea részéről a BL-ben először kezdő Daniel Sturridge volt a legaktívabb, az első gól mégsem az ő nevéhez fűződött. Florent Malouda indította a védővonalból kilépő Nicolas Anelkát a bal oldalon, akinek visszatett labdájára pontosan érkezett Michael Essien, és a ghánai középpályás kapásból kilőtte a jobb alsót. 0–1

Meglett volna a lehetősége a hazaiaknak is a gyors egyenlítésre, ugyanis Petr Cechről majdnem becsorgott egy szabadrúgás, majd Ceesay jobb oldali beadása után Bello fejelt veszélyesen, de a cseh portás a helyén volt.

A 24. percben megint Malouda és Anelka játszott össze, utóbbi pedig elgurította Martin Dúbravka lábai között a labdát (0–2). Az első fél óra végére már hárommal ment a Chelsea: jobb oldali szöglet után John Terry a lécre fejelt, a kipattanót viszont Anelka közelről a hálóba pofozta (0–3). Ez volt a francia támadó első duplája a BL-ben a 2000-es PSG–Rosenborg meccs óta, mesterhármast eddig még nem tudott elérni a legrangosabb európai sorozatban.

A hajrában még egy bal alsóba tartó lövést kellett bravúrral védenie Cechnek, de tulajdonképpen harminc perc alatt eldöntötte a három pont sorsát az angol csapat. Ráadásképpen góllal kezdte a második félidőt is, Sturridge megérdemelten szerezte meg első BL-találatát egy kiugratás után (0–4).

A Zilinának még sikerült szépítenie, ehhez azonban az is kellett, hogy Cech rosszul jöjjön ki egy beadásra, ami után Oravecnek már nem volt nehéz dolga belőnie csapata első gólját a sorozatban (1–4).

A találkozó góljait itt tekintheti meg. 

MARSEILLE (francia)–SZPARTAK MOSZKVA (orosz)

A csoport másik mérkőzésén az a két csapat játszott, amelyek vélhetően a második helyért lesznek majd versenyben. A francia bajnok Marseille és az orosz bajnokságban tavaly ezüstérmes Szpartak Moszkva egyaránt elmarad „BL-kvalifikációs" formájától, most egymás kárára próbáltak lendületet venni.

Az első félidőben mindkét csapatnak adódott adódott lehetősége a vezető gól megszerzésére, de ezek rendre kimaradtak. A legközelebb talán a 40. percben jártunk a gólhoz, amikor Alex szabadrúgását csak üggyel-bajjal tudta védeni Steve Mandanda, de nem érkezett orosz játékos a kipattanóra.

Mindent egybevetve nem sziporkáztak a felek, a szurkolók a jobb folytatásban bízhattak. A második játékrészben átvette az irányítást a hazai csapat, de Deschamps együttese hadilábon állt a gólszerzéssel. A hajrában a játék képével némileg ellentétes módon a Moszkva szerezte meg a vezetést, mégpedig egy öngóllal. Kombarov futott el a szélen, lövése után pedig César Azpilicuetáról a saját kapujába vágódott a labda (0–1). Ezzel nyert a Szpartak, értékes három pontot gyűjtve be idegenben.

ZILINA–CHELSEA 1–4
 

 

AZPILICUETA PECHES MOZDULATA
 

 

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 1. FORDULÓ 
Olympique Marseille (francia)–Szpartak Moszkva (orosz) 0–1
G: Azpilicueta (81. – öngól)
MSK Zilina (szlovák)–Chelsea (angol) 1–4
G: Oravec (55.), ill. Essien (13.), Anelka (24., 28.), Sturridge (48.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik